Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyInfo DNA čip Replay funkcija

Izlaskom DNA250 Color čip seta, Evolv je kao jednu od glavnih novina predstavio Replay funkciju, koja je dostupna i na DNA75C sa ažuriranjem firmware-a. U najkraćem i najprostijem objašnjenju, radi se o snimanju poslednjeg "puff-a" koji se korisniku najviše svideo i nakadnom pokušaju moda da ponovi isto u svakom slećem "puff-u". Za sada, a mislim da se ovo neće ni menjati, Replay funkcija radi samo sa TC materijalima grejača atomizera.

U teoriji, Replay funkcija bi trebalo da radi na sledeći način:

Mod se postavi u Wattage Mode (Power mode) i približno mu se odredi snaga, tj broj vati (W) koji bi odgovarali grejaču u atomizeru. Materijal grejača bi trebalo da bude neki od TC materiajala (SS, Ti, Ni200...).

[Slika: WQoxMgW.png]

Mod čita otpor kako bi regulisao snagu. Kada je postavljen u Replay režimu, čip skladišti promene otpora u toku svakog okidanja, isporučujući konstantnu snagu (W).

[Slika: tEPU384.png]

Kada je određena neka snaga izražena u vatima (W), proba se par povlačenja i ako je para recimo hlada, sporo se grejač greje, poveća se. Ukoliko je pretopla, smanji se.

[Slika: wGiDlK3.png]

Tada se par puta proba i ako se dobije vejp koji odgovara, klikne se da sačuva poslednje okidanje.
Kada mu se kaže da zapamti poslednje okidanje, tj "puff" koji je korisniku najviše prijao, mod, tj čip skladišti kompletan spektrum promene otpora kao i potrebnu snagu u memoriju.

[Slika: RXBPoR9.png]

Tokom pokušaja reprodukovanja korisnikovog željenog "puff-a", čip, kao i obično, prati promene otpora, ali sada uključuje "TFR" (Temperature Factor of Resistance) vrednosti kako bi izračunao snagu okidanja. TFR vrednosti kreira iz sačuvane baze bez potrebnih koeficijenata da bi skalirao temperature.

[Slika: meOq6Ew.png]

Dakle, u pitanju je uprošćena TC funkcija, kojoj nisu potrebne TCR vrednosti (Temperature Coefficient of Resistance), jer u suštini korisnika ne zanima trenutna temperatura grejača. Takođe Repay funckija kao i TC sprečava dry hit, odnosno neće paliti grejač ukoliko recimo pamuk nije natopljen.

Ovo bi u principu moglo da funkcioniše i sa kantalom, ali problem kod kantala je što bi se kod snimljenih vrednosti dobila prava linija, konstanta i ne bi bilo razlike od Wattage Mode-a.

TCR je koeficijent temperature koji opisuje relativne promene fizičkih svojstava materijala kroz promenu temperature. U pitanju je linearni rezultat.
TFR je precizniji jer prepoznaje da je povećanje otpora zakrivljeno, tako da približnije prikazuje ponašanje materijala.

Moj neki zaključak svega ovog je da Evolv pokušava kroz Replay Mode da približi TC funkciju korisnicima koji ne žele da se upuštaju u celu priču oko TC-a ubacivanjem pojednostavljenog sistema. Sa druge strane, TC funkcija nudi više opcija podešavanja, a samim tim je i preciznija. Ako korisnik već hoće da se igra sa TC materijalima, zašto onda ne koristiti TC Mode? Možda grešim negde, ail lično nisam probao Replay opciju i iz nekog razloga nemam želju da je probam. TC na DNA mi radi savršeno, a kada želim prostiju varijantu, tu je uvek Power Mod i Wattage.

Da li je DNA Replay Mode nešto čemu treba dati veći značaj?
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, kinkel, Morgana, Vapoholic
Odgovori
Svaka inovacija je odlična. To je pokazatelj da se razmišlja o poboljšanju kvaliteta i kastomizacije vejpa.

Ja 90% vremena koristim A1 kanthal pa mi nije aktuelna Replay opcija ali ko voli SS u power modu, nije loše probati.

Nego, šta se dešava kad se odšrafi jedan atomizer i našrafi drugi isto sa SS grejačem ali različitog otpora?
Smoke-free since 11 July 2014.
"Strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
  • kinkel, Oddy
Odgovori
(10-06-2018, 10:06)Vapoholic Piše: Nego, šta se dešava kad se odšrafi jedan atomizer i našrafi drugi isto sa SS grejačem ali različitog otpora?

Pretpostavljam da registruje promenu otpora koji je veći od 5%, 10% ili koliko već, pita da li je nov atomizer i ako se potvrdi odabirom "Yes", počinje sve iz početka. Big Grin
  • kinkel, Vapoholic
Odgovori
Slazem se da su inovacije uvek pozitivna stvar, al ova Replay opcija .. sta znam, kao i Oddy nesto nisam preterano zainteresovan, pogotovu zato jer kada koristim SS zicu imam velike smetnje u vidu jake iritacije (grebanje) u grlu (probao sa razlicitim proizvodjacima zica, uvek isto .. smeta mi).
Elem, inovacije DA, i sa velikom nadom ocekujem da ultrazvucna prica zazivi, JA to vidim kao buducnost.
  • Oddy
Odgovori
(10-06-2018, 11:17)kinkel Piše: kada koristim SS zicu imam velike smetnje u vidu jake iritacije (grebanje) u grlu (probao sa razlicitim proizvodjacima zica, uvek isto .. smeta mi).

Jel si probao da usijaš žicu sa upaljačem ili malim brenerom pre nego što namotaš grejač i tako spališ sve nečistoće? Primetio sam da se kod SS žica određenih proizvođača javlja čudan ukus ako se ne usijaju pre korišćenja. Testirao sam naknadno sa dry burnom, međutim ne odradi posao, verovnao iz razloga što se preko dry burna ne usija kompletan grejač, nego usijanje polazi od sredine namotaja i kreće se prema krajevima i nogicama, koje ostanu netaknute ili nedovoljno vruće.
  • kinkel
Odgovori
Nisam SS .. al sam brisao alkoholom. Kantal uvek odradim upaljacem. Kad dobijem volju za SS i tc .. probacu, hvala na savetu.
Odgovori
Brisao sam i alkoholom, zaboravio sam da kažem, isto nije davalo efekta.
Samo da napomenem, blago se usija, tek kada počinje narančasta boja, ne ide se do crvene boje ili tačke toplljenja Big Grin Prednost SS žice je što je prihvatljivo (na osnovu trenutnog znanja) i sme da se blago usijava, za razliku od Ti i Ni200 i kontraverze oko oksida istih.
  • kinkel
Odgovori
(10-06-2018, 09:30)Oddy Piše: Kada mu se kaže da zapamti poslednje okidanje, tj "puff" koji je korisniku najviše prijao, mod, tj čip skladišti kompletan spektrum promene otpora kao i potrebnu snagu u memoriju.

Tokom pokušaja reprodukovanja korisnikovog željenog "puff-a", čip, kao i obično, prati promene otpora, ali sada uključuje "TFR" (Temperature Factor of Resistance) vrednosti kako bi izračunao snagu okidanja.

Znaci li to da snaga prati otpor odnosno odredjenu vrednost otpora prati i podjednaka snaga pri svakom povlacenju ?
Odgovori
Koliko sam razumeo, tako bi trebalo da radi.
Odgovori
Mozda ga tako predstavljaju da radi ali mi dosadilo da ih demantujem , evo i dokaz crno na belo..
[Slika: UXtWZtz.jpg]

Ono sto se zna a ne vidi se na slici je da je potreban grejac koji hladan-vruc ima odstupanje u otporu najmanje od oko 10% i ono sto se vidi na slici snaga u replay rezimu moze ici i do 100% od podesene u zavisnosti protoka vazduha kroz atomizer a jedino zajednicko u svakom pojedinacnom povlacenju nije nikakvo ponavljanje puff-a vec maksimalni otpor ( Sweet Spot ) koji smo zadali test povlacenjem , dakle ne pamti nikakve krive i spektrume vec samo jednu jedinu vrednost otpora koja bi u slucaju TC rezima bila ekvivalent zadatom temperaturnom limitu ( u mom slucaju negde oko 180C ) ..
U prevodu , moje misljenje je da bi svaki proizvodjac mogao implementirati REPLAY u svoj uredjaj kada bi programirao cip da:
1. prepozna setanje otpora min 10% pri test povlacenju sto automatski znaci i dozvola za rad
2. poveca snagu 100% od zadate pri aktiviranju funkcije
3. pamti najvecu vrednost otpora i postavi je kao temperaturni limit

Jednostavno zar ne ?
Opet kazem to je moje licno objasnjenje i mozda nisam u pravu ali da li ima negde od strane proizvodjaca detaljno objasnjenje kako funkcionise TC ? Da li mislite da ce za nesto sto reklamiraju kao revolucionarno i famozno objasniti kako zaista funkcionise ? Mislim da ne ( poslovna tajna )...

(10-06-2018, 09:30)Oddy Piše: Da li je DNA Replay Mode nešto čemu treba dati veći značaj?

Prvo da vidimo koja je razlika izmedju TC i Replay-a , da bi TC funkcionisao izmedju ostalih stvari ( dobri kontakti ) potrebno je:
1. u startu hladan grejac ( 20C )
2. selektovati odredjenu vrstu zice ili podesiti TCR ( moze doci do slucajne greske )
3. postaviti TC limit

Ovo iznad je kod replay-a nepotrebno , ostalo je:
4. podesiti snagu
5. testirati podesavanja ( i aktivirati funkciju )
Replay ima i jedan + a to je da radi sa komplikovanijim grejacima...

Neko ce reci da ima razlike u radu izmedju ova dva rezima neko ce reci da nema , neko voli ovo neko ono ali...kako god Sleepy
  • Bolle, Oddy, Pukan, Vapoholic
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)