02-05-2019, 11:54
"Nikotin je savršena droga, droga jednostavna i teška, koja ne donosi nikakvu radost, koja se u potpunosti definiše žudnjom i prestankom te žudnje."
Upravo tako!
Meni je to sve nekako cudno. Borba da se cigarete ostave, odbace kao otrovcina sa oko 5000 stetnih elemenata, od kojih je masa "umiksana" od strane proizvodjaca, a odredjene komponente uvlace u debelu zavisnost. *Za nikotin je poznato sve, ili bar sve. Pa sa njim i oko njega je teski klinc. Borimo se oko toga sa samim sobom...steping, "skidamo" se na neke razumne miligrame i sve vise uzivamo u pari koja je nikotinski tanka, ali bogatog/ih ukusa. Meni je ukus primaran!
*Nikotin je isto veoma sporan. Konkretno, svojevremeno sam bio zatrpan Valeo tecnostima (duvanske + vocke...mada nisam vegan
) koje su bile na probi. Ni jedan, ama bas ni jedna mi nije prijala zbog ostrine koja se pojavljivala prilikom ispustanja pare kroz nos...ali i udah je bio cudan, pri tom mislim na osecaj grebanja u grlu. Tada sam se zainteresovao i kopao o Valeo proizvodima. Dosao sam do podatka da je u pitanju sinteticki nikotin i ne samo to, jos ogavniji podatak je da tu istu "sintetiku" trpaju u flastere za odvikavanje od pusenja. Moram da se ogradim i da kazem da od tata nisam probao niti jedan Valeo proizvod i da nisam upucen u trenutne proizvode koji su na trzistu.
I da nastavim. Stepingom smo se sveli na neku normalnu meru, da tako kazem i onda neko uskace sa nicotine salt pricom na velika vrata, kroz ogromnu paletu pod system-a, a moram da priznam da je dopadljiva i iskusnijim vaperima. Licno, otmem gospodji ponekad i paruckam onaj njen "USB" i nije tako lose. To proturanje nicotine salt-a (ustvari nikotina), a kroz pod system-e i sa opravdanjem da je veca koncentracija nikotina, koji brzo "procirkulise" kroz nas sistem, a da je to potrebno! zbog male "kubikaze" kertridza, za mene je krajnje perfidna i bolesna.
Koja je razlika izmedju nasih standardnih RBA, RDA , RDTA...i kertridza pod system-a:
- kapacitet...nije istina
- grejaci...nije istina
Koristite nicotine salt, ali mozete i standardnu tecnost, pod uslovom da je 50%-50% PG/VG, ili vecinski PG. Ajdee...! A koji je razlog kada nema ama bas nikakve razlike (konstruktivne), pa kertridz je ordinarni klir!
Svo ovo proturanje mi deluje kao "dil iza zavese" duvanske industrije i proizvodjaca opreme, a mozca i gresim. Mislim, mozda je ona varijanta "smanjicemo pritisak na vas, ako vi....". Sve je moguce. Uostalom, duvanska industrija je u "kultivisanim" delovima sveta dozivela katastrofu, tako da se bacila na "pasivnije" delove planete. Ista ta industrija u poslednjih par godina ima ogromno ulaganje u razne proizvode koji glume zamenu za klasicnu cigaretu...a opet je tu, u tim proizvodima, ogromna kolicina nikotina. Otuda i moj nacin razmisljanja, moje vidjenje.
Jednom diler, uvek diler!
Ne znam, mozda gresim i vole bih da neko ko zna vise o ovim stvarima kucne koji red...da me demantuje.
Upravo tako!
Meni je to sve nekako cudno. Borba da se cigarete ostave, odbace kao otrovcina sa oko 5000 stetnih elemenata, od kojih je masa "umiksana" od strane proizvodjaca, a odredjene komponente uvlace u debelu zavisnost. *Za nikotin je poznato sve, ili bar sve. Pa sa njim i oko njega je teski klinc. Borimo se oko toga sa samim sobom...steping, "skidamo" se na neke razumne miligrame i sve vise uzivamo u pari koja je nikotinski tanka, ali bogatog/ih ukusa. Meni je ukus primaran!
*Nikotin je isto veoma sporan. Konkretno, svojevremeno sam bio zatrpan Valeo tecnostima (duvanske + vocke...mada nisam vegan
) koje su bile na probi. Ni jedan, ama bas ni jedna mi nije prijala zbog ostrine koja se pojavljivala prilikom ispustanja pare kroz nos...ali i udah je bio cudan, pri tom mislim na osecaj grebanja u grlu. Tada sam se zainteresovao i kopao o Valeo proizvodima. Dosao sam do podatka da je u pitanju sinteticki nikotin i ne samo to, jos ogavniji podatak je da tu istu "sintetiku" trpaju u flastere za odvikavanje od pusenja. Moram da se ogradim i da kazem da od tata nisam probao niti jedan Valeo proizvod i da nisam upucen u trenutne proizvode koji su na trzistu.I da nastavim. Stepingom smo se sveli na neku normalnu meru, da tako kazem i onda neko uskace sa nicotine salt pricom na velika vrata, kroz ogromnu paletu pod system-a, a moram da priznam da je dopadljiva i iskusnijim vaperima. Licno, otmem gospodji ponekad i paruckam onaj njen "USB" i nije tako lose. To proturanje nicotine salt-a (ustvari nikotina), a kroz pod system-e i sa opravdanjem da je veca koncentracija nikotina, koji brzo "procirkulise" kroz nas sistem, a da je to potrebno! zbog male "kubikaze" kertridza, za mene je krajnje perfidna i bolesna.
Koja je razlika izmedju nasih standardnih RBA, RDA , RDTA...i kertridza pod system-a:
- kapacitet...nije istina
- grejaci...nije istina
Koristite nicotine salt, ali mozete i standardnu tecnost, pod uslovom da je 50%-50% PG/VG, ili vecinski PG. Ajdee...! A koji je razlog kada nema ama bas nikakve razlike (konstruktivne), pa kertridz je ordinarni klir!
Svo ovo proturanje mi deluje kao "dil iza zavese" duvanske industrije i proizvodjaca opreme, a mozca i gresim. Mislim, mozda je ona varijanta "smanjicemo pritisak na vas, ako vi....". Sve je moguce. Uostalom, duvanska industrija je u "kultivisanim" delovima sveta dozivela katastrofu, tako da se bacila na "pasivnije" delove planete. Ista ta industrija u poslednjih par godina ima ogromno ulaganje u razne proizvode koji glume zamenu za klasicnu cigaretu...a opet je tu, u tim proizvodima, ogromna kolicina nikotina. Otuda i moj nacin razmisljanja, moje vidjenje.
Jednom diler, uvek diler!
Ne znam, mozda gresim i vole bih da neko ko zna vise o ovim stvarima kucne koji red...da me demantuje.

Kapacitet: 684 mAh![[-]](http://forum.vejper.com/images/collapse.png)