Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: BigBudBocice

Godinama koristim 10,20,30 ml standardne bocice, domace proizvodnje i vec mi polako postaje muka svaki cas ih dopunjavati.
Gledam kod Kineza, ima po Ali-ju dosta chubby/unicorn/kakogodasezovu bocica razlicite zapremine.
Da li ih je neko kupovao i ako jeste, kakvi su utisci?
Odgovori
Šta ja znam...ništa posebno, bar ove sa kojima imam iskustva.

[Slika: qaNQXQP.jpg?1]

Ova prva, crna, aj da kažemo da je chubby varijanta. Dobio sam je u nekoj razmeni i ne koristim je uopšte. Čekam da se potroši tečnost u njoj pa će da leti. Em što je tvrda plastika koja se trajno deformiše pa užasno izgleda na oko, em što curi kada je zatvorena i položi se. Nemam pojma gde je uzeta.

Druga, bela, recimo da je unicorn, je FT kupovina od 30ml. Odlično su se pokazale za dripovanje. Za dopunu RTA treba malo više živaca jer sporije ide. Generalno su ok i nemam nekih zamerki, mada ne znam kakve su veće varijante.

Ono što najviše koristim, u poslednje vreme, su Ihnalikine plastične bočice 100ml (5 Kom). Dosta su praktične i baš sam zadovoljan. Kada uzimam nešto od njih, gledam da ubacim bar jedan paket. Menjam ih nakon nekoliko punjenja (najviše 3) ili godinu dana, jer mi se ne igra sa plastikom, a za to vreme drže formu i obavljaju funkciju Cool

[Slika: O69vGR2.jpg?1]
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • BigBud
Odgovori
sta moze da se desi?nagriza ,rastvori se ...?
Хлебождер
Rock on neo rockers, rock on
Odgovori
Recimo, ovo sam našao sada na brzinu. Pitanje na sajtu cyclonsvapor.com "Is it Safe to Store Eliquid in Plastic Bottles?" i odgovor ispod:

Show ContentPoduži tekst:

Kada smognem snage, prevedem.
  • BobanNB, Bolle, Milanez
Odgovori
dobrodosao bi prevod .hvala
Хлебождер
  • Oddy
Odgovori
oddy ,jel u pitanju nesto toksicno il cisto kvalitet arome?
btw i ja koristim bocice iz inhalike
Хлебождер
Odgovori
Problem je u hemijskom sastavu same plastike. Postoji više tipova plastčnih ambalaža i neke su sklone da ispuštaju svašta nešto što je loše po naš organizam. Samim tim što u plastici ima svašta nešto što je loše ako dospe u naš organizam, ja ni ove "zdravije" plastike ne gledam kao totalno bezbedne pa je to razlog što ih redovno menjam.

Ono na šta treba obratiti pažnju je oznaka koju bi svaka plastična ambalaža morala da ima. Obično se nalazi na dnu plastičnih bočica, trougao sa brojem u sredini. Na slici ispod je prikazano koji brojevi su opasni a koji ne (i ove "bezbedne" uzimam sa rezervom).

[Slika: V8tYlf5.jpg]

Broj jedan su uglavnom plastične ambalaže namenjene za jednokratnu upotrebu i nije preporučeno da se ponovo koriste kada se jednom isprazne. Svaka flaša za vodu, sok i ostale rečnosti koje sam kupovao po prodavnicama mešovite robe su pakovane upravo u PET plastiku, tj plastiku sa brojem 1. Da li smo zbog ovoga već kontaminirani ili ne...nisam pametan Big Grin

2, 4 i 5 bi trebale da su "dobre" plastike.

Ostale treba izbegavati u širokom krugu.

[Slika: jf0gKe5.jpg?1]
(ova recka crnim marker je moj način obeležavanja koliko puta sam je napunio do sada)

E sad, ono što mene najviše brine su tečnosti sa citrusima, cimetom i šta već ima, koje dokazano nagrizaju plastiku. Upravo degradacijom plastike se dobijaju nepoželjni elementi. Za ovakve tipove tečnosti bih definitivno preporučio skladišenje u staklenoj ambalaži.

PS. bočice koje sam slikao u drugom postu su sve sa oznakom 2, osim prve chubby varijante, koju sada kada sam pogledao, ću ipak da bacim bez da potrošim to šta je u njoj Big Grin
  • badja007, BobanNB, Bolle, Milanez, nikola, vladimirkrstic
Odgovori
Sad sam video da je miniplast ubacio u ponudu i 50ml bocice sto je carski, ranije ih nije bilo.
Bocice su LDPE pa cu njih uzeti. Jeste da su ove chubby zgodnije ali su sve od pe/pet plastike.
Ja sve drzim u staklu i presipam u manje bocice iz prakticnih razloga, nosenja i dosipanja u tank.
  • Oddy
Odgovori
pa i sam tank (od ovog mog dvarw klona ) je verovatno neki tip plastike
Хлебождер
Odgovori
Odosmo u totalno suprotnu temu Big Grin

Tankovi na atomizerima su uglavnom od sledećih materijala: PC, PEI, PMMA, koji, koliko sam gledao, nisu potencionalno opasni (možda grešim). Glavna polemika se vodi oko Bisphenol A (BPA).
  • nikola
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)