Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: EstariolNaše Vape filozofije

Potaknut pričom na temu Dwarw atomizera, palo mi je na pamet da ne bi bilo loše da se svi bar donekle upoznamo iz ugla ličnih preferenci po pitanju parenja, pa da znamo bar otprilike ko ima kakav ugao gledišta kad piše (ili ne piše) na neku temu.
Pa... Evo neke moje "vape filozofije"...
Da ne bude zabune, sve što ćete pročitati je SUBJEKTIVNO:
Privatno parim ISKLJUČIVO duvane. ISKLJUČIVO MTL, 50/50 ili 60/40 PG/VG. Trošim max 4ml dnevno, u proseku oko 3ml. Setup mi je kantal 0,30mm, od 1-1.3 ohm, promer od 2.5 i 3mm, 5 ili 6 navoja.
DTL mi ne prija, dobijem gorušicu čak i ako nije većinska VG tečnost, a takođe sam od nekolicine kojima većinske VG tečnosti smetaju, meni konkretno raguju bronhije.
Ne gadim se neduvanskih tečnosti, sve ću probati ako sedim sa kolegom/ama pariocem/ima na kafi, čak i na DTL atiju, nije mi strano, ali od neduvanskih bih mogao duže da parim samo Heisenberg, sve ostalo mi je "meh" (ništa posebno). Jednostavno mi nešto što jedem nije za parenje - to je samo u glavi, i to je subjektivno.
Što se tiče atomizera (pa i modova) JEDINO ŠTO MI JE BITNO JE AUTONOMIJA, dakle filozofija mi je "hebeš ati koji moram da punim više od jednom dnevno", dakle ne treba mi nijedan sa kapacitetom manjim od 3.5ml. Za modove važi "hebeš mod/bateriju koji/u svako veče moram da kačim na punjač", i mislim da to ne treba da objašnjavam u detalje.
UPOZORENJE ZA KOLEGE SA KRAĆIM VAPERSKIM STAŽOM: biće nabrojani neki atomizeri za koje ćete možda morati da koristite pretragu ili posetite neke druge forume radi informacija o njima.
Ne kunem se ni u jedan atomizer. Kod njih mi je važan samo protok vazduha, da ga ne bude previše.
  • Veliki Rose v2 (ne v2S) mi je i dan-danas parametar za kvalitet arome, ali sam prestao da ga koristim jer je "šupalj", ima previše vazduha šta god mu radio, i zbog komplikovanog postavljanja grejača. Vredelo je dok se nisu pojavili noviji MTL atomizeri koji odgovaraju mojim potrebama.
  • By-Ka V6 - "najšupljiji" (bemga ne znam kako drugačije da se izrazim) ati koji mogu da koristim,na jednoj od 5 rupica za vazduh
  • Rusian 91% - peskirana verzija, sa izrazito dubokim kanalima za tečnost, šišti na granici zviždanja ali odlično radi
  • Erlkonigin v2 - sa prstenom za podešavanje vazduha, koristim ga na max. trećoj od 5 rupica, koje su manje nego na By-ki
  • Berserker v1 - prvi, veliki model, ima falš vazduh, i curne kad se puni odozgo, ali ništa ekstremno. Praznim ga skroz do kraja, i nakon punjenja ga ostavim da stoji na drip-tipu, na parčetu upijajućeg papira (maramica, salveta, toaletni) nekoliko sati, pa nikad nije grgoljao jer ono što bi pustio prilikom punjenja ode na papir kroz dimnjak.
  • Dwarw - Coppervape klon, reducir od 1mm, setup kao u Betovoj recenziji
  • Cthulhu MTL - njihov prvi MTL ati, ne Hastur, sa reducirom od 1.2mm, manje šupalj od By-ke, ali više od ostalih nabrojanih. Svi su se žalili na ekstremna curenja prilikom punjenja odozgo, dok je za punjenje odozdo bila neophodna bočica sa tankim vrhom ili špric sa iglom. Čovek od koga sam ga kupio je provalio caku, i meni NIKAD nije procurio kod punjenja odozgo. Ako nekome stoji nekorišten, nek mi se javi u PP da mu objasnim, neći da razvlačim dužinu posta o njemu u ovoj temi.
Svi nabrojani atomizeri su i sada u mom posedu i daju PODJEDNAKO dobru aromu za moje STANDARDE/POTREBE - ne mogu da izdvojim nijedan za koji mogu da kažem da daje bolju aromu od ostalih, sa izuzetkom Rose V2.
Znam da su driperi bolji po pitanju arome, ali ih ne koristim zbog gore pomenute filozofije. Pre par godina, dok sam bio na "egolike" modelima, i pre nego što sam našao "svoje tečnosti" (one koje i dan danas redovno koristim), koristio sam Mini A7 driper za testiranje aroma/tečnosti, pošto sam od onih kojima tečnost/aroma "legne na prvih par puffova", ali se i za tim izgubila potreba.
Što se podova tiče, APSOLUTNO ME NE ZANIMAJU za sada, ali neću odbiti da probam neki ako se ukaže prilika. Do tada ih niti gledam niti pišem na teme o njima.
To bi otprilike bilo to što se mene tiče, čisto da znate iz kakvih aspekata pišem svoje postove na ovom forumu.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, Marekg, mejden, Oddy, Samac, vladimirkrstic
Odgovori
Share

Poruke U Ovoj Temi
Naše Vape filozofije - od Estariol - 01-06-2019, 14:32
RE: Naše Vape filozofije - od Oddy - 01-06-2019, 14:41
Naše Vape filozofije - od badja007 - 01-06-2019, 16:21
RE: Naše Vape filozofije - od vladimirkrstic - 02-06-2019, 15:03

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)