Pre dve nedelje mi je @
kinkel poslao SXK Integru na probu. Čovek nije ni raspakovao paket kada mu je stigao, samo mi je prosledio. Hvala drug
Ne znam da li je bilo ostataka mašinskog ulja i da li je uopšte bila prljava pošto sam je odmah ubacio u ultrazvučnu kadicu.
Kao što se vidi na slici iznad, rastavljena u sastavne delove ima 8 delova plus drip tip.
Kvalitet završne obrade je odličan, bez ikakvih zamerki.
Postavljanje setapa je relativno lako, mada nije među najlakšim. Kod postavljanja grejača smetaju ove kadice sa "U" vođicama za pamuk, tako da je potrebno alat, preko kojeg se motao grejač, zajedno sa grejačem, postaviti u "U" vođice i onda nogice grejača, jednu, pa drugu, uhvatiti i pritegnuti šrafićima. Ovo je najbolji postupak, jer ako se grejač iskrivi i izađe iz pravca, posle ga je teže vratiti.
Šrafići solidno hvataju, mada hoće da se desi da popuste.
Setap koji je na slikama je VandyVape MTL Superfine Fused Clapton Ni80 2x0.25mm i 0.1mm preko, motano na 2.5mm prečniku. Koristim ga na 12 do 15W.
Ovo sam koristio sa AFC otvorenim na 2 najmanje rupice, eventualno 3. Bio sam zadovoljan kako radi, kvalitetom pare kao i aromom koju je izvlačio, pa nisam više eksperimentisao sa pamukom i setapom. Na sam rad nemam nikakvu zamerku. Sasvim solidan što se mene tiče i solidna ocena. Daje bolje rezultate kada je grejač više podignut, ali ne može previše zbog visine komore.
Nakon ovog, postavio sam setap sa meshom umesto pamuka.
Radi fino sa meshom. Ono što je veoma bitno je da je prečnik mesh rola 3mm kako bi pokrio "U" vođice i kako ne bi bilo mesta između da prođe tečnost iz kadica u deo gde je grejač.
Iako može mesh, Integra jednostavno nije predviđena za taj tip setapa. U potrošena 3 tanka, jednom mi se desilo da tečnost ipak pronađe put do komore i poplavi je.
Što se dimenzija tiče, ovo su neke koje sam izmerio:
I dimnjak je širine 4mm.
Problem koji sam imao sa SXK Integra RTA je kontrola tečnosti i punjenje.
Kontrola tečnosti je rešena tako da se okretanjem drip tipa, okreće dimnjak koji je dole zavrnut navojima za disk. Disk leži na dno tanka i ima hod levo-desno gde otvara i zatvara kanale.
Svi navoji su u jednom pravcu, nema kontra navoja. Disk i dimnjak moraju da se zašrafe samo kroz plastični tank, ne mogu posebno pa da se provuku.
Kada se ovako sve postavi, onda se zavrne kapa gore.
Problem je što je vrh dimnjaka širi, jer u njega ulazi 510 drup tip. Preko tog dela se postavlja metalna kapa, koja ima gumicu iznutra da dihtuje oko dimnjaka. Sa gumicom koja dolazi (a probao sam da postavim i drugu, veću, manju...) ovo toliko dobro zadihtuje, da zavrtanjem i odvrtanjem metalne kape se okreće i kontrola tečnosti. Toliko je dobro uhvaćeno da ne može sam dimnjak da se rotira preko drip tipa jer ga drži gumica kape.
Zbog ovoga se dešava da kada se ovrće kapa da se dospe tečnost, okrene se i disk za kontrolu tečnosti, koji otvori kanale i napravi se potop deka. Dešava se da se odvrtanjem kape odvrne i kompletan dimnjak sa diska koji ostane na dnu tanka.
Kada se dospe tečnost, zavrtanjem metalna kapa uhvati dimnjak sa diskom i zatvori kanale. Posle se ne mogu otvoriti okretanjem drip tipa.
Uz svo ovo zezanje, metalna kapa se zavrće na plastični tank, plastične navoje, koji često ne uhvate dobro.
Rešenje koje sam našao je punjenjem odozdo odvijanjem deka i punjenjem kroz kanale za dotok tečnosti. Odvije se prsten koji pričvrćuje dek za ostatak atomizera i onda se hvatanjem za 510 pin isčupa dek napolje, koji se drži gumicama za zidove atomizera.
Iako je solidan atomizer što se tiče performansi, konstrukciono rešenje oko punjenja i kontrole tečnosti me je ubilo u pojam. Čak i da radi sve ok, plastični tank sa navojima i metalna kapa na njega....pitam se koliko će trebati dopunjavanja da se polomi plastika ili pokvare navoji...