18-04-2019, 22:18 (Poslednja izmena: 18-04-2019, 22:53 od Oddy.)
@vukpavlovic74 Postavljen setap za TC upravo. 0.32mm SS316L preko tačno 2.5mm. Javljam utiske.
Btw, napisao je @ncholass pre tvog posta da je probao TC i da mu je bolje nego na VW.
Nije bio odredjen do kraja (treba mu par dana da donese definitivan sud) pa rekoh da pitam i druge...
Što se raznih ekstenzija tiče mislim da više maskiraju nego što rešavaju problem...jeste da se para rashladi jer predje dug put al ako se grejač zbog male komore pregreva onda odašilje kojekakve štetne materije, tako da je bolje rešiti problem u korenu...
S druge strane znam da Kinkelu smeta SS žica pa ne znam šta raditi u tom slučaju...
@Oddy
Kad smo već kod TC žica koje nisu SS, nikad nisi napisao par reči o onoj žici koja ide uz Dicodes...a bilo bi ljepo
Nisam pisao o NiFe30 Resistherm jer su poslali žice za 3-4 grejača. Relativno je ok količina za testiranje, ali je problem ispao kada sam pokušao da napravim "twisted" varijantu, a ona se pokidala
Nakon toga mi je ostalo taman toliko da napravim jedan grejač, koji sam probao i...prednost je što je sa Dicodes uređajem bukvalni "Plug and play". Ostalo...TC ko TC. Nisam baš nešto merodavan za nijanse. Ako ništa drugo, bar sam sa njom imao najpozitivnije iskustvo od ostalih materijala koje sam probao u TC-u do sada (Ni200, Ti1, SS raznih proivođača i TCR-a). Pored toga, može kao i SS da se koristi u VW modu.
Gledao sam da uzmem ceo kotur. On i nije baš jeftin, 10m mislim da je oko 15e, ali je poštarina koliko i žica. E reko nećeš! Pored toga, verovatno bih napravio nekoliko grejača da još jednom u beskonačnom nizu potvrdim sebi kako mi se ne sviđa TC i odložio bih je među masom drugih stvari koji čekaju "bolje dane"...
I da, osetio sam i kod nje neki ukus, koji ne znam sa čime bih uporedio. Sa duvanskim tečnostima mi je i ok, ali bi mi teško prošla sa nekim kremovima ili voćkicama.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @Oddy • vukpavlovic74
Mali off
Mislim da TC daje slabiju aromu i generalno losiji kvalitet pare ali je neuporedivo zdraviji (mada vidim da to retko koga zanima)
Primer - kad koristim KFL u TC-u, posle nekog vremena, kad se grejac zagreje, vidim da mod salje nekih 4-5 W na zicu da bi je zadrzao na T do 240 C...tako da mislim da kad na istom tom atiju raspalim 10-14 W, posle 15-ak minuta tempertura grejaca ode na minimum 300-400 C ako ne i vise (SS)...ali svako ima svoju logiku parenja
Tema: 1
Registrovan: May 2018
Pol: Žensko
Primljenih Pohvala: 207 u 77 poruke
Datih Pohvala: 412
Ugled:
3 Forum Valuta: 113.13 Pu?? (View All Achievements)