15-04-2019, 15:08
![[Slika: aromatico_header11.png]](http://www.bakerflavors.ru/bf/aromatico_header11.png)
Listam temu o aromama i u delu o JF naidjem na post kolege Oddy u kome je spomenuo arome ovog proizvodjaca iz Rusije.
*Baker Flavors proizvodi arome koje se koristi u ishrani, ali poseduje i paletu vape aroma.
![[Slika: cf4415aa93b5.jpg]](https://b.radikal.ru/b39/1904/08/cf4415aa93b5.jpg)
-Tobacco (Tabak)
-Tabakum
-Tabakerka
-Klondike
-Yuco
-Canat
Negde tamo 2014. sam miksao te arome..i ne samo ja. Misljenja su podeljena i u vecini negativna.
Moje ne!
Ove ultra koncentrovane arome, nije sala i sam proizvodjac preporucuje 0.5%/10ml...a moze i manje, zahtevaju dosta vremena da odleze. Kod mene i vise od mesec dana.
Tobacco/Tabakum/Tabakerka
...napisah tamo negde na nekom forumu:
Oko Baker Flavors aroma postoji duboka podeljenost u misljenju sto je dobro, stvoren je dobar teren za diskusiju i treba ucestvovati u njoj. Naravno, ili nam odgvaraju, ili ne. Konkretno meni odgovaraju i to ne samo YUCO, CANAT, KLONDIKE...one za koje poneko kaze da "pa i mogu da prodju", vec i TABAK, TABAKUM i TABAKERKA...izrazito duvanske arome, cist duvan! Proizvodjac ih je opisao kao cist ekstrat duvana bez primesa. Sa tim se slazem, ali delimicno. Svaka od ove tri, a koje svi redom odbacuju i kite epitetoma povezanim sa odvratnoscu, imaju svoju ne bas malu vrednost i svaka je pricica za sebe. Za mene je ovo definitivno kvalitetan proizvod i Baker Flavors je uspeo da nam docara ukus duvana, pravog duvana...odnosno osecaj pusenja analognih cigareta. Nakon prestanka parenja, ostaje u ustima onaj ukus kao posle analogne, a sve tri su i pomalo slatkaste i mislim da je i tu dodato pomalo meda, diskretno svakako, sto upotpunjuje ugodjaj. Bas zbog podeljenosti u misljenju ne obracam puno paznje i preporucujem ih, ako nista a ono da se probaju..pa onda pisite, pisite kudite, ili hvalite...al nakon probanja i po svom, a ne tudjem "osecaju".
Na zalost, JF od ove tri pod Gourmet nudi samo Tabakum!
Klondike
...napisah tamo negde na nekom forumu:
Baker Flavors je "krstio" KLONDIKE aromu kao "золотой лихорадки" (zlatna groznica), a niti je zlatna...a Bogu hvala nije ni groznica. Pomalo su sasave te nepostojece asocijacije sa nadevanjem tu i tamo kojekakvih imena. Samo dovode u zabunu onog ko pokusava da nesto razazna i poveze, a i sama aroma Klondike je Gordijev cvor, ali necu kapitulirati! Ukus je jak, ali ne opterecuje. Interesantna je ta mesavina ukusa. Duvan drzi sve ostalo na okupu, a pod sve mislim na med, koji je kod Baker Flavors aroma bas prisutan i za mene nesto veoma novo i interesantno, a to je ukus mandarine. Nisam bas preterano impresioniran, ali moram da kazem da je ova kombinacija sa mandarinom i medom, pa i ponekim delicem cimeta, tamo negde, bar za mene dobra, solidna, osvezavajuce nova i sasvim je lagano parim. Pokusavam da je povezem sa nekom do sada vec parenom aromom, ali nista od toga, ova mandarina je bas zbunjujuca. Nista nije prenaglaseno i meni deluje bas ugodno i kremasto. Mislim da bi u slucaju povecanja procenta arome prouzrokovali katastrofu i da to, novo dobijeno ne bi bilo upotrebljivo, a sve to u slucaju "podebljavanja" arome. Kao sto sam vec napisao, ovo je pomalo novitet za moje receptore i prija mi, mogu slobodno da kazem da je veoma parljiva i da je pogodna za celodnevno parenje, tako da je preporucujem.
...itd...itd...
Teska srca sam narucio sa JF.
-nemaju sve
-cena je jaka u odnosu na cene kod samog proizvodjaca
Evo cena kod BF:
Tobacco 10ml - 0.94$ / 50ml - 3.12$ / 100ml - 5.63$
Tabakum 10ml - 0.94$ / 50ml - 3.44$ / 100ml - 6.25$
Tabakerka 10ml - 0.94$ / 50ml - 3.12$ / 100ml - 5.63$
Klondike 10ml - 0.94$ / 50ml - 3.12$ / 100ml - 5.63$
Yuco 10ml - 0.94$ / 50ml - 3.44$ / 100ml - 6.25$
Vanat 10ml - 1.1$ / 50ml - 4.38$ / 100ml - 7.19$
Rusi su skroz problematicni po pitanju trgovine, mislim na BF. Poboljsanje je u tome sto su uveli PayPal (ranije je islo preko Western Union-a), ali su me otkacili momentalno. Trazio sam svih sest aroma, a dobio odgovor/dvojku.
К сожалению, мы не принимаем заказы менее 25 USD за пределами России.
...ne prihvataju porudzbine manje od 25 zelenih, a izvan RU.
Za 25$ po njihovim cenama mozemo da se potrujemo i jos da pretekne!
Doziranje.
Po njima 0.5%, a ja sam ovako:
*moram da naglasim da je kap velika, odnosno da su kapaljke starijeg tipa, npr stare IW flasice.
-Tobacco 3 kapi na 10ml
-Tabakum 3 kapi na 10ml
-Tabakerka 2 kapi na 10ml
-Klondike 3 kapi na 10ml
-Yuco 4 kapi na 10ml
-Canat 4 kapi na 10ml
Cekam da mi stignu arome i zivo me zanima kako su pakovali/prepakovali i da li su kapaljke tanke.

Kapacitet: 684 mAh![[-]](http://forum.vejper.com/images/collapse.png)