Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyZaptivke (podmetači) za atomizere

nije tesko ako izaberes pravi materijal,ali jeste veliki otpad ,nego ima teflon idustrijski kao folija razlicitih debljina pa izumbati od toga,za one koji ne mogu da se snadju za tako nesto unutrasnja guma od bicikla zavrsava posao
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Oddy, Samac
Odgovori
Alat. Nesto u fazonu kruzne testere, a u sredini burgija (koja foruje) precnika 7mm, ili 7.5mmm...da prvo ona obavi sta treba. "solja" koja sece tamo neki izabrani materijal treba da je bez zuba, samo sa naostrenom ivicom...opet treba alatnicar, a oni su zlikovci, cim im se primis za kvaku. Nije isplativo!
Show ContentSpoiler:
E sad, imas ljude koji su ostavili sve sto treba za 3D stampac...ono kao, sada svi imamo kod kuce bar po jedan.

510 spacers

[Slika: 20mm_510_spacer_preview_featured.jpg]

...a sa druge strane imamo alave manijake sa sasavim cenama.

Flexible 510 Spacer

[Slika: s-l300.jpg]

Dobar je Ali i ostali...do dalje.

(22-04-2019, 07:44)milutko Piše: nije tesko ako izaberes pravi materijal,ali jeste veliki otpad ,nego ima teflon idustrijski kao folija razlicitih debljina pa izumbati od toga,za one koji ne mogu da se snadju za tako nesto unutrasnja guma od bicikla zavrsava posao

Stara skola (uradi sam Smile ) pare cuva!
  • Oddy
Odgovori
ja sam to napravio od nekih plasticnih podloska za preklopnike koje montiramo .. savrsena 22, malo je veci fi za 510, al radi radnju.. e sad, zasto sam ih napravio (sranjio na 1mm visine) pojma nemam. meni je to apsolutno nepotrebno.
Odgovori
Materijal se zove PVC folija-Juvidur. Lako može da se kupi u Beogradu (a verovatno i u drugim gradovima u Srbiji). Ima ga u raznim debljinama i samo ga odštancujete. Ovo sam sebi napravio pre nekoliko godina i nijedan moj atomizer nije bez toga. Osim što se MOD ne guli podloška zaustavi i malo curenje (nije svemoguća).
[Slika: oEWpVfx.jpg]
Rado ću jednom od vas (dogovorite se) da besplatno napravim alat pa štancujte. Nemam vremena za to.
  • Djiva, Estariol, mejden, Oddy, vukpavlovic74
Odgovori
A da pošalješ Odiju, pa da bude X puff-ova Y podloški?
Odgovori
Nema problema osim jednog: radim tek od 6. Maja. Do tada sam na mini odmoru (spojili smo praznike u firmi). U toku te nedelje javljam se Mr.Oddy-ju da se dogovorimo gde i kako da mu pošaljem. Do tada Srećni praznici svima.
  • Oddy, vukpavlovic74
Odgovori
Kontaktirao me je @Cvele da je napravio alat i da šalje. E sada, imam problem. Nemam pojma gde da nabavim PVC folije (Juvidur). Zvao sam brojeve po gradu od gvožđara, farbara, knjižara, niko ne zna ni šta je. Na netu sam našao na par mesta, ali samo informacija i sajtovi ne podržavaju online kupovinu...
Odgovori
https://sitologika.rs/proizvodi/juviduri/
Ajd pozvaću ih sutra da vidim kakva je priča
  • Oddy
Odgovori
Ne žurite sa kupovinom folije, odštancovao sam vam ja neku količinu za prvo vreme, dok ne vidite da li vam to uopšte odgovara. Šaljem sutra g-dinu Oddy-ju. Pozdrav.
P.S.
Za: vukpavlovic74 Da, tu može da se kupi.
  • ezgeta, Oddy, Samac, vukpavlovic74
Odgovori
Cvele je poslao alat i finu količinu podloški 24mm i 25mm prečnika. Stiglo za vikend, a nikad da okačim...
Alatka veoma profesionalno odrađena, kao i ceo paket.
Hvala Cvele još jednom!

Imam moooožda manju zamerku. Unutrašnji otvor, koji ide preko 510 pina je trebao biti malo širi. Dosta teško se postavlja.[Slika: 57cfae59c2754008d710b137b265651f.jpg][Slika: 3e457db819abd92f0c67b227d4a52603.jpg][Slika: 47c78a42a6018de3752043775aa86517.jpg]

Sent from my MI 8 using Tapatalk
  • Bolle, Cvele, Samac
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)