Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: SamacReview OBS Engine MTL

[Slika: b8aae3ccc430.png]

[Slika: b31f5fdb8de5.jpg]

Ovo je predstavljanje jednog RTA i skup mojih zapazanja, uz malu napomenu da se ni jednog trenutka nisam dvoumio da ga ubacim u [Slika: a492fce65060.png] Smile

Kazu ovako:
OBS Engine MTL RTA je precnika od 24mm i sa kapacitetom od 2ml. Podizanjem (odvrtanjem) poklopca sa gornje strane punjenje ce biti veoma jednostavno. Novi sistem za podesavanje protoka vazduha omogucava precizno podesavanje protoka. Predvidjen je za single coil, a vazduh dolazi do grejaca direktno ispod njega da bi se dobio sto bolji ukus. Konstruisan je tako da nije previse vruc kada podesimo na vece izlazne snage/W. Kako se ispostavilo, temperatura se odlicno kontrolise, a u odnosu na druge uredjaje, toplota ce se smanjiti do 30%. Ovaj MTL RTA ce vam ponuditi neverovatan MTL dozivljaj.

Pa da vidimo.

Uvodni podaci:

- visina 43mm (sa konektorom i drip tipom)
- precnik 24mm
- zapremina tanka
2ml(TPD verzija)
2ml(Standardna verzija)
- materijal je SS304

Dimenzije:

[Slika: ed12eac3779b.jpg]

Visina, a bez drip tipa i konektora, je 28.5mm...sto ga svrstava u manje primerke.

[Slika: ec6d1d8f860d.jpg]

Jednostavne je konstrukcije u smislu kolicine delova koje poseduje, a to me uvek raduje.
...mrzim atomizere za koji mi trebaju tehnicki crtezi sklopa, podsklopa...explodirani...i sl.

[Slika: 8c786de4dcc9.jpg]

Sto se tice drip tipa definitivno mi se nije svideo njegov stas, a da je upotrebljiv za MTL.

[Slika: 2196b0d7cc31.jpg]

Deluje on skladno, prosto je kao saliven za ovaj RTA, ali ovaj RTA je MTL i zahteva malo ozbiljniju varijantu tipa, a u smislu funkcionalnosti. Ostavicu dimenzije tipa primerka koji je meni stigao.

[Slika: e59ce0b10fb4.jpg]

Ubacio sam drugi drip tip koji sam nasao u gomili. Precnik otvora tog tipa je 3mm i sa njim ima daleko bolji rad u smislu toplote pare, dobra gustina iste, ali za divno cudo ukus nije promenjen...misli, isti je skoro pa kao sa onim tipom koji stize.

[Slika: c699985dd215.jpg]

Kapica/poklopac tanka ima sa unutrasnje strane dva "zuba", a sam tank po obodu ima dva "slica" u koji se stave "zubi" poklopca i tada se zavrne. Poklopac se inace lako odvija i zavija, ali ovo resenje je veoma dobro i nema sanse da se otvori...iako sam naglasio da se lako otvara i zatvara prilikom punjenja. Nema curenja, sto je veoma bitno, a tome mozemo zahvaliti silikonskoj podloski koja je sa unutrasnje strane poklopca i to po celoj povrsini.

[Slika: 7598f4883b88.jpg]

[Slika: ff31f243780c.jpg]

Ovo te top airflow RTA, tj. AFC prsten mu se nalazi na telu, ali iznad grejaca...tik ispod kapice.
Iskreno, prvi put se srevem sa ovakvom konstrukcijom.

[Slika: 598474dca534.jpg]

U svakoj recenziji cu navesti ono sto mi zasmeta, znaci u pitanju je subjektivno vidjenje neke problematike kod pojedinog uredjaja, ali to ne znaci da je bitno za nekog drugog!
Konkretno, kod ovog AFC prstena, pa nema mogucnost skidanja, a to je malo neugodno prilikom ciscena/pranja/ultrazvucne kadive...i slicnih higijenskih zahvata. Ipak se izpod prstena skupljaju i ostosi tecnosti, kondenza...rano razna prljez. Dobro, kadica ce to razbiti, ali veliko je pitanje kako zameniti oring kada okruti, kada se ojede...kako? Taj momenat nemogucnosti skidanja AFC prstena je sve prisutniji kod atomizera i to je, bar meni, velika problematika u nekom futuru, a tice se zamene oringa...pa nisu vecni!

Otvori na prstenu su (koliko sam uspeo da premerim i ukoliko sam dobro premerio...a zvanican podatak nisam nasao):
0.8mm / 1.2mm / 1.8mm

[Slika: 447c0f57bc72.jpg]

Inace, otvori na AFC prstenu se nalaze sa obe strabe i paralelni su, tako da u kombinaciju ulaze:
0.8mm - 0.8mm
1.2mm - 1.2mm
1.8mm - 1.8mm
...i tu imam malu zamerku. Mogli su na prstenu da stave jos jedan otvor, kojim bi birali solo rupu sto pruza mogucnost jos nekih kombinacija u kolicini vazduha. To svakako nije bas toliki problem i taj otvor moze da se naknadno "prosfira"...i bice napravljen definitivno Smile.

[Slika: 66ec566464be.jpg]

Dimnjak, koliko sam uspeo da izmerim...odlican, za zericu manji od 3mm!

[Slika: 39a54cdb08cd.jpg]

Komora:
- spoljni precnik je ~15.6-15.7mm
- unutrasnji precnik je ~13.5-13.6mm (na delu bez navoja)
- dunina komore je 11.5mm
- visina navoja je 3.5mm (bez preke potrebe)
-"plafon" komore je ravan, a samo u ivicama blago zaobljen

[Slika: 0f227543acde.jpg]

[Slika: bdcf23f90511.jpg]

Tank je od stakla (food grade po specifikaciji), zapremine 2ml. Ivi se su lepo obradjene.
Dimenzije:

- precnik je 24mm
- visina 11.2mm (ovo 0.2mm nije bitno)
- Unitrasnji precnik 21mm
- zapremina 2ml

[Slika: d5fb457a273b.png]

Kod tanka nemam zamerku, ali imam zamerku na nesto drugo. Jedba sam ga skinuo sa gornjeg dela. Oring je toliko "ugrizao/"zalepio" tank, da sam morao da bicnem u toplu vodu da bi polako popustio. Ovo nije problem kada se posle toga orink podmaze...meni je pri ruci bila flasica sa PG-om. Ovo pisem da, onaj ko uzme ovaj RTA, obrati paznju na taj detalj!

[Slika: ac5f6a9f64e2.jpg]

Punjenje tanka nije problematicno. Prorezi su dovoljno veliki da mozete puniti sa flasicama na kojima su kapalje bilo kog onlika...pri tom mislim i na pipete.

[Slika: 12e840ebb5d1.jpg]

[Slika: 73e6688665fa.jpg]

Baza je niskog profila.

[Slika: d98bc590d993.jpg]

Prostor za smestaj grejaca izmedju postova je 5mm, sto je sasvim dovoljno za grejace raznih precnika. Kadice za brkove nisu prostorno velike, a otvor za dotok tecnosti u njih je precnika 1.6mm.

[Slika: 1ed9d30fdfc6.jpg]

Otvor za vazduh ispod grejaca je ~1.2mm, a nalazi se na samom pinu koji je prorajbovan. Vazduh stize do pina kroz koriz korizontalni mali otvor na telu baze, a stize od AFC-a vertikalno na dole uz unutrasnju stranu komore!

[Slika: 82cef2916c70.jpg]

[Slika: 11470a342f54.jpg]

Nije zamerka, ali da napomenem. Meni je stigao tank sa naguzvanim, ustvari nazuljanim oringim koji ide izmedju baze i tanka. Nije neki problem, u pakovanju stize i izvesna kolicina oringa, tako da se zameni...ali obratiti paznju!

Testirao sam sa debljinama zice:
Ø0.20mm / Ø0.25mm / Ø0.30mm / Ø0.40mm

Probao i sa

[Slika: b2febccc5c42.jpg]

...kombinovano sa precnicima:
Ø2mm / Ø2.5mm / Ø3mm
...sa otvorima 2x0.8mm / 2x1.2mm / 2x1.8mm

Meni odgovarajuca kombinacija je:

Kantal Ø0.30mm / precnik Ø2.5mm / otvori 2x1.8mm / otpo ~1.6Ω

Ukus je dobar, kolicina pare je zadovoljavajuca, ali ovaj RTA je iskljucivo za one ekstremne MTL korisnike...povlacebje je bas tesko, da tako kazem.

[Slika: e1a5a2a13c53.jpg]

https://www.youtube.com/watch?v=ceFj6gE5bRA

Moj primerak je stigao sa Aliexpress-a, a uzeo sam ga u trenutku veceg snizenja-ponizenja.
Trenutno je u ponudi na FT-u. U ponudi su crni i SS.

[Slika: 029b4b7a971e.png]

Cena za crni je 22.94$, a SS je 21.43$.

[Slika: 4ccd3c6905f6.png]

Zamenski tankovi su takodje dostupni i cena za par je 1.97$

[Slika: 2c64c560a508.jpg]

[Slika: 4ccd3c6905f6.png]
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • badja007, Bolle, kinkel, mejden, Oddy, Vapoholic
Odgovori
Share

Poruke U Ovoj Temi
OBS Engine MTL - od Samac - 06-05-2019, 10:48