Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: EstariolNaše Vape filozofije

Potaknut pričom na temu Dwarw atomizera, palo mi je na pamet da ne bi bilo loše da se svi bar donekle upoznamo iz ugla ličnih preferenci po pitanju parenja, pa da znamo bar otprilike ko ima kakav ugao gledišta kad piše (ili ne piše) na neku temu.
Pa... Evo neke moje "vape filozofije"...
Da ne bude zabune, sve što ćete pročitati je SUBJEKTIVNO:
Privatno parim ISKLJUČIVO duvane. ISKLJUČIVO MTL, 50/50 ili 60/40 PG/VG. Trošim max 4ml dnevno, u proseku oko 3ml. Setup mi je kantal 0,30mm, od 1-1.3 ohm, promer od 2.5 i 3mm, 5 ili 6 navoja.
DTL mi ne prija, dobijem gorušicu čak i ako nije većinska VG tečnost, a takođe sam od nekolicine kojima većinske VG tečnosti smetaju, meni konkretno raguju bronhije.
Ne gadim se neduvanskih tečnosti, sve ću probati ako sedim sa kolegom/ama pariocem/ima na kafi, čak i na DTL atiju, nije mi strano, ali od neduvanskih bih mogao duže da parim samo Heisenberg, sve ostalo mi je "meh" (ništa posebno). Jednostavno mi nešto što jedem nije za parenje - to je samo u glavi, i to je subjektivno.
Što se tiče atomizera (pa i modova) JEDINO ŠTO MI JE BITNO JE AUTONOMIJA, dakle filozofija mi je "hebeš ati koji moram da punim više od jednom dnevno", dakle ne treba mi nijedan sa kapacitetom manjim od 3.5ml. Za modove važi "hebeš mod/bateriju koji/u svako veče moram da kačim na punjač", i mislim da to ne treba da objašnjavam u detalje.
UPOZORENJE ZA KOLEGE SA KRAĆIM VAPERSKIM STAŽOM: biće nabrojani neki atomizeri za koje ćete možda morati da koristite pretragu ili posetite neke druge forume radi informacija o njima.
Ne kunem se ni u jedan atomizer. Kod njih mi je važan samo protok vazduha, da ga ne bude previše.
  • Veliki Rose v2 (ne v2S) mi je i dan-danas parametar za kvalitet arome, ali sam prestao da ga koristim jer je "šupalj", ima previše vazduha šta god mu radio, i zbog komplikovanog postavljanja grejača. Vredelo je dok se nisu pojavili noviji MTL atomizeri koji odgovaraju mojim potrebama.
  • By-Ka V6 - "najšupljiji" (bemga ne znam kako drugačije da se izrazim) ati koji mogu da koristim,na jednoj od 5 rupica za vazduh
  • Rusian 91% - peskirana verzija, sa izrazito dubokim kanalima za tečnost, šišti na granici zviždanja ali odlično radi
  • Erlkonigin v2 - sa prstenom za podešavanje vazduha, koristim ga na max. trećoj od 5 rupica, koje su manje nego na By-ki
  • Berserker v1 - prvi, veliki model, ima falš vazduh, i curne kad se puni odozgo, ali ništa ekstremno. Praznim ga skroz do kraja, i nakon punjenja ga ostavim da stoji na drip-tipu, na parčetu upijajućeg papira (maramica, salveta, toaletni) nekoliko sati, pa nikad nije grgoljao jer ono što bi pustio prilikom punjenja ode na papir kroz dimnjak.
  • Dwarw - Coppervape klon, reducir od 1mm, setup kao u Betovoj recenziji
  • Cthulhu MTL - njihov prvi MTL ati, ne Hastur, sa reducirom od 1.2mm, manje šupalj od By-ke, ali više od ostalih nabrojanih. Svi su se žalili na ekstremna curenja prilikom punjenja odozgo, dok je za punjenje odozdo bila neophodna bočica sa tankim vrhom ili špric sa iglom. Čovek od koga sam ga kupio je provalio caku, i meni NIKAD nije procurio kod punjenja odozgo. Ako nekome stoji nekorišten, nek mi se javi u PP da mu objasnim, neći da razvlačim dužinu posta o njemu u ovoj temi.
Svi nabrojani atomizeri su i sada u mom posedu i daju PODJEDNAKO dobru aromu za moje STANDARDE/POTREBE - ne mogu da izdvojim nijedan za koji mogu da kažem da daje bolju aromu od ostalih, sa izuzetkom Rose V2.
Znam da su driperi bolji po pitanju arome, ali ih ne koristim zbog gore pomenute filozofije. Pre par godina, dok sam bio na "egolike" modelima, i pre nego što sam našao "svoje tečnosti" (one koje i dan danas redovno koristim), koristio sam Mini A7 driper za testiranje aroma/tečnosti, pošto sam od onih kojima tečnost/aroma "legne na prvih par puffova", ali se i za tim izgubila potreba.
Što se podova tiče, APSOLUTNO ME NE ZANIMAJU za sada, ali neću odbiti da probam neki ako se ukaže prilika. Do tada ih niti gledam niti pišem na teme o njima.
To bi otprilike bilo to što se mene tiče, čisto da znate iz kakvih aspekata pišem svoje postove na ovom forumu.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, Marekg, mejden, Oddy, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
Uh, sjana tema.
Rezervišem mesto, idem kafu da skuvam, pa polako da kucam Big Grin

Od kada sam počeo da parim, tj od kada sam prešao na meni tada prvi "ozbiljniji" RTA, što je bio Kayfun Lite Plus (Noname klon), ne računam prethodne T3 klir, Protank-II itd. nisam menjao stil parenja i filozofiju, samo smanjivao procenat nikotina. Kad ovo kažem, setap koji sam od prvog dana koristio na KFL+, manje više mi je i dalje omiljen i uvek prvi koji probam.

U pitanju je 0.32mm kantal, 6-7 namotaja preko 2.5mm, dobijem oko 1.2-1.3ohma i parim na 12W. Muji Ecru kao natapajući materijal. Vazduh 1.5mm do 1.8mm otvor.
Dakle, u pitanju je MTL.

Vremenom sam isprobavao razne žice. Od materijala, do kombinacija više tanjih žica u jednu (uvrtane, kleptoni itd.). Koristio, pa i dalje povremeno koristim TC kao opciju, iako dosta retko.
Od kada sam počeo da parim, ja sam u konstantom modu isprobavanja. Nisam uspeo da se zaustavim na jednom atomizeru, jednom setapu i da kažem to je to i da ne čačkam više, da samo budem običan korisnik. Kao MTL korisnik, upravo zbog ovog, trošim previše tečnosti na dnevnom nivou. Desi se da prebacim 10ml dnevno, iako verujem da mi realno nije potrebno ni 5ml. Uvek je neki atomizer sa nekim novim setapom u opticaju i onda samo vučem ne bi li što pre primetio razliku ako je ima. Na svakom atomizeru koji sam kupio ili je završio kod mene, ne znam koliko sam setapa promenio i šta sve nisam probao. Prosto mi je neverovatno da još uvek imam nešto novo da probam. Ni jedan atomizer koji imam još nije istestiran do kraja. Svaki setap mora da mi protera bar 3-5 punjenja kako bi se razradio i kako bih ja definitivno zaključio da taj atomizer sa tim setapom baš tako radi. U jednačinu treba ubaciti i jedno 5-6 tipova pamuka koje imam i koje isto tako isprobavam, iako mi je muji primarni.
Ovo je sve priča za MTL atomizere sa pamukom/vatom. Na mesh atomizere ću se kasnije osvrnuti Big Grin

Tečnosti koje parim su isključivo duvanske. Godinama mi je primarna tečnost bila VZ/JF Real Cig. Ona mi je postala neki reper i da je tako nazovem "čista" duvanska tečnost. Kao neka nula od koje sam merio ostale. Ostale bi bile manje ili više gorče, manje ili više kiselkaste, slatkaste, kremaste, orašaste itd. Počeo sam od 18mg nikotina, sada sam na 8mg. PG-VG odnos je 50-50.
Imam jedno 10-15 različitih duvanskih uvek spremih i okrećem ih. Svidelo mi se da menjam. Uzmem 2-3 bočice različitih tečnosti od 100ml i njih koristim dok ne potrošim. Onda ih napravim ponovo, ostavim da sazru, a iz komode pokpum sledeće 2-3.

Posao mi je vezan za računar, radim iz stana u kome živim. Nemam preveliku potrebu da često i dugo izlazim. Iz ovih razloga, do sada mi nije igrala ulogu autonomija baterije i kapacitet atomizera. U slučajevima kada odlazim negde na kraće, ponesem namanju i najlakšu kombinaciju koju imam, a koja će izdržati vreme tog izlaska. Ako odlazak negde planiram za veći deo dana, ponsem mod sa izmenjivom baterijom. Nije mi teško da spakujem dodatnu bateriju i 20ml tečnosti u bočicu veličine zippo upaljača.

Ako bih sad, danas, trebalo da pođem negde, recimo na neko izolovano mesto, van civilizacije i da mi kažu da ima mesta za 1 atomizer, ne bih znao šta da ponesem. Ni jedan koji sam probao nije savršen. Neverovatno da i posle toliko godina nisam naišao na jedan za koji ću reći "E to je taj!". Nešto bih morao da žrvtujem, da li kvalitet pare, aromu, jednostavnost korišćenja, pravljenja setapa, dopune, kapaciteta, pouzdanosti...

E sad, @Estariol je nabrojao neke atomizere, ja ću dati svoje neko mišljenje i u par rečenica opisati kako ih ja doživljavam, a napisaću par rečenica i o nekim drugim.
  • Veliku Rose V2 nisam imao, ali sam ih solidan broj puta isprobavao. Imao sam V2S. 3 komada, od kojih je 1 i dalje u "kolekciji". Nisam primetio neku posebnu razliku vrednu pomena. Ako bih baš morao nešto da istaknem, onda je to da se V2S brže greje. Sve što pričam je u vezi klonova, originale nisam ni video.
    Ovaj atomizer je...po meni čudan. Čudan u smilu da menja aromu. Opušteno bih mogao da ga uporedim sa Dvarw 22mm koji imam. Stim da Rose V2S, opet naglašavam, po meni, daje kvalitetniju paru, bolju aromu, i manje je "šuplja". Nisam ljubitelj Ruže, Dvarw mi se za sada još manje sviđa, ali mi je jasno kada vidim dosta starih parioca koji su uživali u Ruži da su je zamenili sa Dvarwom.
    Rose V2S nikako ne vidim u kombinaciji sa duvanskim tečnostima kao što ni Dvarwa ne vidim. Za kremaste, slatkaste tečnosti mi je bila ok i mogu za njih da je koristim.
    Postavljanje setapa joj je relativno komplikovano. Može se solidno brzo savladati, ali će i dalje tražit više vremena od 90% drugih atomizera.

• Russian 91% je, po meni identično što i KFL+. Razlika koju sam primetio je što u Russian 91% koje sam imao i imam, su kanali za dotok tečnosti širi i dublji i što je podešavanje vazduha preko šrafića sa strane baze, a ne ispod, kao kod KFL+. Svi delovi su međusobno izmenjivi i pašu jedni drugom.
    Po meni, KFL+ i Russian 91% skoro pa idealni atomizeri. Pričamo o atomizerima iz 2013 ili 2014 godine, dakle pre više od 5 godina. Sve što je trebalo doraditi, da bih rekao da su idealni je lakša dopuna koja neće ići preko šrafića za koji je potreban uvek jedan šrafciger pri ruci i vrlo malo dorade oko kontrle vazduha.
    Ako bih mu tražio zamerku, to je dosta oštar TH koji hoće da "seče" grlo.

• Berserker imam samo 22mm verzije, tj Berserker Mini. Crni i sivi. Osim boje, identični. Za velike se pričalo da imaju "falš vazduh", u ova dva koja imam i koristim nema problema oko toga. Sa setapima koje koristim, ne curi kada se puni odozgo. Hoće vremenom, ako setap nije savršen, gumice malo da popuste i onda ako se stvori tečnost u komori ispod, da "kondenzuju" između atomizera i moda. Bar ja takav slučaj imam. Ovo vidim kao OGROMNU manu. Tečnost prođe između prstena i baze direktno ispod na mod. 510 pin mu je malo duži od standardnih i za neke modove treba neka podloška ispod jer ne legnu do kraja na mod.
    U pitanju je atomizer za duvanske tečnosti. Ubija dodatne note, ističe gorke. Dosta tesan atomizer po pitanju vazduha. 1.6mm maks otvor. U početku mi je bio nekako naaah. Iz nekog razloga mi se vrlo brzo popravio i jedan je od atomizera koje često koristim.
    Kapacitet od samo 2ml je menjao za male dimenzije. Lako postavljanje setapa, dopunjavanje može odozgo, skidanjem kape, a isto tako lako može odozdo, odvrtajnem tanka sa baze.

• Dvarw klon sa FT-a, noname. Sve sjajno, malo duži 510 pin, završna obrada odlična, sve lepo naleže, ono što treba se lako skida i odvrće. Za upotrebu sjajan. Para...meni jedan od najvećih razičarenja od kada sam u ovom sportu. Verovatno jer sam previše očekivao. 70% vazduh, 30% para sa grejača. Duvanske koje sam koristio u njemu moram da pogledam etiketu na bočici da bih video šta sam sipao ako zaboravim.

• Phenomenon Zest V2 noname klon bez gravure. Što se arome tiče, nešto najbolje što sam do sada probao i koristio. Atomizer na koji ne ide moja omiljena kombinacija 0.32mm preko 2.5mm, nego 0.25mm preko 2mm. Komora malecka, mesta za krajeve pamuka još manje. Ali aromu i note koje izvlači, bukvalno imam osećaj da izuva koliko je dobra.
    Premala komora, ali opcije za vazduh su mi preterane. Koristim ga na najmanjoj opciji, pa mi je čak i tu malo previše. Takođe solidno kondenzuje ispod drip tipa. Uzeo sam ga polovnog, pa ne znam da li su gumice zako loše bile ili su vremenom otišle, a sve koje sam probao nisu lepo pasovale pa nije dobro dihtovao i pravio je haos sa curenjem. Radila je teflon traka i zakrpio sam ga.
    Pravljene setapa dosta pipavo. Dopunjavanje traži malo pažnje.

• Doggystyle 2k16 by SXK. Mali, dosta jednsotavan, opet 3.5ml kapacitet. Dopunjavanje me ubija, ukoliko ga ne koristim redovno, jer se tank zalepi za gumicu na bazi. Tank kada se zavrće nazad, mora da se zavrne tek toliko da je uhvatio gumicu inače neće posle napolje. Probao bez te gumice, ne dihtuje dobro. Kada treba da se odvrne tank, može da se uhvati samo za prsten za kontrolu vazduha, koji se isto okreće i onda mora da se skida sa moda, da se ili skida taj presten ili hvata za 510 pin i tako...
    Kvalitet pare je ok, vazduh može fino da se podesi. Aroma...ok. Ništa spektakularno, ali solidno prelazna ocena.
    Setap se postavlja relativno lako. Par komada sam preporučio početnicima koji ga koriste i dalje posle oko godinu dana.

• KF Prime SXK klon (ili je YFTK, identični su mi bili). Generalno, nemam nikakvu zamerku na ovaj atomizer. Jedino što je prevelik za kapacitet od samo 2ml. Sve fino radi, AFC, kontroa tečnosti, dopuna odozgo preko kape, nikad mi nije procurio niti grguljo. Para prezasićena, kao da se dek davi u tečnosti iako je suv. Jednsotavno previše vlažno. Identično na svakom klonu koji sam probao. Ne znam kakva je situacija kod originala, iako me je @oliverbanjas ubeđivao da je to samo kod klonova dok mu original ferca i daje "normalnu paru". Nisam probao.
    Aroma mi je...ok. Po mom ukusu mogu i duvanske, mogu i kremovi, kolači, voćke. Sve note su tu, sve ih nekako izjednačava i to na kraju ispada solidno.

• KF Lite 2019, YFTK klon. Prva serija YFTK klona koja je došla na 3FVape. Ovo kažem iz razloga što ne znam šta će kasnije biti i šta će ispravljati. Ima nekoliko problema sa kojima sam se suočio.
    Prvi i najgori je curenje kroz 510 pin direktno na 510 konektor moda, ukoliko se stvori i malo tečnosti u bazi ispod deka. Teflonom obavijem šrafić u 510 pinu koji reguliše vazduh, tečnost procuri oko zida 510 konektora. Obmotam i tu teflon traku. To je rešeno, ok. Ne curi više nigde.
    Drugi problem. Nivo tečnosti se spusti na 1/2 tanka, ili na 1/3 tanka, počne da grgulja, izgubi podpritisak negde. Skontam i to šta je. Metalni deo tanka što se zavrće na bazu ne naleže dobro na gumicu koja je na bazi. Nisam uspeo od 200-300 gumica da nađem odgovarajću da dihtuje a opet da se tank lako odvrće. Pa kaže teflon traka. Rešen problem.
    Od sada ga zovem "Teflon traka KFL 2019".
    Para i aroma sjajni, ali tek pošto sam uzeo Dome Kit ekstenziju. Do tada mi je para bila pretopla. Nakon nekoliko setapa, utvrdio sam da mi se sviđa i da je jedan od ređih koji mi se svideo u ovoj "novijoj generaciji". Verovatno će postati jedan od par u redovnoj rotaciji.

Uh..ako nastavim, mislim da ću preterati. Kontam da je ovo dovoljno. Ovo su sve atomizeri koje koristim trenutno.

Pored "redovnih" MTL atomizera, koristim genesise novije generacije sa mesh setapom. Za ovo postoji već posebna tema, a mislim da većinu ne zanimaju ove egzibicije i da nisu bitne u ovoj temi. Ako se pak bude tražilo da napišem i o njima, napisaću novi post Big Grin

Driperi su opet poseban slučaj Big Grin
Jedine koje sam ostavio su Speed Revolution 18mm i 14mm verzije. 1.2mm otvor za vazduh, vazduh udara grejač sa strane. Pored njih, oduševila me je i Anima RDA, single coil, gde sam postavio vertikalni grejač. Čak mi je bolji od Speed Reva, ali na žalost nema BF pin opciju.

POD ne koristim. Ako dođem u posed nikotinskih soli ili tečnosti sa nikotinskim solima, pa probam i svidi mi se, moooožda. Za ove redovne tečnosti koje koristimo, ne vidim ništa interesantno u njima.
  • badja007, Bolle, Estariol, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
Postaknut temom i svim ovim debatama oko atomizera,isto imam utisak da nije tako lose da se svi bar donekle upoznamo iz ugla licnih preferenci po pitanju parenja.

Evo neke moje "vape filozofije"...

Parim gotovo sve MTL-DL 50/50 PG/VG.
Mtl trošim oko 5ml dnevno,

Mtl na driperu Kantal 2×025-oko 1,7mm 8 namotaja 0,8Ohm.

DL kantal 2× 032 fused clapton 6 namotaja
0,4Ohm na serpent koristim povremeno.

Ne gadim se ni na jednu tecnosti, i sve cu probati ako sedim sa kolegom/ama pariocem/na kafi, na bilo kom atiju u vejpu cu zaista uzivati..

Drip varijanta mi najvise godi:

Trajna je oprema,nema sta da se lomi i ne trazi da uvek nesto odsrafisis ili usrafis pa ni pri menjanju vate jednom nedeljno.

dakle filozofija mi je "hebeš ati na koji ne mozes vise vrsta tecnosti da probas na dan. dakle ne treba mi nijedan tank sa nekakvim kapacitetom.

Za modove važi "hebeš mod/bateriju koji/u moram dnevno vise puta da kacim na punjac", mod koji moze i da se pokvari.,koristim cev i mislim da to ne treba da objasnjavam u detalje.

Ne kunem se ni u jedan tank ili atomizer(nisu trajni)..
Sem u mog jedinog dripera jer uvek mi daje istu aromu i sluzi me tako vec pet godine.

* Veliki Rose V3 odavno nemam, ne secam se ni kako izgleda vise,ali se jasno secam da je tada radio i cekic..

* By-Ka V6 - odavno bilo i nesto slicno kajfunu ali radio bez greske..

*Na HeronV1 sam dobio najbolju mogucu aromu..

* Neki kajfun V4 gold edition od clana @Guru (jednom prilikom mi ga je trazio) a koji je radio bez greske sa 035mm zicu..

* Osim dvarw tanka ostale pomenute sam samo probao..

Znam i da su ovi danasnji moderni driperi bolji po pitanju arome, ali ih ne koristim zbog gore pomenute moje filozofije.

Pre pet godina, dok sam bio na "egolike" modelima, i pre nego sto sam miksovao "svoje tecnosti" malo sta mi je leglo od tih tecnosti..
koristio sam kupovne tecnosti, posto sam od onih kojima tecnost/aroma "legne na prvih par puffova", ali se ubrzo i za tim izgubila potreba miksajuci na svoj nacin..

Sto se podova tice voleo bih da ih vidim u
e-cigar obliku.,tada cu verovatno ovo moje gvozdje poslati u zasluzenu penziju.,a
do tada, necu odbiti da probam neki ako se ukaze prilika.

To bi otprilike bilo to sto se mene tice,
dakle obrnuti neki proces od postavljaca teme.,pa cisto da znate, i iz kakvih to aspekata i ja ovo pisem..

Izvinjavam se svima ako sam negde pogresio..
Nije mi bila namera da nekoga citiram
vec da ukazem da sam potpuno suprotna pojava..

http://forum.vejper.com
  • Bolle, Estariol, Oddy, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
Bravo za temu @Estariol!

Tesko je da neko ko pari nesto manje od pet meseci ima duboko razvijenu filozofiju koja se nece drasticno menjati u buducnosti, mozda i nece, kako god ovo je moja trenutna filozofija.

Ja sam ti jednostavan covek, odem u prodavnicu i uzmem 3 para istih pantalona, uzmem 5 cistih crnih majici i onda zena pocne da mi zvoca da ne glumim betmena i da vec imam x broj istih pantalona kuci, a o crnim majicama da ne pricamo. Tako i sa vejpom, doso sam do Prajma i Dani Boxa i ne vidim nikakvu potrebu da eksperimentisem dalje. Planiram da uzmem jos dva ista tanka I dva ista moda i tu zavrsim svoju pricu na duzi vremenski period. Izuzetak je vec pominjani Dwarv koji jednostavno moram da probam pa makar ispao tesko sranje…. a i ovaj novi Taifun GTR mi na prvu deluje bruka. Da, lozim se na high-end a izgleda da mi se i filozofija malo ljulja. Smile

Parim iskljucivo MTL, i gotovo iskljucivo duvanske tecnosti. 50VG/50PG, veca kolicina VG-a mi smeta grlu. DL mi je zanimljiva zajebancija, ali samo zajebancija, nije mi za regularnu upotrebu. Zica SS, 2.5mm ID, uglavnom 0.4mm, 5-7 namotaja, 16W. Probao samo Kanthal pored SS, i na osnovu onog sto sam procitao ne vidim potrebu da idem dalje od SS-a. Posto sam celog dana kuci za racunarom, menjam zicu najvise na tri dana, a vatu svakog dana. Navuko sam se na NET tecnosti i koliko god probavao "regularne" ne mogu da budem zadovoljan kao sa NETovima. Ajde sto je bolji ukus, nego su mi mnogo prijatnije za grlo. Od regularnih neretko me grebe grlo i bole desni.

Ukratko o atomizerima sa kojima sam se druzio, ne pominjem one sa gotovim grejacima jer su nja…

Siren 2 - Za mene je ovo savrsen RTA za pocetnike, voleo bih da cujem misljenje iskusnijih kolega i da li misle suprotno. Jednostavan da jednostavnije ne moze, odlicna izrada, sve se lako rasrafi, setapovanje da ne moze lakse, velika zapremina i krajnje pristojan vejp. Asocira me na AK-47, ne puca najpreciznije ali je pouzdan, kvalitetan i jednostavan za upotrebu.

Berserker V1.5 - Malo razocaranje za mene. Pre svega izrada mi je ocajna, mnogi tankovi sa gotovim grejacima koje sam imao su kvalitetnije izradjeni od njega. Pretesan je i nema ravan cug kako ja volim. Para mi je previse suva i aroma mi nije toliko izrazena. To je valjda razlog zasto ga kolege koje preferiraju gorcije duvane i vole?

Kayfun Prime - Jedina mana - drip tip se jedva cupa. Sve ostalo savrseno, vejp i kvalitet izrade su meni besprekorni. U pocetku mi se nije svidjao over engineering ali sam vremenom uvideo da postoje debeli razlozi za to. Ne mozes slucajno da promenis dotok vazduha, ako ne postavis dobro vatu a u pokretu si te ne mozes da rewickujes lako mozes da kontrolises dotok tecnosti I sprecis curenje i pljuckanje.

Cubis Max - Ovaj je zapravo sa gotovim grejacem al posto je jedini pravi DL koji sam probao i pritom je jako zanimljiv pa da ga pomenem. Mozda najbolji tank ako niste sigurni za DL a zeleli biste da probate? Odlicna izrada, veliki kapacitet, prejednostavan, gotov grejac koji traje i traje, i nije zatvoren u oklopu sa vatom pa je moguce cistiti ga, a rewickovanje ne moze biti lakse. Iseces parce muji vate i postavis na grejac. Za ukus ne mogu da komentarisem s' obzirom da je jedini DL koji sam probao, meni delovalo pristojno. Opet, tolko je jednostavan da ne mogu da zamislim bolji DL atomizer za nekog ko zeli da proba DL.

Driper neki moram da nabavim, al nemam pojma koj…? Siguran sam da ga necu koristiti regularno vec samo da probam i da ga koristim za probavanje tecnosti.

Podovi su mi krajnje nezanimljivi, probao par od prijateja i podseca me na Joyetech e-com koji sam koristio 2014 nekih mesec dana na silu I na kraju se vratio na regularne cigare jer je….nja.
  • badja007, Bolle, Estariol, nikola, Oddy, Samac
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)