Ako im se hoce, mogu da ti naplate i za jednu flasicu od 10ml.
Uredbe su nakaradno pisane i mogu da ih tumace po svojoj volji.
Uglavnom...dobro prolazimo, kako je bilo nekada!
Pa i naplaćuju 4.32 din po ml., mislim da to i nije mnogo ako se poštuje zakon, a u zakonu tolko piše, e sad što ima nezasitih pa naruča 200-300ml,a posle kuknjava, pa maplatili mi ovoliko pa onoliko... 7-8 flašica sasvim dovoljno ko zna šta oće.
Ovaj post su pohvalili:2 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • Bluelight, Samac
...da, malo smo se zaneli pa pomesali teme...kafanska varijanta
Mada znam pojedine, necu da pominjem imena ( Milutko ), koji bi platili carinu i x5 samo kada bi bilo TPA M-Type
Nije jedini i ja pustam suzu kada pogledam poslednje kapi arome u flasici!
Tema: 1
Registrovan: May 2018
Pol: Žensko
Primljenih Pohvala: 207 u 77 poruke
Datih Pohvala: 412
Ugled:
3 Forum Valuta: 113.13 Pu?? (View All Achievements)
Napisao sam da su mi Black Note tecnosti prosle bez carine sto nije bila istina. Pre neki dan mi stigne hrpa papira, na prvoj strani ukupni troskovi 4200din. Normalno ko ce da cita sve one budalastine i gleda ostale papire. Pozovem lepo Fedex i pitam "WTF?!". Fedex Express snosi sve troskove carinjenja(pisalo inace lepo na zadnjoj strani). Tako da ako vam salju bilo sta Fedex Expressom ne bi trebalo da ima carine, zapravo moguce da to zavisi i od posiljaoca i kakav dil imaju sa kurirskom sluzbom. Nemojte samo da pomesate regularni Fedex sa Fedex Express.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @vladimirkrstic • pablo
Šta mislite jel ima neke veze, mislim dal ću imati nekih problema sa carinom, naime nešto sam naručio u preorderu i prošlo je od toga 38 - 39 dana i juče dobijem napokon TN, a pre toga sam naručio još dve stvari, u pitanju su tri različite prodavnice, al po svemu sudeći ja mislim da će sva tri paketa da mi stignu istim prevozom u isto vreme. Pa dal je moguće da iskrsnu neke carine jer je sve na istu adresu.? Paketi su jeftini, u dva atomizeri a u jedan pamuk.!
Thanks! To volim da čujem, u principu nikad tako ne naručujem, ali ovo se baš bezveze pogodilo, i ovo u preorderu čekam mesec ipo i baš sad da krene i to.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • Oddy
@vladimirkrstic za Fedex, nisam dobro razumeo. Ipak si platio troškove carinjenja, ali u stavkama nije bilo carine, samo PDV + špedicija? Akciza na tečnost?
Što se iznosa carine za robu čija vrednost prelazi 50e tiče, koliko sam video, kurirske službe nemaju fiksan procenat kao pošta od 10%. Mislio sam da je isto al nije. Kod kurirskih službi je uglavnom carina manja od 10%.