13-05-2019, 10:29 (Poslednja izmena: 14-05-2019, 07:53 od Vejper.
Razlog editovanja: Ispravljen prikaz YT linka
)
U prirodi ima sve sto coveku zatreba,
i bez da se nesto plati..
Dovoljno je samo da nadjemo malo vremena za ovaj hObi
i kada god imamo vremena onda skok u prirodi..
tu se uvek nesto nadje
i ponese kuci
Nazalost
Prirodna Medicina se izucava samo u americi.,i ako neko zna neki recept neka podeli ovde sa nama..
Zdrave hrane po Marketima i Pijacama gotovo da nema.,ili (skupa),
ali zato biljke imamo u izobilju
Potrebno je samo da ih uberemo
Vremena se sve manje i manje ima,.
pa ni ovaj video da se uzima u analizu i razmatranje..
Kuvajte caj od ovsa sa ljuskom jer je on jetru oporavlja potpuno.
Jako je prijatnog ukusa, na kuvano zito..
Lekovita svojstva
Ovas u zrnu ima u svom sastavu puno belančevina, amino-kiselina, eteričnih ulja, vitamina A, S, V i K, cinka, kalijuma, magneziuma, gvožđa, hroma, fosfora, flora i joda. Osim toga, on sadrži amide antranilove kiseline, koji sprečavaju razvoj malignih ćelija u debelom crevu.
Polifenoli, koji se takođe nalaze u zobi, blagotvorno utiču na rad jetre i podstomačne žlezde, a tireostatin – na funkcionisanje štitne žlezde.
Ovas stimuliše metabolizam, poboljšava probavu, izbacuje iz organizma toksine i deluje kao blagi diuretik.
U narodnoj medicini ovas se koristi u lečenju bolesti želudačno-crevnog trakta, gastritisa, pankreatitisa, holecistitisa, anemije, šećerne bolesti, astme, ekzeme, oboljenja bubrega i zglobova.
Osim toga, odvar od ovasa je efikasno prirodno sredstvo, koje pomaže pušačima da ostave cigarete.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @badja007 • Estariol
13-05-2019, 11:38 (Poslednja izmena: 13-05-2019, 12:12 od badja007.)
ULjE DIVLjEG ORIGANA
Origano ulje je potentni precistac, jer unistava mikro-organizme koji izazivaju osip koze i digestivne probleme. Origano ulje sadrzi karvakrol koji znacajno deluje kod stetnih mikroorganizama, koji imaju tendenciju da prouzrokuju razne infekcije u ljudskim telu.
Origano ulje se moze koristiti:
- kod upale desni i ublazavanja iritacija
- kod bolova u grlu
- za jacanje imunog sistema
- za jacanje probavnog sistema
- za razmrdavanje sluzi u plucima, olaksava spazme u bronhijalnim prolazima, pa samim tim, jaca respirativni sistem.
- za odguenja ozbiljnih sinusnih zacepljenja
- Origano ulje odvaja korisne bakterije, ubija sve ostale
- dokazano ubija bakteriju kandidu (candida)
Pošto imam troje klinaca, dugo sam tražio čime mogu da im podignem imunitet jer su kao i većina dečurlije išla tri dana u vrtić pa 10 na "bolovanje". Ništa nije pomoglo dok nisam provalio dve vrste medicinskih gliva.
Prva je naširoko poznata Ganoderma Lucidum u prodavnicama zdrave hrane poznata kao Reishi. Nažalost gliva je jako retka a kupovna ne daje toliko dobre efekte. Kad sam imao sreće da nađem šumsku, deca bi mi ozdravila u roku od šest sati kad popiju čaj od nje. Znam da mi niko neće verovati ali tako je i tačka
Tražio sam gljivu iz iste familije koja barem donekle slično deluje i našao na Fomes Fomentarius. Daje odlične rezultate ali ne tako čudotvorne kao Reishi. Uglavnom od kad sam počeo da dajem klincima, desi se jednom u sto godina da se neko razboli. Kolega čiji je klinac non stop bio bolestan se setio da me pita za savet kad mu je žena išla u London, jer nije znao šta će sa bolesnim klincem kad ona nije tu. Rekao mi je da klinac nijednom nije spojio deset radnih dana u vrtiću. Poslao sam ga na branje i klinac je bez ikakvih problema spojio četiri nedelje u vrtiću, čovek je bio u šoku.
Od kad smo provalili F.F. deca su zaboravila kako izgleda doktor a pre toga smo bili inventar u domu zdravlja.
E sad malo smoreniji deo priče. Gljivu sam našao samo na Tari, mada raste u bilo kojoj četinarskoj šumi, tako da ako imate tu vrstu šume u komšiluku naći ćete je...takođe je vrlo teško usitniti je za čaj, zbog čega uvek furam žuljeve na rukama al vredi https://en.wikipedia.org/wiki/Fomes_fomentarius http://www.medicalmushrooms.net/fomes-fomentarius/ https://www.mushroomexpert.com/fomes_fomentarius.html
Tinktura koja leči 19 od 20 upala ušiju, zbog nje sam poštedeo decu od antibiotika jedno 50 puta al bez preterivanja. Malo teže za nabaviti al jedan litar traje 100 godina.
Jedne godine je u kampu u Grčkoj zavladala epidemija upale uveta zbog prljavog bazena. Sa 3 decilitra tinkture koje smo poneli iz Bg-a smo izlečili bukvalno 20 tatatatiraca iz kampa.
Moj klinac je trebao na operaciju i hteli su da mu ugrađuju neke cevčice u uši al je posle mesec dana bio toliko bolje da su doktori mislili da je greška i otkazali operaciju. A rekli su da će imati trajno oštećen sluh. Sve se ovo dešavalo pre nego što smo provalili Fomes Fomentarius.
Bitno je da je recept sa 11 biljaka (Mali/Lesser Šveden Bitter) i da ima kamfor u sebi. Vidim da je trenutno out of stock al pojaviće se...običan Šveden Biter iz apoteke je za probavu i srnj je... https://www.mariatreben.com/swedish-bitt...herbs.html
Za sve tegobe vezane za stomak i kožu - jabukovo sirće leči bez greške. Proliv, povraćanje i sl smo zaboravili kako izgledaju. Dve kašičice sirćeta u čašu vode i kašičicu rastvora na pet minuta dok ne prođe a prođe za dva sata.
Na koži smo izlečili ekcem za koji su doktori digli frku i dali neke jezive lekove a sirće ga "izelo" za bukvalno pet dana. Došli mi kod doce, kaže on pa gde je ekcem, mi mu kažemo pomogli mu lekovi...kaže doca - "ma ne ozbiljno?"
Alergije - mnoga deca a i odrasli se bespotrebno muče.
Ko je šumski čovek nek nabere jestivu paprat, osuši i čaj je bukvalno čudotvoran.
Ko nije mora malo više da se cima. Kopriva - može čaj a bolje su semenke. Mora da se konzumira šest nedelja u kontinuitetu i ćao alergije.
Većina dece je zbog zbog prljavog vazduha u gradu anemična. Prepeličija jaja i polen rešavaju stvar al mora šest nedelja evridej...
I tako ima svakakijeh prirodnih zezalica koje pomažu ali treba biti oprezan. Sto puta sam bio prisutan kad su ljudima davali blago rečeno nedelotvorne biljne terapije...
Taj pakao mi je poznat! Ko je to prosao, pakao ce mu biti limunada...ako mu zapadne .
Klinac mi ima devet ipo godina. Problem standardni....imunitet!
Malo, malo pa zaglavi. Odes kod lekara i po difoltu ti uvali antibiotik. Jedno izlecis/ode, drugo se nakalemi/dodje. Tako smo bili u masini svaki j* mesec nedelju ili dve. Prolupali smo! Pocne covek da se brine, zdere...gde je greska.
Slucajno naletim na skolskog posle xy godina, a on farmakolog. Rec po rec i dodjemo na temu antibiotika. Kaze batali to...nisu vise to te vrednosti i da ce suvisno gutanje tih, ajde "lekova" mozda kasnije imati posledice. Mozda ce, kada odraste, doci u situaciju da su mu potrebni, a nece reagovati.
Ljudi, nije sala...nije me ni sramota, ali bilo je momenata kada se osecas bespomocnim, kada gledas dete i ne znas sta da radis vise, a ono se muci...zaplaces...pokidas se.
Krenuli smo dalje u zivot bez tih "staka" koje beli mantili uvale cim im dodirnes kvaku. Beli matili vise nisu beli. Prljavoi su do srzi (ima izuzetaka) i u bojama farmakoloske mafije koja im da neku bedu od nadoknade.
Nista preko noci, ali postepeno se sve to regulisalo i Bogu hvala danas je OK, naravno da se povremeno razboli, pokupi nesto u skoli, ali to vise nije mucenje kao pre.
Naravno da smo upraznjavali prirodnu i babsku medicinu.
Koliko je sve suludo i koliko se sve oslanja na hemiju. Pre par godina dobije osip po nogama. Odvedemo ga kod dermatologa. Ona uzme uzorak i prepise neke kortizone i kortiko steroide...masti. Ja pitam iz kog razloga, a pre rezultata, kaze preventive radi. Pitao sam je da li da ga potopim u rastvor hipermangana...rekla mi je da je to prevazidjeno.
Bio je crven od hipermangana par dana, ali sve se sasusilo i povuklo. Eto koliko je hipermangan prevazidjen...kao i soda bikarbona!
13-05-2019, 17:10 (Poslednja izmena: 13-05-2019, 17:14 od Estariol.)
Crni kim ili kumin
Koga zanima neka pretraži internet za detalje, ja ćem da dam recepAt, proveren ličnim iskustvom:
Crni kim u zrnu se samelje u mašini ZA MLEVENJE MAKA, DVA PUTA. Ovo je naglašeno jer pomenuta mašina ne secka, već DROBI zrna, što je bitno zbog esencijalnih ulja koja sadrže, i zbog toga treba da prođe kroz mašinu dva puta. Dovoljna je i jedna kafena kašika celih zrna za početak. Ta količina se nakon mlevenja pomeša sa medom po ukusu, koji ublažava specifičnu gorčinu crnog kima, ali istovremeno služi i kao antioksidans, da lekoviti sadržaj crnog kima ne bi izvetrio.
Uzima se prvih nedelju dana na vrh kafene kašike (količina otprilike kao zrno graška), 3 puta dnevno, za "punjenje", nakon toga ujutro posle buđenja, i uveče pre spavanja (posle pranja zuba, crni kim neutrališe opasnosti koje donose šećeri iz meda), za održavanje imuniteta. Početne dobrobiti su trenutna eliminacija zadaha, bilo da mu je poreklo od kvarnih zuba ili iz želuca. Glavna dobrobit je čelični imunitet u generalnom smislu, zaboravićete na prehlade, gripe i slične neugodnosti, ali i na mnoge druge stvari koje vas možda muče ili vas potencijalno vrebaju.
NAPOMENA: Osobe sa alergijom na pčelinje proizvode bi trebalo da pokušaju da pomešaju samleveni crni kim sa sirupom od stevie ili od običnog rafinisanog belog šećera, nema razlike u koristima - crni kim neutrališe sve efekte belog šećera.
@Samac
Naši doktori lepe antibiotike kao besni dok je to svugde u Evropi zaboravljena praksa...a to što kažeš da je beda od love u pitanju, evo prigodne anegdote
Radim u domu zdravlja i sedim s koleginicama na kafi i jedna od njih priča kako je strašno, kako virus hara, kako je prepisala 40 hemomicina od jutros i tralala...e sad ja sam po struci psiholog al znam da se Hemomicin ne prepisuje tek tako, da je "jači" lek i da ide u slučaju bronhitisa, početka upla pluća, baš jakih infekcija...kaže gospođa, pa eto imam ugovor sa farmaceutkinjom, na 5 prepisanih recepata 100 evra...rekoh zar nije prejak lek...kaže ona pa jeste malo al nije frka, rešiće problem, dobar je antibiotik i pacijenti su "pokriveni"...vidim ostale doktorke klimaju glavom...pitam jel uvek dobijate tolku lovu od farmaceutskih kuća? Tu im bi neprijatno...kao ma neeee, to se zalomilo ovaj put...meni bi jasno kako voze skupa kola, letuju po Sejšelima i ludilima
E sad, dal je tako i na drugi mestima i dal je to stvarno bio izuzetan slučaj, ne znam al ovo sam lično video...na običnu virusnu respiratornu infekciju Hemomicin i udri...u suštini, da je došla inspekcija, ne bi imali šta da joj zamere, to spada u opseg delovanja leka...ali svi ti ljudi su mogli da se izleče bez antibiotika jer je u pitanju virus
Svi su "pokriveni"...s'ovu il' onu stranu , ma sve mi je poznato.
Moja gospodja tuce beli luk i slaninu...ma sve sto stigne u tim napetim trenucima.
Ja sam mislio da je zvanje arhitekte dijagnoza , ali stvar se iz korena menja!
Ako jedemo 3 jabuke na dan koštica od ove tri jabuke imaju dovoljnu količinu B 17 za dnevne potrebe.
Drugo, jedna koštica kajsije ili breskve na svakih 10lbs telesne težine se smatra dovoljno za normalnu prevenciju protiv raka, međutim precizni broj može varirati od osobe do osobe u zavisnosti od metabolizma i načina ishrane. N.P. Čovek od 170lb (85kg) može konzumirati 17 koštica na dan bilo od kajsije ili od breskve i na taj način će dobiti biološki razumnu količinu vitamina B-17.
Dva važna upozorenja:
Naravno, na preterujte, Previše koštica će izazvati neprijatne prateće efekte. Ova prirodna hrana bi se trebala konzumirati u biološki racionalnim količinama.(na više od 30 do 35 na dan).
Velike koncentracije B17 se mogu uneti ukoliko jedete prirodnu hranu u njihovoj sirovoj fazi ili tek izniklu. Ovo ne znači da će moderno kuvanje ili mešanje sa nečim drugim uništiti B17 sadržinu. Hrana kuvana na temperaturama koju primenjuje Kineska kuhinja ,na primer, neće izgubiti svoju sadržinu B17 vitamina.
zapravo nije vitamin.
Razlog je što vitamin B-17 nije neophodan za normalan rast i razvoj i nije neophodan u ishrani za zdravo funkcionisanje tela. Ustvari, to je supstanca koja se obično naziva laetril. Laetril je prečišćeni amigdalin, biljno jedinjenje koje sadrži šećer i proizvodi cijanid. Amigdalin se nalazi u semenkama kajsije, breskve i bademu. Vitamin B-17 se prodaje kao dodatak ishrani za kojeg se tvrdi da sprečava i leči rak, visok krvni pritisak i artritis.
Sada kada znate šta je vitamin B17 i koje su njegove prednosti, pogledajte gde se taj vitamin nalazi prirodno:
Vitamin B17 u velikoj je zastupljen u prirodi.
Koštice ili semenke voća:
Najveća koncentracija vitamina B 17 osim u gorkom bademu imaju, jabuka, kajsija, nectarine, breskva, kruška, šljiva, sušena šljiva.
02-06-2019, 18:37 (Poslednja izmena: 04-06-2019, 10:48 od Vejper.)
Dobro je rekao.,Ja bih samo dodao da moze da nas ubije svasta ako se ne pazi.,pa i bilo koja odeca na primer:majica ili kozna jakna tretirana hromom6 koji je kancerogen u dodiru sa ljudskom kozom..