Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: vladimirkrsticUltrazvucne kadice

Da ne idem off-topic u prethodnoj temi otvoram novu za ultrazvucne kadice.

Je l' ima neko iskustva sa ultrazvucnim kadicama? Je l' vredi uzimati za ciscenje tankova i eventualno zice? Je l' se treba na nesto obratiti paznja? Frekvencija, snaga?

Vidim da ih ima kod nas od 2.5k dinara, 5k dinara pa na gore. Neka preporuka?
Odgovori
ja kupio neku polovnu za crvenu .. vredi svaki dinar i vise od toga.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • vukpavlovic74
Odgovori
Gledam, al mi ništa nije jasno... Raspon cena ogroman, a skoro svaki 35-50W, 40-42KHz, 0.5-0.7L, bez grejača. Ne znam ni koliko su mu oni tajmeri bitni i koliko bi to trebalo da se "krčka" kako bi uradilo nešto...
  • vukpavlovic74
Odgovori
Bacio kratak pogled, izgleda da najjeftinija zavrsava posao. Kad rece grejac neki su predlozili da se sipe vruca voda da bi se bolje ocistilo, tako da ako se kupas toplom vodom verovatno je imas uvek dostupnu. Big Grin Te je grejac nepotreban. 3 do 6 minuta, stavis 3 pa ako jos nije valjano cisto stavis na jos 3.

Neki tip kaze da stavi u ciniji sa vodom pa u mikrotalasnu. Confused

EDIT: Neki dodaju i tecnost za sudove, samo kasnije lepo isperes vodom.

EDIT2: https://www.reddit.com/r/electronic_ciga..._cleaners/
Tip kaze nikako preko 42000khz, i da je dejonizovana voda(sto je valjda isto sto i destilovana) efikasnija za ciscenje.
  • Marekg, Oddy, vukpavlovic74
Odgovori
evo moje u akciji .. prilicno dobro uklanja sitne taloge sa atija, mirise .. ponekad stavum sampon za uz kadicu ili deterdzent za sudove, uglavnom ide samo voda-mlaka, jer uz kadica ne greje vodu (bar ova moja jeftina) .. nije ti potrebno nista preterano i skupo, već obicna mala kadica.

e,da .. 10min je sasvim OK

[Slika: d64086f45bf03056d8b6bae21913f2a8.jpg]
  • Bolle, Marekg, Oddy, vladimirkrstic, vukpavlovic74
Odgovori
Uzeo sam ultrazvučnu kadu BAKU BK-9050
Upotrebio sam je nekoliko puta i nakon ovog sam gotovo ubeđen da će postati deo opreme koji ću redovno koristiti. Prezadovoljan sam.

[Slika: d578de0d38e8b3dadba1e31d2071eea9.jpg]

Snaga: 30W ili 50W
Frekvencija: 40kHz
Spoljašnje dimenzije: 187 x 147 x 92mm
Unutrašnje dimenzije same kadice: 145 x 80 x 50mm
Zapremina: oko pola litre (spominje se i 600ml, nisam merio)
Tajmer: 1 do 60 min u koracima od po 1min
Boja: bela ili zelena

Dostupna je kod nas i može se lako naći nova, preko malih oglasa, za nešto više od 2k rsd.

Proveo sam solidno vremena tražeći nešto kvalitetno i pokušavajući da odgonetnem misteriju ogromnog raspona cena kod ovih uređaja. Ništa konkretno nisam pronašao i sve se svelo na to da razliku u ceni pravi kapacitet kadice, možda i najdrastičniju, kao i to da li uređaj ima grejač kade. Druga stvar koja pravi razliku je kvalitet samog uređaja, tj. koliko je izdržljiv pri čestoj upotrebi i dugačkim sesijama.

Zašto sam odabrao baš ovu BAKU?
Kapacitet kade mi je idealan za 1 do 2 rastavljena atomizera, što je i najčešća varijanta kada ću je koristiti. Ne treba da sipam 2litre vode da bih popunio dno i napravio dubinu koja će prekriti ubačene delove.
Grejač mi ne treba jer ću sipati zagrejanu vodu koja će ostati zagrejana tih 5-10 min koliko traje sesija.
Snaga od 50W (u stvari je 30W) je i više nego dovoljna da fino "prodrma" ono što se ubaci u ove dimenzije. Postoji i opcija od 30W (koji su u stvari 20W) za finije i nežnije vibracije.
Mali je i kompaktan uređaj koji ne zauzima previše mesta na stolu, plus mi je prihvatljiv sam izgled.
I za kraj, ono što je najvažnije, a to je cena.
Ne očekujem neki životni vek od 5-10 godina, ali sam siguran da će mi za potrebe koje imam ispuniti očekivanja i cenu. Da me spasi samo 15-20 detaljnih pranja, već mi je odlična Big Grin

Testirao sam je na nekoliko starijih atomizera koji mi stoje, jer ih ne koristim, a i trebalo im je detaljno pranje. Nakon 3 min na 50w opciji i 5 min na 30W delovi su izgledali kao da su sada izašli iz fabrike.
Sipao sam mlaku vodu (možda 40ak stepeni), destilovanu i sipao malo Ferija deteržemta za posuđe, količina kao kada sipam na sunjer.
Kada uređaj odradi svoje "vibriranje", pokupim delove, properem ih čistom vodom, ostavim da se osuše i sklapam.

[Slika: f1ddc3914c2af9c487b75e6f5d2007f1.jpg]

Za ovu cenu, moja iskrena preporuka!

Sent from my MI 8 using Tapatalk
  • Bolle, Cvele, kinkel, Marekg, pablo, Pukan, vladimirkrstic
Odgovori
.. i ja sam shvatio vec u prvom pranju da je must have Smile
moja odlicno skida "garez" sa grejaca... a pogotovu je dobra, jer i arome totalno neutralise.
probaj malo limuna da dodas, dobijes i sjaj Smile
Odgovori
Uh, ne bih limun dodavao. I za ovaj Feri sam se razmišljao šta da radim. Lako je moguće da uđe ukus hemije u atomizer prilikom procesa i da me posle proganja. Hemija mi je nekako nešto što bih najrađe preskočio. Nikad ne znam koliko će je ostati i koji procenat će kasnije eventualno završiti u plućima.
  • kinkel, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
ja nekada dodam sodu, limuntus ili limun (kada ih spremam za duze "odmaranje"), posle u vodu 10min pa ispiranje .. nema sanse da nesto ostane.
Odgovori
(15-04-2019, 15:50)Oddy Piše: Uh, ne bih limun dodavao. I za ovaj Feri sam se razmišljao šta da radim. Lako je moguće da uđe ukus hemije u atomizer prilikom procesa i da me posle proganja. Hemija mi je nekako nešto što bih najrađe preskočio. Nikad ne znam koliko će je ostati i koji procenat će kasnije eventualno završiti u plućima.

Videh ovo...mali OF sa moje strane.
PG/VG/destilovana...OK, ali aroma nam je zestoki neprijatelj.
Ona me plasi, ali ja sam MTL manijak koji pari na snagama od 8-12W...tesim se da je bezbedno [Slika: th_coffee.gif]
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)