16-04-2019, 08:19 (Poslednja izmena: 21-07-2019, 19:36 od Vejper.
Razlog editovanja: Naziv teme
)
Otvorena nova tema, da vidimo vaša iskustva sa aliexpresom.
Meni je poslednji paket koji mi je stigao sa aliexpresa putovao 12 dana, i to je bilo najbrže što mi je stiglo sa alija. A trenutno čekam još par paketa, jedan od njih naručen 29.03'19 i tek mi se sinoć pojavilo na 17track da je stigao u zemlju,SG post je u pitanju, sad ćemo da vidimo kolko mu treba da dodje do mene, nešto mi govori, pošto čitam i iskustva drugih sa našom carinom, na drugim forumima, da će više da mu treba iz Srbije u Srbiju, nego iz Kine u Srbiju. Al evo videćemo.
16-04-2019, 09:32 (Poslednja izmena: 16-04-2019, 09:46 od Oddy.)
@kinkel trenutno je haos sa kineskom poštom generalno, nebitan sajt sa kojeg se naručuje. Takođe sam primetio da je problem i sa singapurskom poštom, ukoliko nije plaćena poštarina. Recimo, većina njih nudi besplatan SG, i za takav, ljudi komentarišu da trenutno mnogo kasni. Međutim, ja sam uzimao par paketa gde sam platio par dolara za SG i ti paketi su u redovnom roku stigli do nas.
Za Ali, ako niste, pogledajte TIMOVAPE Store, ima raznih sitnica, ja upravo pokušavam da naručim bubble tank za Bersa 22 mini. Jedino sam na netu kod njega našao i video da taj bubble tank postoji
Problem je što ako se naruči više stvari, obračunava troškove slanja za svaki predmet posebno, pa je potrebno pre plaćanja, tj pre poslednjeg koraka gde se bira način plaćanja, kliknuti "Other" i onda kontaktirati prodavac da skine poštarinu za svaki posebno i da da objedinjenu ponudu.
Kad kažem da pokušavam da se dogovrim, i za poštarinu na svakipredmet posebno, evo konkretnog primera:
Ovo je slika na kojoj se vidi Subtotal od US $30.54 što je cena predmeta koje sam naručio. Shipping US $11.59 je toliki jer je po svakom predmetu $1-2. Savings - US $3.32 je popust od %5 na svaki predmet koji daje prodavac generalno na sajtu.
Kontaktirao sam ga i lik je odgovorio:
Međutim, nešto se ne slaže tu, jer je rezultat koji mi je prikazan:
Ako je po onom što je prodavac rekao, na cenu predmeta od $30.54 ide popust od $3.00 što je $27.54 i free shipping, a ne $34.65
Sad čekam da vidim šta će reći, pošto mi ne odgovora ovo
Ovaj post su pohvalili:2 korisnika su dodala Pohvalu za @Oddy • kinkel, mejden
.. za sve sam uredno platio postarinu na aliju za Singapursku postu (4 paketa, 2 vape) .. tek juce posle mesec i kusur je prosao minifit (crveni, hvali u kolekciji) i ketridzi. Ostali jos putiju, neki cak -skoro 2 meseca.
sa 3fvape, je stigao (na carini je) paket za 10 dana .. isto singapurćani, isto plaćena postarina.
.. stvarno, koji je kriterijum?
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @kinkel • Oddy
Ja uglavnom naručujem sa alija, i evo primer od 29.03 do sinoć kad je stigao paket u Srb ima 17 dana, free shiping je u pitanju, i nije tolko strašno, relativno brzo je stiglo u Srb., sad samo naši da ga nezadrže jedno 15 dana što nije isključeno. Ali kad bi to kod nas sve išlo kako treba, paket bi bio kod mene do petka. Tako da to je podnošljivo. Meni se ranije redovno dešavalo, recimo sa ft da mi stižu paketi posle mesecipo dana, tako da...
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • Oddy
Meni je Ali funkcionisao kao sat. Sve mi je stizalo za dve nedelje bez i jednog promašaja...al počinju i oni polako da podbacuju
Možda je i do pošte...naše, kineske...ali počinje ozbiljno da smara
Prvi put ozbiljno razmišljam da prestanem da trgujem s Kinezima...
16-04-2019, 12:30 (Poslednja izmena: 16-04-2019, 12:41 od Oddy.)
Izgleda da je teški kolaps kod Kineza, kod distribucije pošiljki. Čini mi se da su zagrizli previše, i da jednostavno ne mogu da namire svetsku portažnju, a koja se najverovatnije eksponencijalno povećava.
16-04-2019, 12:44 (Poslednja izmena: 16-04-2019, 12:58 od Bolle.)
Što se mene lično tiče, kada poručim, otprilike mesec dana ni ne pratim iste, uvek doplatim za praćenje pošiljke, nikad mi ništa nije hitno, a kad mi baš trebaju neke arome na koje se navučem opet 30-ak dana ranije ih poručim i tu je sve u kontinuitetu, plus-minus koji dan...
Ovaj post su pohvalili:2 korisnika su dodala Pohvalu za @Bolle • badja007, Oddy
16-04-2019, 15:26 (Poslednja izmena: 16-04-2019, 15:29 od Samac.)
Kolaps je blaga rec za brljotine.
Platim mod unapred (decembar prosle godine), stigne paketic prosle sedmice...nesto mi skroman.
Ono jeste da je na njemu moje ime, adresa...ali u paketu listing sa imenom nekog svabe i nesto sto mene ne zanima.
Sada je u toku macevanje putem emaila
...isto tako, jedan paketic je zavrsio u Podgorici.
Brljaju, brljaju...