Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyIskustva sa carinom

Fedex...da...napisao si Fedex al sam se pravio iz nekog razloga da ne vidim.
Auh...zato što ti paket prelazi vrednost od 50e, sad će da bude malo sexa pošto je u pitanju kurirska služba.
Koliko mi je poznato, kurirske službe poput Fedexa, DHL-a, UPS-a i ostalih, moraju da naplaćuju usluge špedicije za pakete čija vrednost prelazi 50e. Pošte (ne kurirske službe), koje su u sistemu međunarodnih pošta to ne moraju jer rade po pojednostavljenom carinskom postupku i jedinstvenoj carinskoj tarifi.
Isto tako, koliko mi je poznato, cene špedicije su nekoliko hiljada dinara (spominje se 3.000 din, dok negde nalazim podatak i o ceni od 40e). Plus, Carina i PDV na ovih $128 i ako uračunaju akcizu....veselo.

$128 + 10% carina je $140.8. Sada izračunaš 4,32 din za svaki mililitar tečnosti koji imaš i to dodaš na prethodnu cifru (ako ti ubace akcizu). Kada dobiješ rezultat, na to dodaš 20%PDV. Od kranjeg rezultata oduzmeš početnih $128 i dobiješ cifru koju treba da im uplatiš.

Što se papirologije tiče, ne znam kakav je postupak.

Ako grešim, neka me neko ispravi.
Kao što rekoh, nisam nikada imao ovo iskustvo i napisao sam ono što sam negde pročitao pa mi ostalo u glavi.

Nisam pametan i ne znam šta bih mogao da posavetujem Confused
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • vladimirkrstic
Odgovori
I spedicija.... divota, fedex expedited moj ︎.

128 + (10% of 128) = $140.8
210ml * 4.32  = 907.2din ($9)

150 + (20% of 150) = $180

180 - 128 = $52 bez spedicije, ako dodaju i spediciju trebace mi topla rece a ne savet. Big Grin Inace ko i uvek hvala za znanje koje delis sa nubovima. Smile

Od papirologije su mi trazili racun, izvod iz banke(ne mora ali bi bilo korisno), detaljnije specifikacije proizvoda odnosno screenshotove sa sajta, i ove papirice

[Slika: cP0Lrag.png]

[Slika: CR0Hva4.png]

[Slika: jiSz2lZ.png]
  • Oddy
Odgovori
Iskreno se nadam da će ti se svideti Black Note, inače.... Rolleyes
Odgovori
Bolje bi mi bilo da mi se svidja. Big Grin Ako valja ima ko ce da donosi iz amerike.

Ne znam samo da l' da ih przim na sireni posto trosi ko ruski tenk ili da cekam Kayfun Lite. Jos ga nisam narucio doduse, cekam notifikaciju sa cremedevape. Cekam i dani box mini, kako da pokusam da prodjem bez carinjenja i pdv-a? Stavljaju manju vrednost iz cremedevejpa?
Odgovori
Ne verujem da će Cream De Vape hteti da manipuliše sa računom, kao ni jedna ozbiljnija firma, prodavnica. Opcija je da eventulno ne pošalju račun, ali će te onda, najverovatnije, carina cimati da im ti priložiš (NS carina 99.9% hoće). Za kupce koji nisu iz države članice EU, skidaju porez od 20%, pa ti proizvod bude jeftiniji za toliko. Tako da to, ako ništa drugo, bude neka kompenzacija za 32% koje ćeš platiti za carinu i pdv ako cena prelazi 50e.
Ovo sve pišem računajući na slanje redovnom poštom, a ne kurirskom službom.

Što se Sirene i KF Lite 2019 tiče, nije za ovu temu. Ali pošto sam napisao tekst u vezi carine, napravio sam malo mesta da ne odem u off Big Grin
Ja lično ne bih pario duvanske tečnosti na Sireni. Ukusi su različiti i to može da ode u beskonačnu raspravu. Za KFL 2019 ne znam šta je i kako je, jer nisam probao, čekam da mi carina pusti kineskog klona.
  • vladimirkrstic
Odgovori
Eh, a bas sam bio srecan zbog tih 20% popusta. Bio bi paradoks da je kod nas nesto jeftinije nego u EU. Verovatno se ne isplati da mi kupi neko u UK pa da mi posalje kad moze da mi se posreci pa da platim duplo. Smile
Odgovori
Posle X vremena narucim neki novi RTA, dodje za 5 dana, prodje carinu za dan i kad je vracen u GPC odakle su tu noc trebali da salju u lokalnu postu, oni stupe u strajk! Big Grin
Poruka postarima u strajku : *ebite im majku!
Odgovori
ja imam tri paketa .. na aplukaciji za pracenje vec dve nedelje nema promene, sve su jos u tranzitu .. pitam se, da li su vec na carini, a da nasi nece da promene status posiljke? Pitam to jer zelim da zatrazim povratak novca na tim sajtovima, jedna posiljka putuje vise od mesec dana... nikad se ovoliko nije cekalo i nikad mi nije status posiljke ovoliko stajao ne promenjen Sad
Odgovori
@kinkel jel su registrovane pošiljke u pitanju ili ne? Recimo neregistrovane pošiljke kineske pošte koje počinju sa "U" imaju praćenje samo dok ne izađu iz Kine. Primer je pošiljka "UN123...CN"
Takođe čitam po netu da se korisnici žale na Singapur post (SG) da je baš usporio, a isto tako vidim da je dosta prodavaca recimo na Aliexpresu prešla sa Singapurćana na Holanđane tj NL.
Odgovori
e u persun .. sve su singapurci Smile .. znaci bas kasne, hvala za info
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)