Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyReview Dvarw MTL RTA

Ako si nekad bez kondoma, sad možeš slobodno6da nastaviš
Trying to stay sane is a life time hobby Good
Odgovori
Pojavilo se klon i crne varijante (trebalo bi da je u pitanju kompletan atomizer, ne samo tank komplet)

[Slika: orbh81J.jpg]

Link: 3FVape

Original je:

driptip - PMMA
tank - PMMA
chimney - PEEK
chimney base - PEEK

Dok kog klona piše samo PMMA, što je stvar koja me brine. Mada, ako je sudeći po slikama, moguće je da su isti materijali za dimnjak i zid komore od PEEK platike, iako nigde na sajtu prodavnice to nije naglašeno.
Za PMMA, ok drip tip i tank, ali dimnjak i pogotovo komora nisu po meni ok. Iz ličnog iskustva, PMMA (acrylic plastic) ne voli baš temperaturu, a to znam zbog drip tipova koje sam koristio na driperima. A i u specifikaciji piše da im je tačka topljenja na 160 °C.
Kod PEEK plastike bi trebalo da je drugačija situacija, ona ima tačku topljenja tek na 343 °C.
Takođe, PEEK je odobrena plastika za dodir sa hranom na osnovu FDA odredbe 21 CFR 177.2415 i za nju kažu:
"PolyEtherEtherKetone (PEEK) is a high-performance engineering thermoplastic that offers chemical and water resistance while operate at higher temperatures."
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • kinkel, vukpavlovic74
Odgovori
nzm, kad sam na skyline-u pravio grejac, (a on ima one plasticne air "pampure") malo sam vise grejao i doslo je do deformacije. od tog doba vise nisam koristio nista sto ima plastiku .. narocito klonove. Kod pomenutog pica .. stvarno nisam imao problema sa topljenjem, doduse plastika je udaljena od grejaca .. al desavalo se da komora promeni boja od tecnosti .. tj plastika "upije" boju tecnosti ili kako da se izrazim i nije mogla da se opere.
  • vukpavlovic74
Odgovori
Na osnovu slika i opisa na sajtovima prodavnica (nisam imao ličnog isksutva), ti "air diskovi" za Skyline bi trebalo da su od PEEK materijala. On ima dve faze:
-Glass temperature 143 °C
-Melting point: 343 °C

Za "Glass temperature":
"The Glass Transition Temperature (Tg) is the temperature region where the polymer transitions from a hard, glassy material to a soft, rubbery material."

"Glass transition temperature and melting temperature are two chemical terms that are often confusing. Glass transition temperature is discussed under polymer chemistry because this transition can be observed in polymer compounds. But melting temperature can be observed in any compound. The main difference between glass transition temperature and melting temperature is that glass transition temperature describes the transition of a glass state into a rubbery state whereas melting temperature describes the transition of a solid phase into a liquid phase."

Ako se deformisao, kao što kažeš, onda ili nije PEEK plastika, ili si ti debelo prelazio bezbedne temperature za parenje, bar po ovom što čitam Big Grin
  • kinkel, vukpavlovic74
Odgovori
Smile he, pa jesam zario
  • vukpavlovic74
Odgovori
Pojavio se i na FT-u
Pre-order (7/7/2019)
11.99$
  • Bolle