Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyReview Dicodes Dani Box Mini - Recenzija

Poslao sam svoj Box Mini nazad za Nemačku na popravku zbog okidač dugmeta. Već 2 nedelje putuje, još nije stigao do fabrike...
Pišem priču kad se završi Big Grin
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Milanez, pablo, vukpavlovic74
Odgovori
Stigao je mod nazad sa servisa pa da podelim iskustvo.

Mod je poslat za Nemačku 23. novembra, a stigao mi je 31. januara, s tim da je čekao na carini u NS 25 dana.

Razlog zbog kojeg sam rešio da ga reklamiram je problem sa okidač dugmetom. Dugme ima određen hod i na pola tog hoda je klik kada mod treba da počne da isporučuje struju u atomizer ili da prekine prilikom popuštanja dugmeta. Problem je bio što se mod kod popuštanja gasio pre klika okidač dugmeta. U prevodu, dovoljno je bilo vrlo malo da se popusti pritisak na dugme i da se mod ugasi.
Dugme ne traži neki posebno jak pritisak, tako da je ovo kao izolovana stvar i mogla nekako da prođe i da ga koristim tako. Međutim, imao sam i dodatni problem. Problem gde se mod gasio u pola povlačenja iako je okidač dugme do kraja pritisnuto. Ovo je zanimljiva stvar koju ću kasnije objasniti i koju da sam znao šta je razlog, mod verovatno i ne bih slao za Nemačku. Sa ovom kombinacijom gašenja pre klika dugmeta i gašenja kada i ne popustim pritisak na dugme, bio sam ubeđen da je crkao mikroprekidač u dugmetu.

Celu stvar sam snimio kao video i sa tim videom, uz opis problema sam kontaktirao vlasnika Creme De Vape-a, odakle sam i kupio Dani Box Mini. Keith Venable, vlasnik ove online prodavnice je, na osnovu mog dosadašnjeg iskustva, sjajan lik. Pokušali smo preko prepiske da rešimo problem, ali smo dosta brzo ustanovili da će ipak morati u fabriku na remont. Tada je Keith našu prepisku prebacio na email i u istu uključio Georg Usai-a iz Dicodesa. Georg mi se izvninio na problemu i poslao adresu za slanje moda te uz izvinjenje obećao da kada budu vraćali mod da će spakovati i njihovu NiFe30 žicu kao kompezaciju za problem.

Do ovog momenta je sve bilo ok. Dobio sam podatke za slanje i pitao sam Georga da li treba uz mod još nešto da pošaljem, napišem. Odgovorio mi je da mod pošaljem bez kutije, samo mod i da odštampam prepisku sa emaila kako bi znali šta je u pitanju kada prime paket. Lepo sam pitao, dobio sam odgovor šta treba.
Odlazim do pošte da pošaljem paket. Mod sam obmotao folijom sa balončićima (Bubble Wrap) i poneo sam odštampanu email prepisku. U pošti su to sve stavili u braon-žutu kovertu koja isto ima Bubble Wrap iznutra i kao takvo je moglo da se pošalje kao preporučeno pismo, avionom, umesto paketa. Dakle dosta jeftinija varijanta. Popunio sam 2 papira na šalteru, jedan vezan za sam paket, drugi je bio neki carinski papir, jer roba koja izlazi iz zemlje isto ide preko carine. Cena slanja moda je bila sve ukupno oko 700 din. Dobije se broj za praćenje. Sa tim brojem, javim se Nemcu i kažem da sam poslao. Sve ok.

Dakle, 23. novembra sam poslao paket i 09. decembra dobijam izveštaj da je paket isporučen na adresu. Prošlo je 5 dana od tog izveštaja, niko mi se ne javlja i ja pišem email. U pitanju je 14. decembar. Pitam da li su preuzeli paket. Nakon 10-15 minuta se javlja Georg, vidno ljut. Kaže da nisu preuzeli paket i da je još na carini. Da su baš danas išli kolima na carinu po njega i nisu mogli da ga preuzmu, jer nisam poslao račun. Takođe kaže da ukoliko mu isti dan ne dostavim račun da će carinici vratiti mod nazad. Nastavlja sa tim kako im do carine teba sat vremena vožnje kolima i da su izgubili 2 sata u vožnji tamo i nazad jer nisam poslao račun i da će morati opet da idu.
Ja gledam u email i počinje para iz ušiju da mi izlazi. Pokušavam da se smirim, zakačim račun u emaili i kulturno napišem kako sam pitao šta treba da pošaljem. Ok, odradim to kulturno.
Nije prošlo par minuta, javlja se i Keith Englez koji mi piše da im je poslao on upravo račun. Lepo od njega što prati tok događaja i što je uleteo da pomogne iako nije morao.

Sada je 21. decembar, niko se ne javlja, ne znam ni da li su uspeli da pokupe mod sa carine pa sam rešio opet da pišem i pitam šta se događa. Javlja se Georg da su pokupili mod, popravili i da su ga poslali nazad 20. decembra. 06. januara je stigao na NS carinu. Sačekao sam 8. januar i poslao email carini da ih obavestim šta je u paketu koji mi je stigao. Da nije nova stvar, da se vraća sa servisa koji je bio besplatan, da sam već platio carinu na isti taj mod sa sve slikom papira gde je ocarinjen i mod kako stoji na tom papiru sa vidljivim serijskim brojem.
31. januara mi stiže paket. Nemci su stavili vrednost paketa na 10e, napisali da se vraća sa servisa, ali to nije smetalo NS carini da mu lupi PDV na tih 10e plus otvaranje paketa itd. NiFe30 žica koju su Nemci obećali je ostala u obećanju.

Suma sumarum, zamenili su okidač dugme. Stavim bateriju u njega, dugme radi ok. Okidanje počinje kad treba i prekida se kad treba. Međutim, opet mi se desi da je mod prekinuo u sred povlačenja. Desi mi se u jednom od povlačenja da se displej na delić sekunde ugasio i opet upalio. Dugme radi ok, ali mod i dalje zeza kao i pre nego što sam ga poslao na servis. Sedim i ne verujem.
Šta je problem? Hm...problem je kod poklopca baterije koji se zavija. Mora da se zavrne prstima baš do kraja, onako jače. Nisam nikada hteo toliko da zavrćem da ne bih oštetio bateriju ili nešto u samom modu. Uvek sa zavrtao dok ne osetim otpor, pa onda još vrlo malo da je lepo pritegnuto, a opet da nije preterano. Ne. Mora jače da se zavrne i onda sve radi kao podmazano.
Dakle, mod sada radi kao zmaj.
  • badja007, Bolle, kinkel, pablo, vukpavlovic74
Odgovori
Dobro je da je sad sve o.k i da mozes da koristis dicodes normalno i sad sledi zasluzeno uzivanje.. Mada ja bih izgoreo sa tolikom zajebancijom ali na kraju je ipak sve dobro ispalo a i ja na mom dicodesu zavrnem do kraja i stegnem a i ne moram sljaka kao lud..

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka
  • Oddy
Odgovori
Imam modove na zavrtanje i svi rade ok sa blažom varijantom gde ne moram još tih "par minuta" da okrenem, dok kod Dani Box Minija, bar kod mog primerka, moram.
Nije da zeza konstantno ako nije skroz pritegnut, ali mi psihiički smeta i uvek očekujem da će baš sada prekinuti, dok se to desi jednom ili maksimum 2x u toku pražnjenja kompletne VTC6 baterije, ali se desi.
Ne znam šta da kažem. Od ovog moda očekujem perfekciju i nisam zadovoljan ničim ispod Big Grin
  • pablo, vukpavlovic74
Odgovori
Upravo tako ocekujes perfekciju i zato me cudi da ti je uleteo takav primerak ali izgleda da jeste,moji su savrseni i nemam nijednu zamerku ali sam cuo jos negde da se nekom ogulila farba. Ne znam sta da kazem ali me cudi da takva jedna firma nije videla gresku a kad si poslao nazad,trebali su novi da ti daju ili taj da nameste kako treba.. Ako ti ne smeta puno koristi ga ili vidi ako mozes da zamenis i uzmi extreme v3,odlican je nema greske..

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka
  • badja007, Oddy
Odgovori
@Oddy, imaš živce k'o konopce.

• Oddy
Odgovori
Merkam ga opasno, samo se razmisljam izmedju minija i Box V2. Ne znam koji ce bolje lezati u ruci, brine me da mini nije premali? Ima neko iskustva sa oba?
Odgovori
Mali? Ako mene pitaš Mini je taman kako i treba da bude Big Grin

[Slika: SCbdgQv.jpg]

Ne razumem što te brine da će biti premali? Zar se tome i ne teži, da je što manji, samim tim i praktičniji?
Ako već tražiš veće, zašto onda ne uzmeš u razmatranje Dani Box 21700 u koji ide i veća baterija? Ili ako si za još veće, onda Dicodes no 6 sa 26650 baterijom?

Btw, na Creme De Vape im stiže upravo danas novi kontingent od Dicodesa: Dani Mini, Dani 2170 i Dani Extreme V3 S varijanate. Eto prilike da uzmeš nov, dok se nije rasprodao, ako si već zagrizao.
  • badja007, bozo, pablo
Odgovori
Manji da, ali do odredjene granice. Da ga ne drzis sa tri prsta i to. 21700 je prevelik, plus 25mm sirok. Mora 24mm tank da lezi u liniji za te pare. Wink Kapirao sam da ce biti Mini nego reko da pitam da neko nema drukcije misljenje sto se tice dimenzija. Uporedjivao sam dimenzije prema Evic Primo Mini i to je tu negde, gotovo savrseno.

Moracu da sacekam bar mesec ili dva pre nego ga uzmem inace ce zena otkazati svadbu. Za mesec i po dana kolko vejpam uzeo 4 tanka, dva moda, baterije, punjac, alat, tecnosti i tecnosti. A trebalo je da bude jeftinije nego cigare. Big Grin

Jos da se Kuyfun Lite 2019 pokaze dobro i bas ce biti jeftinije...
  • Oddy
Odgovori
@Oddy Je l' moguce u TC modu videti bateriju na glavnom ekranu? Ne? :/
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)