Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyInfo Mesh u genesisima, mesh kao natapajući materijal

Skini sraf za punjenje... Bolje natapa bez njega...

Sent from my E2105 using Tapatalk
Odgovori
Nema ga. Skinut je Smile
Odgovori
Jbga onda... Definitivno nije za chain vaping ali sto se arome tice meni je super

Sent from my E2105 using Tapatalk
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Oddy
Odgovori
Хмммм...размишљам који оцов може да му буде.....можда вакум, лупам на прву лопту незнам.

Послато са IQ1019N уз помоћ палца
Odgovori
Definitivno će da radi burgija Smile
Ako te ne mrzi razbuši ga a ako ne bi da se igraš s tim ja ću (naravno tek kad isprobaš sve tajne zahvate)...
Hvala za strpljenje i uloženi trud!
  • Oddy
Odgovori
Vise od tri godine ga koristim i nisam imao problema sa natapanjem.Ne naginjem ga samo kad je pun do čepa.Grejači su mi 1-1,20 ohm,kantal 0,25mm-0.32mm.Meš nemam pojma koji je.Moj je hibrid ide samo na njegovu tubu,mehanika.

Evo i jednog rešenja za naginjanje
[Slika: 96064c03be567da4a54a0264cd3cedce.jpg]

okrenu je tapatalk naopako...izvinjavam se
  • Bolle, Djiva, Oddy
Odgovori
(06-01-2019, 22:36)taunus Piše: Vise od tri godine ga koristim i nisam imao problema sa natapanjem.Ne naginjem ga samo kad je pun do čepa.

Kad nije do gore pun, nego je recimo 3/4 ili pola tanka, jel ga onda naginješ ili ne? Ja moram da ga nagnem prema strani gde je mesh tako da podignem nivo tečnosti u tom delu da bi imao ok natapanje. Ako ga ne nagnem i ne podignem nivo tečnosti skoro do otvora, posle 3 do 4 sekunde već osetim da nema đusa, što znači da je potrošio ono što je bilo na meshu oko grejača, a novi ne dolazi...

Evo konkretno o čemu se radi u videu ispod. Pola tanka tečnosti, nisam ga nagnuo, ne može da natopi.

Grejač radi bez greške.

Možda žica grejača deluje GOLEMA ali nije, identične rezultate dobijam i sa 0.2mm žicom, 2x0.2 twisted, 0.25mm običnom... Ova koja je na snimku je 2x0.2mm i 0.1mm preko. Kanthal sve.
Mesh je 35mm širine, #200sf, zarolan sa 1mm rupom u sredini, lepo prolazi kroz otvor, ne zapinje, a takođe nije previše pritisnut kada je rolan.

Kada ga nagnem, radi ko zmaj.

• Bolle, nikola, vukpavlovic74
Odgovori
Upravo tako.Mora da se naginje,jer jednostavno tako radi.Kao i većina čini mi se genesisa,kojima se meš postavlja sa strane (ne oko + posta).Zbog toga i curenja kad se polože,su i zapostavljeni i prevazidjeni.Kome to nesmeta i ko je navikao,atomizer je odlican.
  • Oddy, vukpavlovic74
Odgovori
Ne mora da se naginje, kad je čovek majstor.

Poslao sam G Bell V2 Odiju da ga namesti jer mesh ne natapa ako se ati ne naginje...i rešio ga čovek/majstor-stavio mesh 400, namotao ga profi i ati radi kao lutkica...svaka čast!
Kad ja tamo a ono međutim...došlo vreme da se menja grejač i pošto nisam uspeo da provučem iglu kroz mesh (da bi namotao novi grejač), uzmem izvučem ceo mesh ali sad ne mogu da ga vratim jer je izolator jezivo tanak (Odi kako si uspeo tako tvrdo da namotash mesh oko igle?)...posle pola sata muke da čvrsto namotam mesh oko igle pukne mi film i rekoh sad ću da ga stavim da radi sa eco wool-om...krenem da stavim eco wool on pukne i ostane u tanku...a G Bell rastaviti to je prava uživancija...al ajd nekako i to završim...odustanem i od vune, skratim mesh za 1 cm i nekako ga naguram al sad opet ne natapa bez naginjanja...znači mora da se potrefi i količina mesha (Odi je stavio komad 35 x 40 mm) i finoća - u ovom slučaju 400 i da se čvrsto i dobro namota...
...tako da kad sam sve završio, shvatio sam da je ustvari baš fora da se nagnje...
  • Bolle, Oddy, taunus
Odgovori
Odsečem parče mesha, pređem brenerom preko njega. Uzmem iglu ili nešto što je do 1mm prečnika a duže od 35mm i srolam mesh preko. Gledam da početnih nekoliko namotaja oko igle bude tvrđe, da lepo nalegne preko igle i zadrži taj unutrašnji prečnik, posle normalno nastavim rolanje. Kada je urolan, pređem brenerom preko, okrenem rol kroz prste da ga još malo stegnem i probam da li prolazi kroz otvor u atomizeru.
Dok je još na igli, grejač namotam preko njega, jer mi je lakše nego da motam na atomizeru. Sa sve grejačem i iglom ubacim u G-bell, a pošto je igla i dalje u meshu, ona mi služi da zadržim oblik prilikom zatezanja nogica grejača u šrafiće.

Bitna stvar je spaliti mesh nakon poslednjeg dodira sa prstima, jer od prstiju uvek ostane zaprljan i teže natapa.

Ako ti je premali otvor za mesh, probaj da izvadiš beli plastični izolator. Onda ćeš moći i deblji rol da ubaciš, koji bi trebalo bolje da natapa. Problm je što deblji rol traži jači grejač, koji generiše više toplote. G-bell, u vreme kada je pravljen, nije bio predviđen za deblje žice pa se zato sa njima i brzo greje. Dakle, treba ubosti zlatnu sredinu.
  • Bolle, vukpavlovic74
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)