02-06-2018, 00:22 (Poslednja izmena: 02-06-2018, 00:26 od Oddy.)
Nakon NextGena, Nextiny i Nextasisa, stiže novi genesis tip atomizera od VapeWare Mods-a, ReGen
• 22mm atomizer sa mrežicom(mesh) kroz sredinu
• Visina: 30mm
• Kapacitet: 4.3ml
• Smanjena konična komora unutrašnjeg prečnika sa početkom od 9.5mm i završetkom od 6mm na vrhu
• 3 horizontalne Dual/suprotne rupe za vazduh (1.2, 1.4 i 1.6mm) sa podešavajućom kontrolom vazduha. Vazduh, kroz kanale, udara direktno na grejač.
• Postoji 5 mogućih opcija količine vazduha
- 1 rupa od 1.6mm je otvorena na obe strane (2 ukupno)
- 2 rupe od 1.6 i 1.4mm) su otvorene na obe strane (4 ukupno)
- 3 rupe od 1.2, 1.4 i 1.6mm su otovrene na obe strane (6 ukupno)
- 2 rupe od 1.4 i 1.2mm su otvorene na obe strane (4 ukupno)
- 1 rupa od 1.2mm je otvorena na obe strane (2 ukupno)
• Materijal 304L SS (Ultra fina završna obrada) telo tanka i drip tipa od "Quadrant PC 1000"
• Otvoreni dek, kao kod prethodnika (NextGen, Nextiny, Nextasis)
• Tank je sa obrnutim, tj levim navojem kako bi se izbeglo slučajno odvrtanje
• Gornji deo je tank, donji AFC
• Dimenzije mrežice (Mesh-a) kada se urola je 13-13.5mm visine i 3.5-3.7mm širine
• Punjenje odozgo
Od VapeWare Mods atomizera imam klonove SXK Nextiny i Nextasis (najbolja verzija) sa FT-a. Ne znam kako originali rade.
Klon SXK Nextiny, umanjena verzija NextGena, ferca kao singerica i ama baš ni jednu zamerku nemam za isti. Trpi i malo nepažnje, solidno dihtuje, para, TH i aroma u vrhu genesisa koje sam probao do sada.
Nextasis...kada provedem vreme i uložim dosta volje da mu titram u sitne detalje oko pravljenja setapa, naleganja gumica prilikom navrtanja komore na dek i posle deka na tank....hoće da proradi normalno i onda smo dobri drugovi. U suprtonom pravi poplavu, tečnost ulazi u kanale vazduha, grgulja, čuda.
Sad gledam ovaj novi ReGen i...deluje mi da će biti ok. Izgleda kao unapređeni Nextgen. Ako se pojavi SXK kopija, za ljubitelje mesh-a i genesisa, mislim da nema previše razmišljanja, pogotovu što su genesisi davno izumrela vrsta i osim VapeWare Mods, mislim da ih niko više i ne proizvodi. Originali su preko 100e i moja preporuka je da se prvo proba klon, ako se pojavi, osim u slučaju da pare nisu problem i da ste prevelik ljubitelj genesisa i VapeWare Mods proizvoda pa tačno znate šta je u pitanju i nemate frku da uletite na prvu loptu
Jel ima korisnika i ljubitelja genesis tipa atomizera da daju neko svoje mišljenje?
Nikad nisam probao Genesis style atomizer ili bilo koju varijantu sa mesh-om. Ali evo sad posle X godina parenja spopala me neodoljiva želja da i to isprobam.
Šta mislite vi iskusni, da li je ovaj ReGen ok za početnika u svetu mesh Genesis atomizera? I da li ga je neko probao? Ako neko može da ga preporuči odmah ide u korpu...
Tražio sam po netu SXK Nextiny i nigde ga ne nadjoh (mislio sam da je to ok Genesis za početnika ali eto...)
Znam da je nezahvalno pitanje ali (tražim subjektivan odgovor) kakvi su Genesis atomizeri u odnosu na klasične MTL atije (KFL i Prime recimo)...da li je ukus bolji/izraženiji? Kakav je kvalitet/količina pare? Ja inače parim isključivo teške duvančine - Tribeca, Real Cig (kad ima ), Tobacco Light, Cohiba itd...
Izvinjavam se al tek sad sam pogledao video i čini mi se da je ovaj ReGen zapravo rDL atomizer? Može li on uopšte da se koristi kao MTL? (ako ne može meni ne vrši posao...)
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @vukpavlovic74 • Oddy
23-07-2018, 15:49 (Poslednja izmena: 23-07-2018, 15:53 od Oddy.)
Naručio sam klon sa 3FVapea čim se pojavio, trebalo bi danas-sutra da je već na carini.
Razlog zašto sam ga uzeo je što je komora kod ReGena dosta uža nego kod prethodnika pa me interesuje da li će to stvarno i doneti nešto bolje. Vazduh je za MTL, nema tu ni govora o rDL, osim moža kada se svih 6 rupa otvore, mada...videćemo.
Što se setapa tiče, genesise od VapeWare-a ne bih baš preporučio početnicima kao najednostavnije, ali kako je trenutno izbor mesh atomizera skoro jedna nuli, to je što je
Problem kod ovih atomizera je hot spot i eliminacija istih. Urolan oksidovan mesh ide preko centralnog stubića i struja jednostavno uvek nađe neki drugi put, samo ne preko žice
Dakle, potrebna je partija zen meditacije pre početka. Ne znam ni sam koliko sam puta napravio setap za Nextiny i Nextasis i opet posle svega, kada sednem da pravim novi setap, nisam siguran da li će sve biti gotovo za par minuta, ili ću provesti bar pola sata titrajući mu.
Kada se napravi pravi setap, onda je to milina. Osim ako nije Nextasis koji je po meni konstrukcioni promašaj.
Sam vejp kod prethodnika Nextgena i Nextiny-a je bez zamerki, sa moje strane. Drugačiji je nego preko muji-a i ostalih varijacija pamuka. Aroma na pamuku je punija, ali nije čista i to se oseti tek kada se proba mesh. U meshu nema te neke "prljave" note. Meni recimo uglavnom nedostaje ta neka prljava nota, navika. Pored toga, TH mi je primetno slabiji. Izraženost, tj jačina arome mi je takođe manja, ali je jasnija, preciznija.
I sad, kad se pročita sve ovo iznad, neko bi pitao zašto se uopšte zezati sa svim ovim? Razlog je što je drugačije. Nekako je klasa za sebe, kao dobro staro vino
Svako ima svoje mišljenje, ovo je moje na osnovu trenutnog iskustva i ono ne mora značiti da je tačno, ali je ono što ja osećam.
Što se vazduha na ReGen-u tiče (ako sam dobro shvatio) najmanja količina je 2 X po 1,2 mm što mi izgleda mnogo ali očigledno grešim...
Izvinjavam se za off ali koja bi bila preporuka za ati za početnika u svetu mesh-a? Tj koji ima najbolji odnos jednostavnosti upotrebe i kvaliteta pare/arome?
Koji bi ati bilo najbolje poručiti (trenutno aktuelan) a koji najbolje potražiti kao polovan?Naravno da mi je jasno da je u pitanju subjektivno mišljenje (kao i uvek )
Prosto je neverovatno koliko je mesh izašao iz upotrebe (što se klasičnih Genesis style atomizera tiče)...ne znam ni jednog jedinog vapera koji ima mesh ati da mi da da probam (a znam podosta vapera)...
U svakom slučaju, kad ti stigne, očekujemo detaljan izveštaj ...
Ako je prečnik 1.2mm, radijus je 0.6mm, dobijamo površinu od 1.131mm². Dakle 2 rupe od 1.2mm je 2 x 1.131mm² = 2.262mm²
U prevodu, 2 rupe od 1.2 nije isto što i jedna rupa od 2.4mm čija je površina 4.52mm² nego je 2x manja
2 rupe od 1.2mm je kao jedna rupa od 1.8mm.
Što se ReGena i rDL tiče:
- 3 rupe od 1.2, 1.4 i 1.6mm su otovrene na obe strane (6 ukupno)
gde se dobija 9.24mm² i ako ga uporedim sa dosta restriktivnim DL driperom Hadaly koji ima 4 x 2.767mm² = 11mm², mooožda bude za rDL.
Nextiny recimo koristim na 2 x 1.4mm, a KFL korstim 1.6 do 1.8mm, KF Prime 3 do 5 tačkica, Doggystyle SXK mi je vazduh otvoren tako da dobijem krug, možda malo manje, Phenomenon Zest V2 mi je 2x1 rupica od 2x3 koje su maksimum a i sa tim mi je malo više "provetren", ne znam šta bih još stavio kao referencu, Ruža V2 ne vredi jer je svaki drugi klon priča za sebe sa vazduhom. To sam sada izređao ono što stoji ispred mene pa vidim.
Za preporuku od genesisa... jedino da vidiš da li neko ima da proda polovan G-Bell V2, atomizer modera iz Subotice, Yenkija 69. Ako ga nađeš, proveri centralni stub da li šeta i proveri da li je rupa za vazduh, kada se zavrne zvonce, tačno naspravm grejača
Mada, ako ReGen bude i delić bolji od svojih predhodnika, zanemario bih ja neznatno veću komplikaciju oko setapa, ako stvarno hoćeš da probaš gen. Kada uspeš da napraviš lep setap, on će ti trajati sigurno pola godine. Kada se zaprlja grejač, na svakih nedelju dana do par nedelja, dry burn, prevučeš nečim tvrđim preko njega da skineš prljavštinu, opet dry burn na pulsiranje, prajmuješ i vozi
Veruj mi da sam potpuno svestan da dve rupe od 1,2 mm nisu isto kao jedna od 2,4 mm (nažalost u mladosti sam se dosta mlatio sa matematikom )...jedini razlog zašto mi se učinilo da je to dosta vazduha je upravo gorepomenuti G bell V2 koji ima samo jednu rupu prečnika 1mm
Na kraju krajeva ako kažeš da nije previše vazduha, apsolutno ti verujem na reč jer pojma nemam o Genesis atijima...
Da li misliš da vredi uzeti G Bell, obzirom da svi imaju popriličan radni staž (sve primerke koje sam mogao da pazarim nisam mogao da vidim, tj nijedan nije bio bliže od 100-tinak km) ? Što se kvaliteta pare tiče, vidim da se mnogi kunu u njega...
Sad samo da sačekam da stigne tvoj primerak ReGen-a, da nam preneseš utiske i ako je sve ok da ga pazarim...
Hvala puno za savete
Oduševljen sam YFTK ReGen klonom sa 3FV-a nakon prva dva dana korišćenja! Kvalitet izrade je odličan, za sada sve radi ko sat. Po meni, primetno bolji od prethodnika NextGena i Nextiny-ja. Još malo da ga istestiram sa različitim žicama i ribonom pa javljam utiske.
Ovaj post su pohvalili:2 korisnika su dodala Pohvalu za @Oddy • Bolle, taunus
08-08-2018, 19:56 (Poslednja izmena: 08-08-2018, 20:50 od Oddy.)
ReGen RTA by VapeWare Mods (YFTK klone sa 3FVape SKU: 23999)
Pa da krenem rencenziju sa oduševljenjem! Ne pamtim da me je neki atomizer ovoliko prijatno iznenadio. Genesis i mesh u punom sjaju. Smanjen obim komore i dugačak konus koji se na vrhu završava sa 6mm kao i vaduh koji sa 2 strane udara grejač je pun pogodak! Iako je u originalu ReGen RTA kolekcionarski primerak čija je serija odavno rasprodata (300 komada), sreća u Kineze i sjajnu YFTK verziju.
U paketu dolazi:
1 x YFTK ReGen Style RTA (SS316 materijal)
1 x Plastični "frozen" drip tip
1 x Metalna zamena za providnu "frozen" PC plastiku tanka
1 x Rezervni šrafić deka za pričvšćivanje kraja grejača
1 x Rezervna navrtka centralnog stuba za pričvšćivanje kraja grejača
Rezervne gumice
Što se mene tiče, kopija je odlična. Nisam probao original, ali da budem iskren, na ovom klonu ja ne bih ništa dirao ili menjao. Obrada je odlična, gumice su ok. Kad sam kod gumica, čitao sam komentare na FT-u gde se masovno žale na labavu gumicu sa unutrašnje strane metalnog tanka koja naleže na dek. Moj klon ReGen RTA je sa 3FV-a i ovaj problem nisam imao. Svi delovi se odlično šrafe, odlično naležu, nema oštrih ivica ili loših navoja, a gumice ok dihtuju.
Punjenje je odozgo odvrtanjem kape. Za sada sjajno radi, lepo se i odvija i zavija. Nekad hoće pri punjenju da probije tečnost u komoru i da kroz otvore za vazduh krene napolje. Ovo je jednostavno tako kod svih VapeWare Mods genesisa i problem je primarno kod punjenja odozgo i stvaranju pritiska kada se zavrće kapa nazad, ali i u količini mrežice, tj debljini rola. Sa mnogih sajtova kada se kupuje SS316 mesh, uglavnom su dimenzije 50x50mm. Za VapeWare Mods atomizere treba 60mm širina, dok visinu na licu mesta merim tako što prislonim na dek i pogledam dužinu centralnog stuba na koji će se navući. Radi ok i sa 50mm širinom ali kod punjenja pravi problem i po nekad, dosta retko, kada se jače povuče vazduh. Inače, kao što važi za prethodnike, tako i za ReGen, nema curenja tečnosti ako se atmizer ostavi položeno na stolu. Sa te strane nema brige.
Takođe se mod može puniti i odozdo odvrtanjem kompletnog tanka sa baze. Na ovaj način se može i pristupiti grejaču i čišćenju istog, ili rešavanju hot-spota ako se pojavi u radu, a da se ne prazni tečnost.
Pravljenje setapa standardno teže kada je u pitanju centralni stub. Treba vremena da se uđe u fazon i posle je stvar rutine, u kojoj se ipak nekad pojavi problem
Ne znam kako bi bilo kada bi se postavila još jedna navrtka ispod gornje, na vrhu stuba. Ako se ne varam, tu bi trebalo da paše M1.6 navrtka, ali je na žalost nemam i iskren da budem, nemam pojma ni gde da je nađem.
Od žica sam isprobavao redovne kantale 0.25 i 0.32, ribon 0.5x0.1 i lično su mi bolje varijante uvrnih žica, 2x0.2mm i favorit 2x0.25mm. ReGen RTA radi super i sa Vandy Vape fused clapton Ni80, 2 paralelne 0.2mm i preko njih 0.1mm, samo je pitanje subjektivnog osećaja, dok je realnost da dosta više troši
TC nisam još uvek stigao da probam, ali sam isprobavao sa Nextasis i Nextiny genesis atomizerima, a kako su dekovi identični, kontam da bi ok radilo. Problem TC-a na mešu je što setap mora da bude idealan i mrežica odlično oksidirana.
I za kraj, ono najbitnije. Kakva je para, aroma, generalno vejp? Moj subjektivni stav je da bih ovde podelio petice, sipao tečnost i otišao da uživam
ReGen je defitivno bolji od prethodnika, a i najbolji genesis koji sam imao prilike do sada da probam. Šta god sam testirao do sada (JF Real Cig, Vaporever Tribeca, VZ Dunhill, Vaporever Virus, EJuiceMakers Southern Smoke itd...) glavna nota sa podnotama, svaka definisana, jasna. Para gusta, puna ukusa.
Gledam ovaj atomizer na FT-u i na 3F Vape-u i iako su obe verzije YFTK na FT-u piše da je ati napravljen od 304 L SS-a dok je na na 3F -u navodno od 316 SS. Pretpostavljam da je u pitanju greška u dekleraciji ali ko bi ga znao...? (čini mi se da postoji velika varijacija u kvalitetu od primerka do primerka, ne verujem da postoji razlika u YFTK primercima za jedan i drugi sajt)
Čitam komentare na FT-u i malo se brinem...nekima su gumice labave-nekima nisu, neki se žale na kvalitet izrade neki su oduševljni...
Čitajući komentare, stekoh utisak da je pakleno težak za setup pa se pitam dal vredi da ja kao apsolutni početnik u svetu mesh-a, pazarim ovaj ati?
I gde naći taj mesh od 60 mm o kome pričaš? je si li ga ti našao i jel on daje bolje rezultate?