Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: VapoholicInfo Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu

Exclamation 
[Slika: Z3q2JFV.jpg]

Sinoć kasnim kod drugara i na brzinu posle posla ulazim u toalet da šištim pre polaska, mobilni vrat/rame, zovem taksi istovremeno da uštedim na vremenu i... gledam kako mi iz džepa od duksa Swag sa DoggStyle pada pravo u WC šolju. Dodgy

Sreća pa nisam obavio šta sam hteo, brzo izvadim mod, skinem atomizer (DoggyStyle bez ikakvih oštećenja), odvrnem poklopac od baterije i zakopam mod u kesu sa dovoljno pirinča da potpuno prekrije mod sa svih strana.

Skupim kesu na vrhu izdahnem, usta na kesu i udahnem dok se kesa ne skupi da bih napravio vakum. To iz razloga da pirinač ne kupi vlagu iz vazduha, nego samo iz moda.

Čuo sam i ranije da je pirinač jedan od načina spašavanja mobilnih koji upadnu u vodu, pa ajd da probam.

Posle 12 sati, izvadim Swag, pregledam i deluje suv. Ubacim bateriju. Radi!!! Heat

Dakle, eto Swag je jeftin mod ali dovoljno kvalitetan da preživi kupanje...

Verujem da bi još bolje bilo imati strpljenja pa ostaviti mod u pirinču par dana ali nisam mogao da se strpim.

Druga opcija, posip za mačke/kuniće koji još bolje skuplja vlagu.

Moja kesa sa posipom sadrži i praha, a ne samo krupnijih granula. Postoji opcija da se posip proseje da bi ostale krupne granule ali sam ipak odustao: predugo bi trajalo a uvek postoji opcija da prah dospe u unutrašnjost moda pošto sam poklopac od baterije skinuo.

Pirinač sam samo istresao iz komore za bateriju koja deluje izolovana od ostatka moda. On nema praha i ne može da se zavuče gde ne treba pa mi je to ispala bolja i brža opcija.

Kao što se vidi na slici, u displeju nema vode, niti je zamagljen. Swag je čak zapamtio i podešavanja, snagu na kojoj je bio i ostao je u power modu. Prošetao sam posle kroz meni, sve deluje u redu.

Ovo mi se prvi put desilo, modovi mi gotovo nikad ne ispadaju, čuvam opremu i sve mi izgleda uvek kao novo, ali eto... desilo se i spašavanje je uspelo.

Ne znači da će uspeti u 100% slučajeva ali ako se pad u vodu desi, vredi probati.

Napomena: da voda u wc šolji nije bila čista, odustao bih i oprostio se ali ovako, dezinfekcija sa alkoholom i sve OK!
Smoke-free since 11 July 2014.
"Strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, Jagodinac, Oddy, Pukan
Odgovori
Naravoučenije: Ne nosite mod kada idete u toalet!
U svakom slučaju, odlično si prošao!

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Odgovori
Da... Obično ga ostavim na veš mašinu, sad sam bio spreman da izađem iz kuće... Još samo... Big Grin
Odgovori
Kad su pomenuli posip za mačke, nisu mislili na standardni posip, već na silikatni (silica gel). Njega imate i u onim jastučićima u kutijama za patile/obuću. Klaasičan posip je uglavnom od bentonit gline, i prilikom trenja grudvica jedne o drugu, stvara se nova količina fine prašine, koju svakako ne želimo unutar modova Wink

[Slika: 80089_KING%20STAR%20silikonski%20posip-600x800.jpg]

Ovako izgleda silikatni posip:

[Slika: 7.jpg]

Ovako bentonit:

[Slika: HTB1L8XtHpXXXXataXXXq6xXFXXXT.jpg]

Glavna razlika je u tome da, kad bentonit primi vlagu, mikroskopski nabrekne i izgubi svojstva posle sušenja, dok silika gel posle sušenja postaje ponovo upotrebljiv. I bentonit postane lepljiv, kao i svaka glina, zato se i grudva.
  • Oddy, Vapoholic
Odgovori
E, to. Moj ima praha.

Silica gel vlagu upija postepeno a pirinač naglo, to mi je drugar napomenuo kao razliku.
Odgovori
To nisam znao, hvala.
  • Vapoholic
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)