Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: mejdenPunjači

Uopštena tema o punjačima!
Za početnike!
U principu ko ne želi da izdvaja veće sume novca ima i za to rešenje. Naime ja sam se sreo sa punjačem liitokala Lii202 koji apsolut o zadovoljava potrebe prosečnog parioca, punjač Lii202 ima dva slota, od kojih je desni slot zadužen za proveru kapaciteta baterije, tu možete videti koliko je vaša baterija trnutno napunjena, prosto samo se stavi baterija i na displeju pokaže koliki je trenutni kapacitet, punjač može da punu snagom 0.5A u oba slota, i može da puni snagom 1A isto u oba slota, što je prepoeučeno. Punjač je apsolutno što se riče cene, prihvatljiv za svakoga. Meni je skoro stigla ponuda preko kineskig prodavca, za Lii202 od 2.4$ što čini ovaj punjač neverovatno jeftinim. Ja ga već celu godinu, možda i više upotrbljavam svakodnevno, znači ne prodje dan a d a on ne puni bar jednu bateriju. Kompatibilan je sa većinom baterija koje mi koristimo, možemo da kažemo sa svim baterijama. Može čak da služi i kao power bank. Tako da je upotrebljiv punjač. Što se tiče firme liitokala, to je mlada firma željna dokazivanja, i u interesu im je da imaju u odnosu na konkurenciju, koja je ogromna, poularne cene radi opstanka na tržištu.
[Slika: mN7vPzF.jpg]
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Oddy
Odgovori
Kažu da je dobar punjač za Litijum Jonske baterije, ali ne i toliko dobar kao "power bank".
Detaljna recenzija LiitoKala Lii-202 na engleskom ako nekog zanima nešto više: http://lygte-info.dk/review/Review%20Cha...%20UK.html

Sličan je sa Allmaybe EC2, ako nije u pitanju i isti punjač...

[Slika: QqCTBZa.png]

Detaljna recenzija Allmaybe EC2 na engleskom: http://lygte-info.dk/review/Review%20Cha...%20UK.html
  • mejden, vukpavlovic74
Odgovori
Evo malo sam se rapisao, al ajde, za sve koje interesuju punjači, uglavnom ima specifikacija za sve punjače koji su vredni pažnje, uporedjujte, čitajte, tu ima uglavnom sve što nama treba. Sajt je
https://lygte-info.dk
Kasnim!
@Oddy
Moj favorit je:[Slika: n6F2Gnh.jpg]
Odgovori
Zašto bi odabrao baš Xtar Rocket SV2 od svih ostalih? Šta su mu prednosti i jel misliš da mu je cena, s obzirom da je 2 slota, opravdana?
Odgovori
Cena, mislim da nije toliko bitna, ali pošto imam pregršt xtarovih proizvoda, možda sam pristrasan, ali to je sigurna elektronika! Mislim to je moje mišljenje, koje nemora da znači ništa!!!
  • Oddy
Odgovori
Mislim da ne bi bilo loše kada bi se odradila malo detaljnija analiza punjača Li-Ion baterija. Šta je ono što izdvaja neke od drugih, da li postoji i ako postoji, razlika u samoj elektronici. Koje sve dodatne opcije punjači mogu da ponude, možda čak i šta je najbolje za što manje $ (ako postoji tako nešto Big Grin ). Bilo bi sjajno da je sa tako nečim započeta tema, kao neki uvod, ali pošto nije...nadam se da ćemo je dopuniti u hodu Wink
Odgovori
Gde ćeš manje $, u u odnosu za litokala Lii202, to je najmanje $, za nešto što će da puni samo baterije za modove. Ok, ja koristim baterije i za druge stvari, i isto to ovaj jeftini punjač odradjuje, ceć više od godinu dana, šta ćeš više!
Odgovori
Ok, slažem se sa tobom da je za tu cenu vrlo povoljna prilika za osnovni model sa nekim osnovnim funkcijama. Ono što je najbitnije je da puni baterije, i podržava sve veličine koje se trenutno koriste u c-cigu. Pored svega toga, testovi pokazuju da je dobar uređaj, dobra elektronika punjača i kod tebe radi više od godinu dana bez greške.
Slažem se da će početniku ovo biti i više nego dovoljno.
Međutim, pored početnika, i zahtevnijim korisnicima je potreban kvalitetan punjač. Nekom recimo 2 slota nije dovoljno. Neko traži i dodatne opcije poput analiziranja baterija. Tema su punjači generalno, ne samo za početnike i ne samo osnovni modeli Smile

PS. sada vidim da piše u prvom postu 0.5mA i 1mA. U pitanju je 0.5A i 1A. Ne znam da li možeš da edituješ ili da Admin prepravi?
Odgovori
Može admin da popravi, brzina nije dobra!
Ali još ćemo mi o punjačima tek smo počeli, ovo je basic, tek ima da se piše!
Odgovori
Nije loša ni ova kombinacija punjač-powrbank
US $11.99 20%OFF | TOMO M4 Smart Power Battery Charger 18650 5V 2A Power Bank Case C4 X Li-Ion Battery Portable Powerbank Box Charger For Battery
https://s.click.aliexpress.com/e/bHrxui4g
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)