Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyReview Kayfun Prime (SXK klon) - Recenzija

Kayfun Prime (SXK klon)

[Slika: 6aUUQzd.jpg]

Kratak info:

Širina: 22mm
Visina: 60mm
Zapremina tečnosti: 2ml
Materijal: 316 stainless steel konstrukcija
Konekcija: 510
Kontrola vazduh: podešavajući sa 6 opcija, od 1 do 2mm
Kontrola tečnosti
Punjenje tečnosti odozgo

Svoe Mesto, poznat po naširoko popularnim i revolucionarnim MTL atomizerom, Kayfun Lite-om, korisnicima elektronskih cigareta ovaj put predstavlja Kayfun Prime. Veoma sličan Kayfun V3 Mini i Kafyun V5 verzijama, a ipak drugačiji. Svoe Mesto je pokušao da u isto vreme implementira i zadrži sve napredne opcije prethodna dva navedena atomizera sa jedne strane i otkloni mane istih sa druge. Nakon V5 koji je više bio otvoren MTL, poluzatvoren DL, ovaj put smo dobili pravi MTL atomizer. Kako je cena originala oko 120e, poznata kineska klonerska firma SKX ni ovaj put nije izneverila i napravila je 1:1 klon po, više nego 5x, pristupačnijoj ceni za vejpere sa ograničenim budžetom.

[Slika: jRZCiQV.jpg]

Komora je 11.5mm širine (identična kao na V3) sa skoro identičnim dekom kao V3, ali sa razlikom u rupi izlaza vazduha ispod grejača, koja je ovaj put 3x1mm širine i prati širinu grejača od kojeg kupi svu paru. Sam tank u kompletu sa dimnjakom i zidom komore se skida kao jedan deo sa deka a ujedno je ovo u celini i kontrola tečnosti koja se postiže zavijanjem na dek do kraja (zatvoren preotok tečnosti ka deku) i onda odvrtanjem nekoliko krugova (otvara se prostor za ulazak tečnosti ka deku). Postavljanje grejača i natapajućeg materijala ne može biti lakše, pristupačnije i jednostavnije. Za pričvrćivanje nogica grejača, Prime-u su dodata 2 zida pred šrafića koji će obezbediti sigurnije i lakše pritezanje.

[Slika: zLyZS6b.jpg?2]

Punjenje tečnosti se vrši odvrtanjem kape, odozgo. Na samoj kapi se nalazi gumica iznad navoja, a deo sa navojima je na nekoliko mesta upušten kako bi omogućio izlazak vazduha iz tanka prilikom zavrtanja a u cilju da pod pritiskom zavrtanja tečnost ne uđe u dek i napravi potop. Kod svog primerka ovo i nije baš radilo posao pa sam skinuo gumicu i rešio se problema. Drugo rešenje problema tečnosti u deku nakon punjenja je zamena gumice na samom deku sa tanjom. Generalno gumice na SXK klonu i nisu dimenzijama baš potrefljene, a ni posebno kvalitetne.

[Slika: Iz6HIGX.jpg]

Kontrola vazduha je sjajno rešena i opcije koje su na raspolaganju su, po mom skromnom mišljenju, odlične! Postoji 6 opcija: 1; 1,2; 1,4; 1,6; 1,8 i 2 mm širina otvora. Kao što se na slici iznad vidi, svaka opcija je obeležena brojem tačkica, a podešavaju se tako što se prsten sa rupom podigne na gore, okrene na opciju koju želimo i spusti. Elegantno, lako i efikasno.

[Slika: YE6QIzM.jpg][Slika: EpsWehZ.jpg?1]

Kayfun Prime mi je trenutno u standardnoj rotaciji i korsitim kantal grejač 0.25 double twisted oko 2.5mm prečnika, ~7 namotaja i otpor koji dobijam je oko 1.15ohma i parim na oko 14W. Od natapjućeg materijala u KF Prime postavljam Kendo Vape Cotton iako generalno korisitim redovan Muji.

Dobijenom parom sam zadovoljan. Količina i gustina pare je i više nego dobra, aroma je balansirana, ništa nije previše izraženo, glavna nota i pod note arome su tu. TH je blag i nenapadan. Razlog iz kog sam u Primeu postavio Kendo umesto običnog Mujia je taj što kod Primea dobijem vlažnost pare koja je veća a koju u nekoj meri uspevam na ovaj način da ispeglam.

Poslednjih par godina je primetna nestašica MTL atomizera generalno jer su se proizvodjači fokusirali na svetske trendove u kojima dominiraju plućaši i subomovi tako da je sama ponuda MTL atomizera dosta oskudna. Pojavljivali su se MTL atomizeri, ali su oni uglavnom bili proizvodi nove škole otvorenijeg MTL, dok stara garda MTL parioca i pristalica takvog vida parenja (tesnog i nalik analognoj cigareti) i dalje koristi atomizere generacije od pre 4 godine. Tek od nedavno situacija počinje polako da se popravlja dolaskom novih atomizera fokusiranih na restriktivan "old school" MTL.
Da li KF Prime vredi  kupovine i da li može da zameni svoje prethodnike? Moje lično mišljenje je svakako DA, a vi procenite sami.

Cene možete uporediti OVDE.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, bozo, Draganchica, hamigaso, Jagodinac, MiniM, nikola, Pukan, Vapoholic, Zvukoljub
Odgovori
Da li moze neko poredjenje SXK sa YFTK verzijom klona?
Odgovori
Oba su skoro pa identična. Kod YFTK sam pritegao 510 pin pošto je šetao otpor. Verovatno je do primerka. SXK ima utisnut SXK logo unutar baze na dnu i to bi bilo to, jedina razlika. Oba primerka su sa 3F-a i oba primerka imaju KF Prime logo na bazi dimnjaka kao i na drip tipu. Kvalitet oba je solidan, završna obrada isto, gumice su loše na oba i ako ostanu suve, brzo pucaju. SXK ima deblje gumice manjeg prečnika, YFTK ima tanje gumice većeg prečnika. Na oba sam skinuo gumicu sa kape da mi ne bi plavili dek prilikom punjenja. SXK i YFTK rade identično po mom mišljenju.
  • vukpavlovic74
Odgovori
Evo ako mogu ja .. imao sam sve klonove osim YFTK (neki sa ft onaj sa pogresno obelezenim tackama za vazduh, ultrona i sxk 2 kom) .. a imam original. Mogu slobodno reci da onaj no name klon najvise podseća na original. Takodje sam izvodio eksperimente tipa baza od ovoga, prsten za vazduh od onoga i slicne akrobacije .. al stvarno kada se sve sagleda, za mene najbolji klon .. onaj felericni. Toliko.
  • Bolle, vukpavlovic74
Odgovori
Hvala puno kolege, sad je sve mnogo jasnije  Kiss2
Odgovori
(12-05-2018, 07:44)MiniM Piše: Da li moze neko poredjenje SXK sa YFTK verzijom klona?
Imam SXK bez logoa naručen sa FT-a i YFTK sa logoom sa 3F-a. Na oba primerka su gumice bile potpuno promašene u odnosu na originalne prečnike i slabog kvaliteta pa sam ih zamenio sa gumicama naručenim kod domaćeg prodavca.
Oba rade odlično i bez greške a kod mojih primeraka je razlika u tome da se YFTK tank malo klima na mestu gde se spaja sa bazom. Gap je skoro neprimetan i ne smeta uopšte ali SXK klon ga nema.
Opet ponavljam da je to slučaj sa mojim primercima i da se ne može sa sigurnošću reći da je kod ostalih klonova isto.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
  • MiniM, Oddy, Vapoholic, vukpavlovic74
Odgovori
@bozo
Ako imaš živaca, ajde molim te napiši, koje veličine O ringova si poručio, koliko komada i gde? Da li bi rekao da je rad atomizera drastično popravljen sa novim O ringovima?Verujem da bi mnogima značilo, jer su gumice najslabija tačka klonova u odnosu na oriđinal...
Odgovori
[Slika: prime_exploded_view_1.jpg]

Evo ovde spisak svih delova, između ostalog i gumica.
Ključne su pozicije 10 ( gumica 11 x 1 mm) i 11 (gumica 8 x 1 mm) jer su one najviše eksploatisane mada sam ja promenio sve (sa izuzetkom pozicije 22-na Top Cap-u gde sam stavio neku još tanju kinesku gumicu od one koja je došla uz ati). Nije neki trošak (od 5 do 7 dinara po komadu) i mogu da se naruče pojedinačno sa ovog sajta, poštarina 240 dinara: 

http://www.polilasshop.com/index.php?rou...path=3_106

Kvalitet ovih gumica u odnosu na kineske je neuporediv. Ne bih upotrebio izraz da je rad atomizera "drastično" popravljen ali sa sigurnošću mogu reći da je verovatnoća da vam atomizer procuri sa ovim gumicama skoro pa nikakva.

NAPOMENA: Sve ovo sam saznao zahvaljujući kolegi Bot_SD.
  • Oddy, Vapoholic, vukpavlovic74
Odgovori
Hvala druže, zlata vredan odgovor !
Malo sam čeprkao po netu i našao sam i par prodavnica u Bg-u...između ostalog našao sam da O ringovi mogu biti 70, 80 ili 90 ShA (jedinica tvrdoće). Zna li neko koja je tvrdoća najbolja za atije?
Što se materijala tiče mogu biti
NBR-acrylonitrile-butadiene rubber
FKM-fluoro rubber
EPDM-ethylene propylene diene rubber
VMQ-silicone rubber

Otićiću ovih dana do prodavnice (malo je daleko od mene), pa ću da ispitam prodavca i javiću šta sam saznao...
  • kinkel
Odgovori
Ih bre koja nauka oko gume Smile
  • jokjuar
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)