Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyIskustva sa carinom

Ne znam kome da zahvalim, ali na Kragujevackoj carini su kraljevi, nikada pdv, nikada carina. Imao sam pakete i preko 200€,sve je islo kao gift ili napisano ispod 50€,sve je stizao bez problema. Isti slucaj i DHL-om
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Oddy
Odgovori
Nisam ja platio nista, platio je Fedex tj. posiljalac. Evo sad procitah celu zadnju stranu, posiljalac je naznacio da oni snose torskove carinjenja. Sad to mozda vazi samo za porudzbine vece od $100, posto im je preko $100 free shipping.

[Slika: WWx9aQr.jpg]

[Slika: 0hfNf9D.jpg]
  • Bolle, Marekg
Odgovori
Fino...samo ne znam kako se isplati pošiljaocu Big Grin
  • Marekg
Odgovori
Zanimljivo.i mene zanima baš kako
Odgovori
Par stvari mi padaju na pamet. Prvi put kupujem od njih pa ne bih da me obeshrabre carinom nego prvi put kuca casti a nadalje ne. I sa carinom imaju profit na toj kolicini, dosta umanjen ali svaki profit je bolji nego ne profit. Tako da ako uspeju da zadze kupca sa bilo kojim pristojnim profitom je dobro za njih. Moguce da je dosta ljudi izvan Amerike prestalo da kupuje zbog cena carine a zele da zadrze trziste. Mozda im je Evropa bitno drziste da zadrze s'obzirom da Amerikanci krecu da oporezuju vejp zestoko. Sigruno imaju vise tecnosti nego sto mogu da prodaju inace ne bi ti dinara oprostili. Moze da bude svasta-nesto ali sigurno imaju racunicu.
Odgovori
Cena proizvoda, momci, cena proizvoda...

http://youtu.be/uzcscV6JYgM

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Pukan
Odgovori
Znam Bolle, cena proizvoda, ali ta cena je i za nekog ko je iz USA, a ko neće imati carinske troškove. Cena Fedexa je ta cena pa je ta cena.
Porše je dosta skuplji od Opela i dodaje na cenu ime, ali to ne znači da će mi platiti uvoz novog auta. Ne znam da iko to radi, zato mi je i čudno.
Moguće da mi mozak ne procesuira neki podatak pa zato bagujem, ako bagujem Big Grin
Odgovori
(19-04-2019, 19:37)Marekg Piše: Ne znam kome da zahvalim, ali na Kragujevackoj carini su kraljevi, nikada pdv, nikada carina. Imao sam pakete i preko 200€,sve je islo kao gift ili napisano ispod 50€,sve je stizao bez problema. Isti slucaj i DHL-om
Од кад има тамо поштанска царинска испостава? Нисам знао.

Послато са IQ1019N уз помоћ палца
Odgovori
I ja se pitam isto!!? Elem juče kolegi sa posla. stiglo preko DHL, naručio mučenik neki kasetofon za kola u vrednosti oko 170evra.Znači kad mu je stiglo pre neki dan carina mu tražila, klasika, dokaze znači račun isečke sa sajta, uplatu, čak su mu tražili saobraćajnu dozvolu za auto na kome planirao da ugradi taj kasetofon, itd., on pokušao da predje carinu(što mu ja izričito nisam savetovao, jer nemožeš da ih predješ) znači nekako neznam kako prepravio na sajtu cenu i to slikao,.. čak juče kad mu to stiglo gledali smo papire od prodavca koji je naznačio vrednost kao 80evra,..i naravno ništa mu to nije pomoglo DHL mu naplatio posredovanje mislim 3500din,carina lagano otišla direktno na sajt i videli pravu cenu od 170evra,pa mu naplatili carinu, porez, pdv.. tako da se češao tri dana što se zeznuo pa naručio tehničku robu u tolikoj vrednosti. Naravoučenije. :carinu ne možeš da predješ, samo oni mogu da budu nekad malo lenji, pa da nešto prodje, ali uglavnom ništa ne prolazi krupnije a da oni ne odrežu desetak!
  • vladimirkrstic
Odgovori
Sa NS carinom se nešto desilo. Koliko čitam, vreme čekanja paketa je sa 25-30 dana, od četvrtka, spalo na 11-12 dana Dntknw
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)