Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: OddyInfo Šta je nikotinska so (nicotine salt)

Upravo sam naleteo na zanimljiv tekst. U pitanju je Šavorov (vlasnik Aeon Ltd. tečnosti i aroma) odgovor na pitanje da li će praviti tečnosti sa nikotinskim solima.

Hvoje Šavor via Facebook Piše:Iskoristivost nikotina u saltima je manja nego u liquidu. Tako da to što piše 50mg to nema veze s onim omjerom koji dobivaš u e liquidu, odnosno nije isto salta 50mg i e liquida 50mg jer je iskoristivost nikotina (ono koliko pluća apsorbiraju prilikom inhaliranja) daleko manja nego kod e liquida.
U samom e liquidu je apsobrcija opet daleko manja nego kod cigareta, cigara ili lula. E liquidi (pogotovo naši) su praktički PH neutralni kako bi bili ugodniji za korištenje (da, i na taj element pazimo prilikom kreiranja arome). Dim cigarete je "lužnatiji" što daje throat hit, a recimo dim cigare ima najveću lužnatost tako da se nikotin apsobira praktički iz sline i eventualno vrlo malo dima što uđe u pluća - zato se cigare ne udišu (između ostalog peče za grlo i pluća ko sam vrag zbog visoke PH vrednosti) - nego se puffkaju.
Salti su praktički više kiseli, što znači da je apsobcija drastično manja.
Uz to, ono što smo primjetili zadnje vrijeme - sasvim slučajno - je da određene baze koje se nalaze na našem tržištu jednostavno nisu dobre (nama). Naime prilikom kreiranja jednog testera Viktor je dohvatio neku XY bazu i napravio s njom liquid (dakle samo VG-PG) i na to smo dodali naš nikotin. Skontali smo da nas na 9mg grebe grlo koda parimo 12 ili 15... Onda smo ponovo napravili batch, reko da se nismo zeznuli - al opet isto. znači da je PG loš. To nas je ponukalo da razmislimo ponovo o tome da izbacimo naše baze na tržište (iako su doslovce 3x skuplje)... no to je druga tema.

Da se vratim na ovu temu....
Dakle da pariš recimo 32mg na čistom MTL tanku, tipa Kayfun 2.1 sa 0.14mm žicom i 9W, dam se kladit da bi ti se počelo vrtit u glavi nakon 10 uzastopnih puffova - zbog malog coila i cijelog tako složenog sistema nebi te previše niti grebalo za grlo...al bi osjetio u glavi zujanje 100% (od nikotina).
Isto tako grebanje grla se znatno smanjuje nakon dužeg vremena korištenja e liquida sa višim udjelom nikotina. Pod duže - mislim na pol sata (iako je individualno), pod viši udio nikotina mislim na tipa 9 - 12 ili 15 mg.

Meni je dovoljno npr 12mg nikotina 2 - 4ml (kolko mi stane u tank) cijeli dan. Evo danas sam budan od 6, baterija mi je trajala od jutra do prije 5 minuta. Parim na 0.9 ohm, 15W cijeli dan, 1 batka stara 3 godine LG HG smeđa.
Ako ti je dovoljan POD, čemu onda uspoređivati sa nošenjem primjerice DL opreme? Onda ti je dovoljan samo dobar MTL setup sa single baterijom.
Ako ti treba više nikotina - pari 9-12-15mg e liquid - količina apsobriranog nikotina (i samim tim uklanjanje želje za cigaretom) će ti biti ista kao na 30-50mg saltima.
I na kraju priča o saltima i aromama... naime salti, niti jedni, ne mogu steepati aromu. I ne samo to, nego zbog kiselosti ubijaju sam okus arome. Što znači da moraš pariti mixeve sa puno većim udjelom arome bez obzira na omjer VG-a i PG-a. S obzirom da se arome ne mogu steepati pa čak niti malo (koji put je dovoljno 2-3 dana) zaboravi mega kompleksne slojevite arome - moš parit aromu čistog voča ili duhana i to na većem udjelu u mixu nego kod standardnog e liquida.
Uz to, ono što mene ne zadovoljava kod podova, je količina same pare i ona punoća kao kad parim standardni e liquid...
Da se razumijemo, POD je ok al meni to može poslužiti samo kao nekakav sekundarni stealth vape...ali u tim situacijama praktički niti ne moram parit...ili su izuzetno rijetke. Al ajd, to je individualo mišljenje.

Ono što trebaš je usporediti dobar MTL setup gdje pariš 9-12 mg na 13W ... baterija će ti trajati cijeli dan, liquid ćeš trošiti 4 ml dnevno... i coil ćeš mijenjati jednom u 2 tjedna... pa bože dragi ja sam neki dan napravio Kiki Cream i pario ga 2 tjedna bez mijenjanja coila...2 tjedna sma pario nešto na što se ljudi žale da moraju mjenjati coil svaka 2 dana... a moraju kad se pari na milion vata... 3 mg i onda sauganje... jbg ... a o DL načinu parenja da niti ne govorim.
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, Samac
Odgovori
Share

Poruke U Ovoj Temi
RE: Šta je nikotinska so (nicotine salt) - od Oddy - 04-05-2019, 10:37
Rebuildable Pod Systems - od Guru - 15-06-2019, 19:37

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)