Jao strasno, 500 dinara uzmu a tolike pakete puštaju...
Po pravilu bi za svaki paket trebao da se plati PDV, preko 50 eura I carina plus PDV...
Tako da, psssst
Trying to stay sane is a life time hobby
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @Guru • Milanez
Meni su naplatili 840din ali ne zalim se kolko je modova i dripera stiglo a kostaju po 150,250e i nisu mi naplatili nista,tako da necu da kukam.. Sta da kazu ljudi kojima svaki paket otvore i naplate carinu,bolje zato da
Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Ovaj post su pohvalili:3 korisnika su dodala Pohvalu za @pablo • Bolle, Oddy, Samac
Stvar je u tome da su poceli da naplacuju pdv za sitnice koje pre ne bi ni pogledali...
Nikad nisam cuo da su nekom naplatili pdv za atomizer al eto pocelo je da se desava...
To je prosto novina u radu Bg carine...
A mene prosto zanima dal se jos nekom desilo ili je izolovan slucaj?
@vukpavlovic74
A što te to toliko interesuje, pa valjda nekad nešto mora da se plati. I uglavnom je to PDV šro je i propisano zakonom, e sad što mi oćemo da pazarimo a neki i pazare po više paketa mesečno i to iz meseca u mesec, a kad ti jedanput naplate PDV 600-700dindži, mi se raskukamo ko da nam oduzeli robu, to je stvar nerazumevanja. Zato ja mislim da je carina Bg itekako korektna u odnosu na Ns, Ni, gde ljudi plaćaju za skoro svaki paket pdv.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • badja007
Evo vidi recimo za poslednjih šest meseci stiglo mi tona paketa, i samo jedanput sam platio pdv, i našta ja da se žalim. Prolazila mi roba, arome, modovi sve bez dinara... Platih skoro pdv, pa ok, posle toga opet mi stizali paketi bez bilo kakve naplate. Ja mislim da se ništa nije promenilo u radu. Sve je isto.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • badja007
@mejden svaka ti je na mestu,cuj da kukam a prosli mi modovi od 250e i nisam platio nista,doduse rucni rad su(sumnjam da su carinici u grupi na Facebook-u) i covek napisao svetiljka za lampu i proslo 3 puta a zadnji put sam uzeo Poet rda i plus top cap za njega i za Jazz,stiglo mi iz Hrvatske za 3 dana i carina i pdv 0 din i treba da kukam sto mi naplatili prvi put 840din..
Samo nek nastave tako i ja sam prezadovoljan,sta da kazu ljudi koji na svaki paket placaju carinu i pdv..
Za sad je Bg carina odlicna..
Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @pablo • mejden
16-06-2019, 19:31 (Poslednja izmena: 16-06-2019, 19:32 od Oddy.)
@vukpavlovic74 koliko vidim po drugim forumima, nevezano za e-cig, izgleda da je BG carina od početka ove godine pooštrila i počela veći broj paketa da otvara. Baš solidan broj ljudi, čiji paketi idu preko BG carine, se javlja. Takođe se i povećalo vreme čekanja za paket na BG carini ukoliko reše da ga zadrže.
NS carina je popustila malo i počela da pušta pakete koje ranijih godina nije bilo šanse da puste.
Međutim, i sa ovakvom situacijom trentuno, i dalje je velika razlika između BG sa jedne i NS i Niške sa druge.