Iz čisto experimentalnih pobuda sam pokušao da oxidiram mesh na šporetu na plin. Pre toga sam potražio podatke na netu i tamo kažu da mali ručni breneri ako su dobri, razvijaju temperaturu oko 1300 C dok šporet na plin u zavisnosti od boje plamena, razvija temperaturu od 1200 do 1900 C...našao sam na nekoliko stranih foruma da ljudi koriste šporet u ovu svrhu...i tako se ja uputih u kuhinju...elem, mesh se tako dobro oxidirao da sam odustao od davanja jedne črvene na novi brener...ovo je samo moje mišljenje i daleko od toga da bih nekom savetovao da radi na ovaj način
Ali sigurno mogu reći da je Clrane 316 Stainless Steel Mesh # 400, izvanredan i svakom bih ga preporučio...
06-04-2019, 16:31 (Poslednja izmena: 06-04-2019, 16:37 od Oddy.)
Koliko mi je poznato, iako nisam nikada probao, SS Rope fino natapa, čak toliko dobro, da neki tvrde da ume često i da prenatapa. Ali isto tako fino zadržava toplotu i to može biti problem ako se koristi na većim snaga i ako se "čejn vejpuje".
Mislim da će ti se sa ovom čeličnom sajlom previše grejati atomizer, ako planiraš da ga postaviš u G-Bell, gde je grejač tik uz zid kape... Sve u svemu, ako probaš, javi utiske.
17-04-2019, 18:02 (Poslednja izmena: 17-04-2019, 18:11 od Samac.)
Koliko se secam (a mozda se i varam), prvi ozbiljniji "skok" mesha iz gena je upravo bio u Kaju.
Nisam se bavio previse genom...nije moj tip, ali sam dugo vukao Sat22. Mali, kompaktan..bila je prva verzija od 3ml. Na FT-u vidim ima i to dve verzije:
...pa ko nije proba, preporucujem iako nisam genoman!
Nas kolega Fjuzn (trenutno zivi u Kanadi) me je naucio cudnom, ali dobrom setup-u.
Spoljni deo rolne mesha je grublji, a u centru finiji, koji ide u tank...kao iglica.
Ova varijanta odlicno natapa i daje odlicnu i paru i ukus...Boze, koji gen daje los ukus, svasta od mene!
Stigla mi je sajla koju sam poručio sa Alija a koju sam mislio da strpam u G Bell + oxidiran mesh preko...e sad problem...nije mi palo napamet da moja klješta za žice neće moći da savladaju sajlu od 2 mm...ne može da je savlada ni onaj deo za sečenje na kleštima...ne pomaže ni izolirka koju sam stavio na kraj po savetu iz Todd-ove recenzije
Pomagajte drugovi...čime precizno i dobro iseći sajlu od 2 mm