Uzeo sam ultrazvučnu kadu
BAKU BK-9050
Upotrebio sam je nekoliko puta i nakon ovog sam gotovo ubeđen da će postati deo opreme koji ću redovno koristiti. Prezadovoljan sam.
Snaga: 30W ili 50W
Frekvencija: 40kHz
Spoljašnje dimenzije: 187 x 147 x 92mm
Unutrašnje dimenzije same kadice: 145 x 80 x 50mm
Zapremina: oko pola litre (spominje se i 600ml, nisam merio)
Tajmer: 1 do 60 min u koracima od po 1min
Boja: bela ili zelena
Dostupna je kod nas i može se lako naći nova, preko malih oglasa, za nešto više od 2k rsd.
Proveo sam solidno vremena tražeći nešto kvalitetno i pokušavajući da odgonetnem misteriju ogromnog raspona cena kod ovih uređaja. Ništa konkretno nisam pronašao i sve se svelo na to da razliku u ceni pravi kapacitet kadice, možda i najdrastičniju, kao i to da li uređaj ima grejač kade. Druga stvar koja pravi razliku je kvalitet samog uređaja, tj. koliko je izdržljiv pri čestoj upotrebi i dugačkim sesijama.
Zašto sam odabrao baš ovu BAKU?
Kapacitet kade mi je idealan za 1 do 2 rastavljena atomizera, što je i najčešća varijanta kada ću je koristiti. Ne treba da sipam 2litre vode da bih popunio dno i napravio dubinu koja će prekriti ubačene delove.
Grejač mi ne treba jer ću sipati zagrejanu vodu koja će ostati zagrejana tih 5-10 min koliko traje sesija.
Snaga od 50W (u stvari je 30W) je i više nego dovoljna da fino "prodrma" ono što se ubaci u ove dimenzije. Postoji i opcija od 30W (koji su u stvari 20W) za finije i nežnije vibracije.
Mali je i kompaktan uređaj koji ne zauzima previše mesta na stolu, plus mi je prihvatljiv sam izgled.
I za kraj, ono što je najvažnije, a to je cena.
Ne očekujem neki životni vek od 5-10 godina, ali sam siguran da će mi za potrebe koje imam ispuniti očekivanja i cenu. Da me spasi samo 15-20 detaljnih pranja, već mi je odlična
Testirao sam je na nekoliko starijih atomizera koji mi stoje, jer ih ne koristim, a i trebalo im je detaljno pranje. Nakon 3 min na 50w opciji i 5 min na 30W delovi su izgledali kao da su sada izašli iz fabrike.
Sipao sam mlaku vodu (možda 40ak stepeni), destilovanu i sipao malo Ferija deteržemta za posuđe, količina kao kada sipam na sunjer.
Kada uređaj odradi svoje "vibriranje", pokupim delove, properem ih čistom vodom, ostavim da se osuše i sklapam.
Za ovu cenu, moja iskrena preporuka!
Sent from my MI 8 using Tapatalk