Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: vukpavlovic74Review Coppervape Ubertoot UTA 2

Ovoj je moj omiljeni atomizer. Bio i ostao. Toliko ga volim, da ne dozvoljavam sebi da redovno parim na njemu jer bih izašao na 10-12 ml tečnosti dnevno u odnosu na uobičajenih 5-6.
UTA 2 ima svoju hard core bazu fanova, što je verovatno razlog što ga je Coppervape povampirio (i opet se dobro prodaje). Ostatak vejperske zajednice je nezainteresovan i u fazonu - "šta to vidiš na njemu..?"
Na forumu ukvapers postoji tema sa 400 stranica teksta o UTA-i, što pokazuje nivo zaluđenosti...

Cena je 23-4$ +/- 5$ u zavisnosti koliko ste radi surfovanju i traženju discount-a.
Novi klon donosi nekoliko razlika u odnosu na prethodnu verziju. Metalna postolja za dosipanje tečnosti i šrafljenje atija su izostavljene, što je po meni odličan potez jer su to bile dve komadine čelika koje u životu nisam upotrebio. Za razliku od prethodnog drip tipa koji je blago rečeno bio smeće, ovaj novi je (meni) odličan. U čemu je razlika nisam siguran, jer su na oko slični, ali je ogromna. U pitanju je crni delrin a bilo koji drugi 510 DT-ovi upadaju bez ikakvog problema - preporuka žuti šorti. Centralni 510 pin je od mesinga i pozlaćen je.
Na novoj verziji klona se pojavljuje gravura na top cap-u, kao i na originalu za razliku od prethodne verzije. Meni je lepše al mislim da nije ok...
I sad dolazimo do najvećeg aduta nove verzije a to su tri reducira za vazduh - veličine 1,2mm, 1,8 mm i 2,5 mm koji se šrafe na njegovu centralnu rupu za vazduh koja je veličine 3 mm (moguć lagani rDL). Ovo daje stvarno odlične mogućnosti za podešavanje vazduha s tim što ja nikako nisam postigao da uspešno koristim najmanji reducir od 1,2 mm jer počinje ili da curka ili da se pravi kondenz ali ko je dovoljno motivisan sigurno može da prilagodi setup i za ovu rupu. Ono što je najvažnije, nijedan od reducira ne menja karakterističan UTA-in cug, koji mene apsolutno oduševljava ( ne i većinu korisnika Smile ).
Konus koji postoji na komori originala ne pojavljuje se ni na novoj ni na staroj verziji klona. I novi i stari klon a i original napravljeni su od SS 316 i izrada je rekako bih vrhunska. Na novoj verziji klona tank je od ultema (PEI) dok je na staroj bio od prozirne plastike. Metalni tankovi (mali i veliki) su izostavljeni u novoj verziji, što je ok jer su bili blago rečeno nepotrebni.
Kao i u prethodnoj verziji postoji i kraći dimnjak i tank za nazovimo je mikro verziju (2,5 ml u odnosu na standardnih 5 ml) koja daje znatno bolju aromu.
Punjenje na svim verzijama je odozdo i recimo da je slično kao na KFL 2019.
Natapanje grejča je vrhunsko a omogućava ga komora koja je jedinstvena po izgledu i (neponovljena) unikatna u svetu parenja. Ne znam šta bi trebalo da se desi da dođe do dry hita ili do zagorevanja grejača koji traje duže nego na bilo kom MTL RTA-u. Postoje dva načina kako je moguće provući vatu kroz komoru i oba načina su vrlo efikasna. Ako neko ne zna a zanima ga mogu da uslikam pa da postavim.
Stara varijanta klona je imala ogroman problem prilikom rasklapanja baze, šrafovi sa donje strane su bili katastrofa i toliko su se lako uništavali navoji da niko nije smeo ni da ih pogleda a kamoli nešto drugo Smile. Ko ih nije dirao mogao je u sreći i radosti da koristi ati godinama. Navodno je to sad rešeno al ako ima neki junak nek proba, meni je ok i ovako xaxa...
Zgog dobrog napajanja uvek je zahtevao malo veće snage i nikad mi nije davao najbolje rezultate sa običnom žicom tako da sam koristio paralelne ili twisted grejače dok pre par godina nisam provalio ribbon. Od tad ništa drugo nisam stavio u UTA-u. U pitanju je 0,8 mm x 0,2 mm ribbon, 3 namotaja prečnik grejača 2,5 mm ili 3 mm zavisi kako provlačim vatu kroz komoru. Iako je žica "jača" setup radi kao bombona na 10,5 W.

Osnovne karakteristike
širina : 22 mm
visina : 54 mm bez 510 i DT-a, 44 mm mikro verzija
zapremina : 5 ml/2,5 ml
težina : 66 g

[Slika: utica.jpg]

[Slika: uta1.jpg]

[Slika: utata.jpg]

[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, mejden, Oddy, Vapoholic
Odgovori
Share