Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyJourney by AEON Ltd.

Hrvatske arome, "shortfills" i tečnosti za elektronske cigarete Journey by AEON Ltd. Kako navode, u pitanju su kompleksne arome/tečnosti pravljene od minimum 4 arome pa naviše, u zavisnosti od linije proizvoda, sa ciljem da postignu slojevitost.

Šta kaže Šavor, osnivač:

Citat:Što se tiče recenzije...apsolutno sve što mi izbacimo prolazi doslovce višemjesečno testiranje....od nekakve naše ideje i mixa verzije 1 do realizacije zna proči i po 5-6 krugova testiranja gdje određeni ljudi testiraju. To nisu naši prijatelji, čak ni poznanici... ozbiljna ekipa koja ima volje i želje malo napisat nekaj i bit nepristran. Na kraju se to isplati jer dobivamo proizvod koji će se svidjet kupcima...

Prvi put sam probao njihove proizvode pre nekih pola godine kada sam dobio 4 tečnosti od 10ml na recenziju. Nije mi rečeno šta je u pitanju. Moj opis je bio sledeći:

Citat:1. Black tobacco, cigar, sweetened with caramel and vanilla
Slatka duvanska tečnost, sa dosta izraženom kako slatkom tako i duvanskom notom.
U zavisnosti od atomizera, preovladavaće jače duvanska nota ili slatka nota karamele i vanile.
Po meni odličan balans, ali dosta teška aroma za ceo dan, više kao dezert da se sa vremena na vreme počasti sa njim ?
Deluje kvalitetno, nema naznake mirisa ili ukusa hemije.

Ocena: 7-8/10

2. Pita od jabuka? Slatko kiselkasta osvežavajuca dezertna tečnost.

3. Između biskvita i krekera sa kokosom.

4. Baklava sa orasima?

Zašto nisu desetke ako su dobre? Po meni je prejak procenat arome, nekako previše za moj ukus.
Poooojma nisam imao šta uopšte testiram, tako da su opisi baš onako subjektivni, jer ono što ja osećam, ne mora da znači da će i drugi osećati
Sve je testirano na driperu (Speed Revo 14mm), na KFL i na ReGen/Nextiny mesh genesisima.
I da, sve su mi 7-8/10 jer su mi podjednako dobre, podjednako kvalitetne, vidim da su korišćenje arome istog ili istih proivođača i opušteno mogu da budu ista serija.

Ispostavilo se da su to bili test primerci za ono što će biti linija proizvoda pod nazivom Strada. Linija proizvoda rađena u saradnji sa Fejsbuk grupom VapeStrada

Nakon testiranja sam saznao da:

Citat:Svi naši miksevi se miksaju 10% u DIY na 70:30...ako ide recimo 50:50 čak može i manje, no to je stvar osobnog ukusa, recimo tebi bi odgovaralo manje, nekome na MTL je 10% super....sve ovisi
uvijek kad šaljemo uzorke to je 70:30, 3mg nikotina.

Prošlo je od tada vremena, i iako mi se svideo kvalitet...poštarina, carina i čekanje koje se dodaje na cenu proizvoda (a koja je daleko od niske) me je oduvratilo od poručivanja. Ostavio sam za neki drugi put.

Zahvaljujući adminima VapeStrada FB grupe, Cecilii B. Vu i Edinu Spahoviću, pre mesec dana su mi poslata 3 proizvoda nove Strada linije, šortfilovi. Nazivi su brojevi: 8, 15 i 42.

[Slika: l7s0DVS.jpg]

Šortfilovi su u Gorila bočicama kapaciteta 60ml, a tečnost koja je u njima je "overboosted" aroma od 40ml. Ako je verovati nalepnici na flašici, unutra se nalazi 17gr Biljnog Glicerina i 3g arome. Na ovo se treba dodati 20ml nikotinske baze i promućkati da bi bilo spremno za upotrebu. Eventualno odležati neko vreme da bi sve to sazrelo.

Ove iste arome imaju i kao koncentrovane arome u bočicama od 10ml.

Kada sam sve ovo napisao, kakve su osmica, petnaestka i četrdesetdvojka?

Strada Osmica (8):
Ne znam da li je to ista ona koju sam testirao pre pola godine kao duvansku i koju sam opisao kao "Black tobacco, cigar, sweetened with caramel and vanilla". Ako ništa drugo, sam procenat arome u ovom "šortfilu" je manji, bar je to moj neki subjektivni osećaj. Sada mi ima ukus kao recimo neki 555 gold gde se je više izražen duvan, a manje kikiriki sa primetnom notom kremaste vanile. U suštini to je ono što i piše u opisu: Tobacco, Vanilla, Cream.

Da li mi se sviđa? Da. Kremasti duvan.

Strada 15:
Opis kaže: Vanilla, Cookie, Coconut.
Ono što najviše osećam je kreker iako ga nema u opisu Big Grin Ne znam kako da opišem drugačije, iako nije pravi kreker, jer kreker nije sladak, dok je ovo slatkasto. Reeeecimo da su probali da dobiju ukus kokosa mešanjem krekera, kolačića i vanile. To je moj neki subjektivni osećaj.
Ja se nisam pronašao u ovoj aromi jer mi ne paše ni u MTL ni u DL varijanti. Prvo sam ga probao kao DL i bio je nekako previše jak ukus za ono što ja volim kao DL. Za MTL parim duvane i nije mi legao.

Strada 42:
Opis: Hazelnut, Chocolate, Cookie
Nutella 1:1. Znači copy/paste. Da je malo gušća mazao bih je na palačinke Lol

Journey asortiman bi trebalo za nekih nedelju-dve da se pojavi u Srbiji pa ću mooožda probati još nešto.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, ncholass, pablo, Zvukoljub
Odgovori
Strada 15
Nisam testirao, ne volim kokos.

Strada 8
Na koleginom KF Prajmu sam osetio duvan u tragovima. Na velikom Berserkeru, Dwarw-u i Cthulhu MTL (nije Hastur) - karamela, karamela, još malo karamele, i teeek-tek u tragovima vanila.
Preslatka tečnost, verovatno je do količine arome.

Strada 42
Dobar krem, opet presladak, verovatno iz istog razloga kao i prethodna tečnost. Ali mene u svim gore pomenutim atomizerima više podseća na neki Eurokrem Blok, recimo. I nešto u sastavu mi iritira grlo i tera me na suvi kašalj, tako da ne mogu dugo da je parim.
  • Bolle, ncholass, Oddy, pablo
Odgovori
Eto koliko su ukusi razliciti,meni strada 15 odlicna i volim kokos a npr 42 mi nije legla evo ostalo mi jos i nije mi to to a duvanska ili strada 8 kao sto je @Oddy napisao samo sto je meni npr bolja Betova cloud tobbaco (duvan,vanila krem,biskvit). Jedan od njegovih mikseva i odlicna je...
Cekam da stigne Journey u Bg pa cu uzeti od svake pa lagano da ih isprobam sve..
Imam neke njihove Bang,Snap,Crunch i jos par i neke su mi odlicne a neke mi naravno nisu legle ali eto kolko su ukusi razliciti.
Naravno Strada 15 i 42 su probane na driperima a 8 na kayfun prime i dvarwu i nije mi to to..

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka
  • Bolle, Estariol, Oddy
Odgovori
Danas su podigli i interaktivni katalog proizvoda: https://www.yumpu.com/en/document/read/6...n-products
  • Bolle, Estariol, kinkel, nikola, vladimirkrstic
Odgovori
Kad konacno stizu, se zna? Mixing range 10%? Oddy, bese rekao da zaobidjem preko 5%? Doduse sta oni podrazumevaju pod mixing range? Imaju neku preporuku ili sve sve od 1% do 10% pa ko kako voli?
Odgovori
Ako je suditi po ovim šortfilovima i onom što je odštampano na nalepnici, u 60ml ima 3g arome, što je 5% i sa tih 5% su mi ok. Ne volim da stavljam više od 5% arome kojima ne znam sastav. Za Journey ne znam koje originalne arome koriste u svojim miksevima, pa bih najviše zbog toga i izbegavao veću koncentraciju.
I da, samo da dodam, ono što sam primetio kod Journey aroma je da baš fino prljaju grejač, bar ove koje sam probao.
Odgovori
Probao sam dosta Journey aroma i shvatio da preporučenih 10% je previše za skoro sve što sam probao.
Jinx, Berliner, Shrodinger, Supreme delight, Ziv, Zviz Pistachio, sve sam pravio na 10% a onda odvojio količinu manju i prepolovio na 5 do 7%.
Na 5% su jako dobre, na 7% za nijansu bolje (čitaj jače).
Moj predlog je mix na 5 do 6% i steep na 30 dana.
Shake svaki steep na 7 dana, nikako odmah pariti. Mogu se probati ali su daleko bolje kada odleze.
Sve se mešaju na 10% PPP ali moje iskustvo kaže ovako.

Tako da lagano, nemojte odmah praviti sve, napravite 50ml sa 10%, 50ml sa 5% I 30ml sa 7%.

Videcete sta vam najviše leži.
Trying to stay sane is a life time hobby Good
  • Bolle, Estariol, ncholass, Oddy, Pukan
Odgovori
Novi katalog proizvoda sa opisima
LINK
  • Bolle, ncholass
Odgovori
Share

Idi na Forum: