17-03-2019, 01:04 (Poslednja izmena: 17-03-2019, 01:43 od Oddy.)
Probao sam i sa vodom, ali uglavnom pravim bez vode.
Preporuka za vodu je jedino da razbistri tečnost koju VG zgusne. Neki atomizeri hoće da prave problem zbog dotoka tečnosti i natapanja, jer su rupice ili kanali dosta uski a sve to u kombinaciji sa lošijim konstrukcionim rešenjem deka i postavljanjem pamuka. Opet, sa druge strane, mnogi atomizeri su osetljivi na bistrije tečnosti i na lošije postavljanje pamuka pa lako i često procure. U prevodu, bitniji je dobar setap kod RTA, RDA, RTDA ili dobro namotani fabrički grejači, u slučaju atomizera gde se kupuju a ne prave, nego što je gustina tečnosti. Bar je to moje neko iskustvo.
Da, zaboravih, zimi kada je hladnije, tečnost postaje gušća. Pa i to bude jedan od razloga dodavanja vode.
Postoji druga stvar, recimo neki ljudi su alergični na PG (ima ih i koji su alergični na VG), pa onda izbegavaju PG ili gledaju da ga što manje stave i koriste tečnosti sa 80-85% VG-a. Takve tečnosti su dosta guste, pa da bi se kompenzovala prevelika gustina, dodaje se recimo 5%, pa čak i 10% vode.
Za MTL pravim uglavnom 50-50 PG-VG, mada nekad odem i na 40-60 PG-VG bez vode. To mi je uglavnom glavna baza koju napravim. Kada hoću za DL da napravim tečnost, onda koristim MTL bazu koju razblažim sa VG-om. Tako recimo za DL tečnost sipam ovu bazu koju imam, koja je MTL (8mg/ml nic i 50-50 PG-VG), sipam u bočicu 1/3. Ostatak od 2/3 dopunim VG-om. Tako dobijem 3x manje nikotina za DL i dobijem većinsku VG tečnost, koja lično meni više odgovara za DL jer mi nekako bude puniji ukus u ustima, bude "masnije". U ovakvu tečnost neeeekada dodam 5% vode, ali se ne sećam kada sam poslednji put, jer DL atomizere koje koristim rade bez ikakvih problema sa ovako gustom tečnosti.
Zbog toga što očigledno više koristim VG nego PG, gledam da i nikotin kada kupujem bude u VG.
I za kraj, jedna jako bitna stvar, koja se nije napomenula:
Treba biti izuzetno obazriv kada se radi sa većom koncentracijom nikotina pošto se apsorbuje preko kože! Preporučljivo je koristi rukavice!
17-03-2019, 13:23 (Poslednja izmena: 17-03-2019, 13:37 od vladimirkrstic.)
Car si Oddy! Fala neizmerno, dodjem ti dve gajbe piva ili sta vec pijes.
Sve sam nasao sta i gde samo jos istrazujem nikotinske baze. Kapiram da nema razlike da li je 100vg ili 50/50 ili pa 100pg, nadomestis razliku sirovinom? Posto najkoncentrovanija koju sam nasao je 50/50 100mg nikotina u 50ml. http://e-feel.net/vaporever-baza-50-50-1...50ml/26219
polako, nezaleći se .. uzmi malo pa vidi kako ide.. to je siroka oblast... ja se nisam nasao u miksanju .. tako da tecnosti kupujem, a nije da nisam pokusao. i nemoj odma da miksas litre, vec pomalo.
@vladimirkrstic ako ti treba nikotin zavrsicu ti ja 100mg 100ml po eksta ceni,drugarski naravno a posle mozes da uzimas od tog decka od koga i ja uzimam..
@kinkel Ne, kapirao sam da mozda nece biti to za mene i ne planiram da smutim sve od jednom. Litar VGa i PGa je jeftin, nikotinska baza skuplja malo al s'obzirom da sam jos 4-5 drugara navukao na vejp nece da se baci, razdelice se.
@pablo Uz duzno postovanje, nikotin bih ipak kupovao iz prodavnice. Mogu rakiju i vino da kupim od seljaka bez etikete, al sa nikotinom se ne bih zajebavao. Ipak fala na ponudi.
17-03-2019, 20:23 (Poslednja izmena: 17-03-2019, 20:24 od kinkel.)
ovo me podseti na jednog nasueg kolegu (da ga ne imenujem) koji je ekstratovao nic iz nekih kubanskih cigara (imaju neki yt klipovi o tome) .. to nisam hteo da probam, al imao je aromu nekih ljutih paprika .. nisam skontao dal je kupio ili je i to nekako ekstraktovao .. ljuto, ljuto, luto .. al kap u nekoj tecnosti .. th ubija, ko se lozi na to .. ovo bi mu bilo vrh