Posle dugo vremena sam ostao bez kartice a to nije stanje u kome bih želeo da ostanem ...šns...
Koja je po vašem mišljenju najbolja kartica/banka/opcija..?
Godinama se nisam baktao s tim I totalno sam van fazona...
Predpostavljam da pitaš za devizni račun zbog internet plaćanja i za što zaštićeniji način.
Ne znam kakva je trenutna situacija, ali nekada daaaaaavno kada sam pravio karticu za online plaćanja, najbolja opcija je bila Intesa.
Otvore ti dva devizna računa. Jedan je vezan isključivo za karticu, a kartica koju dobiješ je bila VISA.
Otvarali su 2 računa iz sigurnosnih razloga. Jedan je služio da na njemu stoje devize, sa kojeg prevlačiš na ovaj drugi, koji je vezan za karticu, kada planiraš da plaćaš.
Mesečno održavanje 0 dinara.
Nije neophodno da imaš dinarski račun u banci.
Sajt im je ok, a ni mobilna aplikacija nije loša. Sve je pregledno i radi bez problema.
I dalje koristim ovu karticu, iako imam dinarski račun u istoj banci i za njega vezanu VISA karticu sa kojom mogu da kupujem online, ali baš i ne bih
Preko sajta lepo prebacim sa dinarskog dinare na devizni u ojre i onda sa tog na karticu koliko mi treba.
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @Oddy • vukpavlovic74
Ma imaš telenor banku, znači odeš u bilo koju poslovnicu Telenora i završiš posao. E sad ako primaš platu onda banka preko koje primaš platu, može da ti posluži za plaćanje karticom, znači netreba ti nikakva posebna, može preko tekućeg računa, može preko kreditne kartice... Evo daću ti jednostavni primer, ja sam u Raiffeisen banciveć duže, ali sve transakcije plaćam ili preko tekućeg računa ili preko kreditne kartice, u pitanju je VISA, evo ti plastični primer, skoro sam preko alija pazario preko tekućeg računa za 28,29$,Aliexpres mi je skinuo 3,044,55 din, a banka naplatila transakciju 29,91din. U principu sve su ti banke iste, izaberi onu koja ti je najbliža.!
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @mejden • vukpavlovic74
Hvala drugari, skontao sam...al da rezimiram
Mojom Visa karticom (Vojvodjanska banka) mogu da platim transakciju...ali ako hoću da budem siguran da me hakeri neće odrati ko mače, odem u Intesu I...uradim ovo što Ody reče...
Malo sam u dilemi, jer sam lenj a opet...
Hvala vam!
Ovaj post su pohvalili:1 korisnika su dodala Pohvalu za @vukpavlovic74 • Oddy
Možeš! Ali ako imaš neke velike pare! A ako imaš pare kao svaki prosečan gradjanin ove države, možeš ladno da sve plaćaš preko tekućeg,! Ne udaraju oni na kartice sa par stoti a evra na stanju, barem ja tako radim, i sve ovo pričam iz moje perspektive!
Ma daleko sam od bogatuna...tako da si me ubedio...a nije bilo teško, samo treba da zamislim red u banci (a na ullici sa svake strane, filijlale uredi, iz njih zlaze birokrate, jao ljudi pa ja se bojiiiim )
Vidi @vukpavlovic74
mnogo jači od mene godinama ovako pazare, sa monogo večim kontom na računu, i sve funkcioniše do sad bez problema, kad bi se tako krale pare niko nebi pazario ovako, rako da opušteno! Ja sam instalirao eBanking i već duže vreme uopšte ne ulazim u moju banku, samo telefon i super je, e baš ako ja budem taj kom će da ishakerišu 200-300 evra, pa neka im, ali nemam druge troškove tipa, uplaćuj razmenjuj, naveo sam ti primer iz moje banke, pazari nešto, zapiši i imaćeš uvid kolko te košta internet trgovina. A možeš i kad primiš platu da podigneš kintu, ostaviš malo za Aliexpres, FT, JF, VZ, INW... i opet ti je opušteno,...