Ovaj forum koristi kolačiće (cookies)
Ovaj forum koristi kolačiće (cookies) za čuvanje vaših podataka prijave, ako ste registrovani, kao i podatke vaše poslednje posete, ukoliko niste registrovani. Kolačići (cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Kolačići koje je postavio ovaj forum se mogu koristiti samo na ovoj internet lokaciji i ne predstavljaju bezbednosni rizik. Takođe, kolačići na ovom forumu prate određene teme koje ste pročitali, kao i kada ste ih poslednji put pročitali. Molimo Vas da potvrdite da li prihvatate ili odbijate ove kolačiće.

Kolačići će biti sačuvani u vašem pregledaču (browser), bez obzira na izbor, kako bi sprečio da vam se ovo pitanje ponovo postavi. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku da promenite, koristeći link na dnu stranice.

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thread Contributor: VapoholicReview Vapefly Galaxies RTA

Galaxies RTA by Vapefly nam je stigao od BuyBest da bismo odradili recenziju.

[Slika: qp5jfo6.jpg]

U paketu se dobija:
  • 1 x Vapefly Galaxies MTL RTA (3ml)
  • 1 x Extra 510 delrin drip tip
  • 1 x Bubble glass tube for 5ml
  • 1 x Cube airflow set
  • 1 x T driver
  • 1 x Allen Key
  • 1 x Vape Cloth
  • 1 x Organic cotton
  • 2 x Micro Coils
  • 1 x Pack of O-rings & Screws
  • 1 x Manual

[Slika: TCx1UtE.jpg]

Osnovne specifikacije:

Prečnik: 22.22mm
Visina: 49.45mm sa drip tip-om
Materijal: SS i Pyrex staklo (tankovi)
Coil: Single rebuildable
Kapacitet: 2ml (TPD Edition) /3ml (Standard Edition) ili 5ml s bubble tankom
Konstrukcija: za MTL stil vejpa
AF: podesiv sa obe strane, 2 uloška ispod grejača uz izbor rupica, udar u grejač odozdo
Punjenje: Top-fill odvrtanjem kape

Osnovni delovi:

[Slika: mNa6o6R.jpg]

Pravo iz kutije, Galaxies RTA izgleda "moderno" i kvalitetno. Lako se rastavlja na deck, stakleni tank, komoru i gornji deo atomizera sa dva refill otvora (iz jednog dela), kapu i drip tip.

Navoji su solidnog kvaliteta kao i gumice. Ja sam se opredelio za 5ml stakleni tank. Oba tanka su solidne debljine i nema bojazni od pucanja.

Deck i setup

[Slika: 5PQiy4L.jpg]

Deck je kvalitetno odrađen sa dovoljno prostora za coilove do 3mm u prečniku. Kadica za napajanje vate ima 3 rupice pa sam se rešio za grejač od 3mm, A1 kanthal i otporom od 1.5 ohma. Ovaj prečnik omogućava dovoljno vate da se popune kadice bez poplave.

Šrafići su duboko u postovima što mi se baš i ne dopada jer nije najsrećnije baratati šrafcigerom dok je jig tool i dalje u grejaču. Prosto nema dovoljno pristupa za zavrtanje šrafova. Odsecanje viška žice je lako:

[Slika: py5FQXY.jpg]

Coil sam odigao oko 1mm u odnosu na dno decka, tj uloška sa različitim rupicama:

[Slika: Os9bqUI.jpg]

Postavljanje vate treba da bude solidno tesno (labava vata kroz grejač daje dry hitove) a dužina treba da bude tako odsečena da vata legne u kadicu taman da dođe do rupica za dovod tečnosti:

[Slika: 86ZaiH9.jpg]

Komora, kapa i punjenje

Komora je konusna što po pravilu popravlja aromu:

[Slika: axYxQxq.jpg]

Portovi za punjenje su solidne veličine ali su ipak pogodniji za bočice sa manjim pipama/vrhovima. Obična plastična DIY bočica je isto OK - lepo se puni iz 10-30ml:

[Slika: yBwBSeZ.jpg]

Kapa ima žljebove za lakše odvrtanje. Tu nema problema, ali sam gornji deo atomizera ako se previše zategne dosta teško ide otvaranje radi skidanja tanka i pristupa decku:

[Slika: iwPfUBz.jpg]

Kod sklapanja, staklo treba staviti preko komore pa onda sve zavrnuti na bazu:

[Slika: DKUDn1p.jpg]

Regulacija vazduha

[Slika: f1TqZGk.jpg]

Kontrola vazduha je... diskutabilna. Sa jedne strane, veoma bogat izbor podešavanja putem dve rupice na suprotnim stranama baze deka kao i izborom jednog od dva reducir bloka koji svaki ponaosob takođe imaju izbor rupica:

[Slika: TRaKJBZ.jpg]

Međutim, na najužem AF podešavanju tank blago pišti, isto se dešava i na nekim od drugih podešavanja. Dakle, izgleda da je u pitanju obrada ivica rupica.

Rupice spoljne i rupice koje se pokreću pomoću dva točkića mogu se podesiti i poravnati po želji. Ali, pošto točkići vire po skoro milimetar sa strane, svako hvatanje donjeg dela Galaxies RTA i slučajno pomeranje točkića dovode do toga da se podešen AF poremeti.

Veliki plus za broj mogućih podešavanja i osrednji minus za ove točkiće koji se suviše lako okreću i nemaju graničnike-stoppere.

Dva drip tipa su različitih prečnika, što je isto vid kontrole vazduha - providan je 3mm a ćilibarni 3.5mm:

[Slika: 1xUHTKU.jpg]

Kako radi Galaxies RTA by Vapefly?

Neko će se oduševiti, a nekom neće biti ništa posebno. Ja spadam u ovu drugu grupu.
Pare ima, aroma je tu ali nisam impresioniran. TH je slabiji nego što sam ošekivao. (1.5 ohma, 11W, FA Perique Black koju parim dugo vremena, 5mg nic, 50/50 PG/VG)

Izrada odlična, paket bogat delovima. Kapacitet 2, 3 ili 5ml. Lepo izgleda ko voli ovaj fazon dizajna. Uzmite u obzir te točkiće za vazduh kao nedostatak, barem po mom mišljenju.

Evo kako Galaxies MTL RTA stoji na još nekim modovima:

[Slika: nyJud4R.jpg]

[Slika: b3t8LTQ.jpg]

[Slika: jwzFhXV.jpg]

[Slika: AGqwaFb.jpg]

[Slika: v7YduEp.jpg]

Zahvaljujemo se sajtu BuyBest što su poslali Vapefly Galaxies RTA na recenziju! Friends
Smoke-free since 11 July 2014.
"Strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
[-] Ovaj post su pohvalili:
  • Bolle, bozo, Draganchica, Oddy, OliverKoso, Pukan, Zvukoljub
Odgovori
Hm...po meni je 3mm prečnik grejača previše za MTL i za 0.32mm kantal na 11W. Opet, sa druge strane, čudno mi je da sa tanjim pamukom ne može da se prekriju otvori za tečnost tako da ne napravi poplavu. Ako je ovo sve tako, onda je u pitanju atomizer za otvoreni MTL preko 20W, čak eventualno zatvoreniji DL.
Sa druge strane mi onda nije jasno zašto u poslednje vreme često srećem ovaj atomizer kao preporuku mnogima koji pitaju za MTL ati?
Neki ga čak ishvališe da je odličan za duvanske tečnosti jer vuče ka gorčim notama.

Dntknw

(21-08-2018, 14:10)Vapoholic Piše: Kadica za napajanje vate ima 3 rupice

Na slici se vide samo 2. Greška u kucanju ili postoji i treća koju nisam skontao? Blush
Odgovori
Typo. 2 rupice u kadici.

Probaću kad stignem 2.5mm ali od oka, meni tu strašno mnogo prostora za vatu ima.

Za 4 godine parenja nikad više od 2.5mm nisam koristio za MTL, ovde mi je delovalo malo. Možda grešim... Ali tu je, ne ide za sad nigde pa ću videti.

Nisam primetio gorče note, ali ja samo jednu tečnost MTL parim, dobro je poznajem i valjda bih osetio neku promenu.
Smoke-free since 11 July 2014.
"Strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
  • Oddy
Odgovori
Ako smem da kazem .. dobar mtl ati. Koristim mtl klepton (vandy vape superfine mtl 30ga + 38ga) oko 1,2oma 4 nav, 2,5 mm precnik grejaca .. ovalni otvor za vazduh, kombinacija vazduha II i III ..
Aroma, oko 4 (RC moja omiljena), th odlican, para (tu ide jedina zamerka) za nijansu "suvlja" ako poredim sa dvarwom. Druga zamerka na tockice za vazduh, mogu se pomeriti slucajno, ali nije strasno..
Uglavnom, jedna jaka 4.
  • Bolle, Draganchica, Oddy, Pukan, Vapoholic
Odgovori
Sto ljudi, sto ćudi... Ja imam običan grejač prečnika 2.5 mm, žica 0.32, to je dovoljno vate za višemesečni stabilan rad bez kapi curenja. Ulazni otvor za vazduh I + III, ispod grejača sam i zaboravio šta je, ali je nešto tesno sigurno, 11 W... Prethodni grejač bio je prečnika 2 mm, RTA takodje radio bez problema.
  • Bolle
Odgovori
Višemesečni rad? Kako to?

Izvinite za malo off...
Odgovori
Без да мења грејач. Још ако је течност изабрана, онда ни вату.

Послато са IQ1019N уз помоћ палца
Odgovori
Apsolutno iste proporcije grejača koristim, ne volim heavy tečnosti (uglavnom lite duvane), tako već godinama ali tu mudrost da mi žica traje mesecima nikako da izučim. Moj maksimum je dvadesetak dana sa sve par dryburnova i menjanjem vate
Odgovori
Setup 2.5mm kanthal 0.32 vata tesno provucena na 10-11w.
Nikakvog curenja ni vlazenja nema pri dopunjavanju.
Tecnost 50/50 pg/vg
Aroma 4+
Th odlican.
Atomizer za preporuku.

@nikola
Neko ima osetljivije receptore pa mu smeta kad se vata zaprlja.
Ja najvise sto sam izdrzao bez menjanja vate i dryburn-a 7 dana.
Odgovori
Share

Idi na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)