Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyReview Kayfun Lite 2019

Čudnovat ati Dodgy
Odgovori
Topla para, palo mi je nešto na pamet. Nemam u stanu pomično merilo (šubler), pa ne mogu da izmerim. Jel može neko ko ima, da izmeri debljinu zida komore? I eventualno da izmeri isti zid na drugim kraćim atomizerima sa kojima nema problem tople pare? Nešto mi se javlja da je ceo problem zbog pretankog zida komore na KF Lite 2019.

Skinuo sam od Doggy 2k16, Bersa Mini 22 i KFL 2019 i takođe stavio zid komore od starog KFL+ (koje mi deluje najdeblje) i na oko..rekao bih da je primetno zid najtanji kod KFL 2019.

[Slika: 340c991aa332158fbeffb6d4b4effb27.jpg]
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • nikola
Odgovori
Nemam ni ja šubler al sam pogledao par atomizera i jeste tanja komora...to verovatno utiče na distribuciju toplote po atomizeru tj brže se zagreju komora, dimnjak, drip tip a samim tim se i para sve teže hladi...ima smisla to što si rekao, svaka čast
Inače čini mi se da je veliki plus to što se pre svakog punjenja (hteo ne hteo) pogleda grejač, tako da je manja verovatnoća da ćemo pariti kremirano/karamelizirane grejače...
Odgovori
Ne verujem da sve ovo ima uticaj na sam grejač i temepraturu na njemu. Mislim da je problem baš para, koja ne stigne da se ohladi o zidove komore pre nego što stigne kod nas u usta. Debiljina materijala je, po meni, možda previše tanka i brzo se ugreje, pa em što ne hladi paru, ona tako ugrejana doprinosi višoj temperaturi u samoj komori i sve to daje vruću paru nakon nekoliko povlačenja.
Moguće da grešim. Trenutno mi ništa drugo ne pada na pamet.
  • vladimirkrstic
Odgovori
Ta muka je bila i sa starim lajtom i onim bel tankovima koji su bili ravni i izliveni sa tipom.
  • Oddy
Odgovori
nzm ja se navikao skroz, nije top topova, al mlaka para, kakvu volem .. zica klepton 0.25 jezgro, okolo 0,1 .. namotan na 2,3 4 nav. 1,2 oma .. 8,8w .. hf 130 (mW/mm^2)
.. vazduh, ko prajm na rupi br. 2, nema toplo, ima aroma .. doduse, malkice slabija.. al solidna.

.. edit.
moje misljenje za isti grejac koji mi u pramu radi skoro na istoj vatazi, dok u svemircu, dvarwu, Mesmerize 2  je potrebno dici za 1w (oko 10w) za isti subjektivni osecaj .. je oblik konusa, odnosno bas zbog te glupe kosine para "prokliza" u dimnjak .. tamo gde nema konusa to ne ide tako brzo. Mesmerize 2 ima jos tanji zid komore pa nema hladjena, a i kraci dimnjak.. možda ja kenjosem, al mislim da je konus krivac .. a dokazacu to kad mi stigne steam engine tank, kome su izmenili komoru ... nadam se najbolje.
  • Oddy, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
Jeli ko od kolega probao kanthal 0.32 na 2mm oko 1 om na 9-10w sa poprilicno stegnutim airflow srafcicem?
Sto se tice subjektivnog osecaja para nije uopste vruca.
Sad mozda je i do mene mozda sam se privikao na toplotu (sto bi bilo cudno posto nikad neparim iznad 3.3v mtl) ali prvih par dana uzastopno nisam mogao da spojim 3 povlacenja bez da mi bude vrelo.
Inace imam 24mm yftk klon.
Koristim Hcigar VT75d.
  • kinkel
Odgovori
SXK Replacement Top Refill Tank + Drip Tip Kit for 24mm

Dimenzija je 24mm x 20.5mm
Materijal je PC + 316 SS
Zapremina je 3.5ml

[Slika: dcd6502e7cd7.jpg]
Show ContentSpoiler:

Cena na FT-u je 6.95$
[Slika: 4ccd3c6905f6.png]

Dimenzija je 24mm x 20.5mm
Materijal je PEI + POM
Zapremina je 3.5ml

[Slika: 88dd3a5a75c8.jpg]
Show ContentSpoiler:

Cena na FT-u je 7.89$
[Slika: 4ccd3c6905f6.png]

[Slika: 1cc27d8c8eb0.jpg]
  • Bolle, Oddy
Odgovori
@ncholass
Ja parim na vrlo sličnom setup-u, jedino što mi je prečnik 2,5 mm...meni je to prevruće...DT se ugreje, ne može da se koristi...probao sam da krenem od 5,5 W i da vidim kolko mogu da nagruvam snagu...i došao sam do 7 W...dalje ni makac
Ako si probao sa 2,5 mm i čini ti se da je hladnija para sa 2 mm, reci da prepakujem Smile
Ali i stari KFL sam koristio na identičnih 7 W
Počinjem da se zaljubljujem u ovaj ati...sve mi prija na njemu, čak i DT...još je rano za krajnje zaključke al otkad mi je stigao nisam ga odvrnuo s moda
Odgovori
Kakvu aromu daje 2019,u recimo poredjenju sa atomizerima za koje znamo da daju dobru aromu, npr. meni najbolju aromu daje mini bers. Kakav je ovaj po tom pitanju?
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)