Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: MiniMFlavour Art arome

Arome ovog italijanskog proizvodjaca su veoma dugo na nasem trzistu, pa verujem da ih vecina vejpera koristi.

Probala sam sledece arome:

Cookie - slatkasta aroma sveze ispecenih kolaca. Odlicna mi je za mikseve ali i kao single aroma.
Dark Bean - aroma espresso kafe. Odlicna mi je u duvanskim miksevima. Single je veoma jaka.
7 leaves - duvanska aroma. Mesavina 7 razlicitih listova duvana.
Tangerine - aroma mandarine. Prava pravcata mandarina.
Orange - aroma narandze, meni lici na bobmbonice od narandze.
Lemon Sicily - aroma limuna. Single me nije odusevila, ali u miksevima je odlicna.

Probala sam jos neke, ali ih nisam koristila dugo, pa mi nisu ostale u secanju..
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Milanez, Oddy, Vapoholic
Odgovori
FA su uglavnom veoma kvalitetne arome. Probao sam ih previše za spisak ali one koje izdvajam su:

Perique Black - seno/slama/paprika tako je opisuju (koju parim preko 2 godine svakodnevno a većini je neprijatna) 1,5%

Cookie - kolačić za da se preseče 3%

Dark Bean - pravi ukus i miris sveže pržene crne kafe 1%

Tečnosti miksane na: 5mg nic/ml, 50/50 PG/VG
Parim ih na: KFL V2+, DoggyStyle na otporima 1,2-1,6 ohma contact coil 2,5mm prečnika, kanthal A1, vata Muji, 10-12W, MTL
Smoke-free since 11 July 2014.
"Strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
  • MiniM, Oddy
Odgovori
Pišem samo za one arome koje sam sam miksao... Inače miksam sa 10 mg nikotina, odnos PG:VG 50:50. Tečnosti miksam i ostavljam da sazru u staklenim bocama sa širokim grlom. Naravno, parim M2L, na maksimalno 11 w, na atomizerima: Kayfun Lite v2, Kayfun Mini v3 i Doggystyle. Koristim: žicu Kantal A1 0,20mm, grejače sa 1,2 do 1,4 oma otpora, prečnika 2mm, Muji vatu.
Mislim da je bitno navesti kako pravimo i na čemu parimo tečnosti, jer pojedine tečnosti (možda i sve), odnosno arome drugačije daju svoje karakteristike i zavise i od ovih faktora - odnos PG-a i VG-a, jačina nikotina, jačina struje, vrsta vate...

RY4- po meni, najklasičnija i možda najbolja duvanska aroma. Neki osećaju dodatke karamele, ja ne, samo duvan. Doziram na 3% i čekam mesec dana da sazri. Isprobavao sam je i nakon 10 i 20 dana, jednostavno osećam ukus hemije i preporučujem ne manje od 30 dana. Tečnost je svetla, svetlo žute je boje, ne prlja ni vatu ni grejač, što je za mene dodatni plus. Zaboravim koliko tankova poparim (verovatno više od 10) dok dođe vreme za zamenu vate, a grejač čini se, večno traje.

Caramel - aroma sa blagim, ne prejakim ukusom karamele, meni dovoljno sladak. Pravim je uglavnom solo, sigurno je dobra i u miksu sa drugim aromama. Doziram je na 3%. Tečnost je zlatno do tamno žute boje, iako izgleda svetla, ja bih je svakako svrstao u tamnu grupu tečnosti jer prlja i vatu i grejač. Zamena vate je potrebna već posle 3, najviše 4 tanka. Grejač stiže za zamenu sa drugom zamenom vate, najviše trećom, što je otprilike oko 7, najviše 10 tankova. Po meni, to je jedina mana, ali je svakako treba imati u vidu.
  • Bolle, Draganchica, Oddy, Pukan, Vapoholic
Odgovori
Da dopunim svoj prvi post informacijama..

Miksala sam sa 5 mg i 2.5 mg nikotina, odnos PG:VG 50:50. 
M2L, Kayfun Lite v2, 9W-14W (nema nekog pravila, kako mi kad prija..)
Koristim: zicu Kantal A1 0,32mm, grejace sa 1,2 do 1,5 oma otpora, precnika 2.5mm, Muji vatu. 

Iste te tecnosti koristila sam i u Protank2, ukusi su ti koje osecam i na Kayfunu, jedino je osecaj pare drugaciji.
  • Draganchica, Vapoholic
Odgovori
Perique Black nažalost nisam probao ali sam probao većinu duvanskih FA aroma. Sem Cowboy Blend-a meni to nisu (dovoljno) duvanske arome. Ne mogu da grešim dušu, ima tu duvana ali nekako nedovoljno.
To nikako ne znači da su to loše arome - naprotiv većina su odlične a pojedine i izvanredne.
Naravno da sam svestan da se većina vapera ne bi složila samnom, ali šta je tu je...
Što se tiče voćki, kremova, kolača, mixova - asortiman je ogroman a savete/preporuke je nezahvalno davati...ali velika je šansa da ćete tu naći mnogo odličnih aroma
Možda je najbolje otići u prodavnicu gde je moguće isprobati tečnosti ali i tu se čovek lako prevari jer napr gotove/fabričke tečnosti često budu mnogo drugačije/lepše od onog što kući zamixamo...parenje je komplikovan sport Confused
  • Bolle
Odgovori
Desert ship

Muckan na 1.5% pg/vg 50/50 9mg nikotina, odstojalo 30 dana boja otvoreno braon. Doggy style ss316l 0.32(28g) 0.65 oma na kontroli temperature na 215-230 C.
Aromaticni duvan sa nekim kakaom(vuce na nesto orasasto) .blago slatka.
Cak i nekada u pozadini osetim notu perique black arome ali jedva primetnu.
Meni za svaki dan ceo dan.
Neprlja grejac mnogo tako da svakih 5-7 dana menjam vatu(posle 5-6 tankova ili ti 15-20 ml)

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
  • Bolle, Oddy, Vapoholic
Odgovori
Koja wataza na doggiju?

Sent from my E2105 using Tapatalk
Odgovori
14-15w

Odgovori
Grejac 2,5mm microcoil ili spaced?

Sent from my E2105 using Tapatalk
Odgovori
Da 2.5 mm spaced grejac.

Vidim ljudi stavljaju 2mm ali meni onda prenatapa vatu (manje vate) na 2.5mm taman.

• alfini0507
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)