Pogledao sam recenziju koju je Ody postavio i ucinilo mi se da ima smisla to sto Shvabo prica pa rekoh ajde da probam. Posumnjao sam da je 4 i po namotaja malo ali nije.
Posto nemam (naravno) MTL dodatak od 1,2mm o kom prica, napravio sam grejac od 2,5mm, spaced. Kolko god to nakaradno zvucalo (4 i po namotaja oko 2,5mm) po meni radi odlicno. Nema ni traga od vrele pare i pregrevanja atomizera i drip tipa. Mislim na originalni metalni drip tip, plasticni se naravno ne greju.
Iako je grejac mali, moze da se raspali 10-12W (mozda i vise ko voli) bez ikakvih problema i para je gusta, zasicena i aromaticna.
Kad izgustiram ovaj setup, probacu MTL clapton sa 3-4 namotaja na 2mm...izgleda da je manje-vise, kod ovog atija...
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @vukpavlovic74 • Oddy
Pokušavao sam da dobijem takvu paru da se njegov originalni metalni drip tip ne
zagreva. To mi je parametar dal je para pretopla. Ali naravno svako ima svoj ukus i kriterijume
Definitvno ne znam kako imate vruću paru, pa i sa njegovim (užasni) driptip-om.
Koristim kantal 0.3, 8 namotaja sada, 1.26 Ohm. ID 2mm.
Na 11w je para skroz ok, driptip nije vruć, para je ok, contact coil.
Idealno mu leži drip tip od Kaye Prime, mada sa shorty-em daje najlepši cug po meni.
22-05-2019, 13:13 (Poslednja izmena: 22-05-2019, 13:15 od vukpavlovic74.
Razlog editovanja: greška
)
Ja nemam osećaj vruće pare ali kad sam napravio slične setup-ove o kojima pričaš (probao sam sve živo sa 0,32 mm kantalom), primetio sam da se njegov originalni drip tip (podosta) zagreva. Tek tad sam shvatio da je para vruća al da to meni ne smeta. Kad parim recimo na KF V3 koji isto ima metalni DT, ne dolazi do zagrevanja. Kad stavim bilo koji DT koji je skroz ili delimično od plastike, do zagrevanja naravno ne dolazi.
I eto tako sam počeo da tragam za setup-om sa kojim se njegov originalni DT ne zagreva.
Prvi način koji sam našao je 4,5 namotaja oko 2,5 mm i onda može snaga od 12 w bez problema a verovatno i više (al meni nije trebalo). Drugi način je 6-7 namotaja i 7W - već na 8 W DT se zagreva...
Moguće je da je moje opterećivanje zagrevanjem DT-a, obična fix ideja, al gledam da izbegavam vruću paru iz zdravstvenih razloga...
Liči na stari KFL sa nano top cap -om i rekao bi da je mnogo lepši od klasičnog bell cap-a za KFL 19 (koji imam)...
Pretpostavljam da je klon Steam Tuners...?
Evo koristim ga već neko vreme, sve dobro šljaka, ne curi, lepa aroma, dobar th, dobar kapacitet, al ovaj vazduh tj. ovaj plastični šrafić mi nešto bezveze, nikako da namestim lep protok vazduha, sve mi il pretesno il premnogo vazduha, to mi je za sada jedina zamerka. Nešto uopšte ne mogu da ga namestim da lepo klizi vazduh.