![]() |
|
Smok V-Fin kalibracija baterije - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Baterijski Modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Baterijski-Modovi) +--- Forum: Regulisani Modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Regulisani-Modovi) +--- Tema: Smok V-Fin kalibracija baterije (/Thread-Smok-V-Fin-kalibracija-baterije) Stranice:
1
2
|
Smok V-Fin kalibracija baterije - tasicss - 15-08-2019 Jel neko zna kako kalibrisati internu bateriju kod Smok V-Fin? Baterija drzi lepo ali ne prikazuje korektno procenat napunjenosti, izbaci low battery, kad stavim na punjac krene da puni od 26% i taj procenat rapidno skace do nekih 50% i onda krene polako da povecava do 100% Probao sam sa raznim punjacima od 500mAh>1A ali rezultat je uvek isti i nervira me to sto nikad neznam koliko mi je jos baterije preostalo. RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Oddy - 16-08-2019 Koliko mi je poznato, ne postoji aplikacija za Smoktech baterijske modove sa kojom se može kalibrisati baterija, niti je to moguće odraditi preko samog uređaja. Za ovakav problem, jedino rešenje, koje bi moglo pomoći, je eventualno ažuriranje "firmware-a" uređaja. Međutim, Smoketech ne nudi tu opciju za V-Fin model. U prevodu, tako je kako je... RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - tasicss - 16-08-2019 Sta se to desava sa Smok-om u poslednje vreme? Poceli su da prave jako lose modove, pocevsi od Marshall-a G320 i problema sa LCD-om svaki naredni mod je sa nekim problemom pa tako evo i ovaj moj, po specifikacijama kapacitet interne baterije je 8000mAh a realno ima 6000mAh. RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Samac - 16-08-2019 Masovni stanc, losi materijali...teznja za sve vecom ustedom, a zaradom. Sve je pocelo sa zakonskim izbacivanjem olova iz lema. Toliko sam ozalio modova do sada, da sam u fazi kupovine ne skupljih od 20-25$, pa neka riknjavaju. ...mehanika i gen su maamaa!
RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - tasicss - 16-08-2019 Kako to mislis izbacivanjem olova iz lema? Kvalitetan lem mora sadržati određeni procenat olova u kalaju inače lem nije stabilan tzv. meko lemljenje gde je temperatura topljenja 183c (ako me secanje dobro služi) a to za modove i elektroniku i nije bas najsrećnije rešenje. Sto se tice Smok-a i ostali proizvodjači štancuju pa se ne kvati toliko, do sada sam kupovao uglavnom Joyetech i Eleaf nikada nisam imao problema. RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Oddy - 16-08-2019 2006. su još stupile na snagu EU regulative (WEEE i RoHS) kojima se ograničava upotreba olova i drugih opasnih supstanci u većini uređaja. To je ono što važi u Evropskoj uniji. U SAD, koliko mi je poznato, nema ovih zabrana, ali pokušavaju da ograniče primenu tako što stimulišu preko poreskih olakšica. Da li se nešto menjalo u međuvremenu, ne znam. Kao zamenu, recimo preporučuju Almitovu seriju lemova SJM (strong joint metal) poput SJM-03 (Sn0,3Ag0,7Cu2,0Bi) i SJM-40 (Sn4,0Ag2,0Bi3,0Sb) tj, kalaj, srebro, bakar, bizmut i antimon. Ima raznih proizvođača, dosta njih koristi i Kesterove proizvode i zadovoljni su. Sa druge strane, većina govori da nema zamene za olovo. NASA recimo ima svoje viđenje povodom ovog. Kakva i kolika je razlika, ne znam, nisam stručan Sa čime Kinezi rade, to samo oni znaju
RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Samac - 16-08-2019 Kinezi? Pitanje za milion $! Sa poslednjeg preminulog moda na jedvite jade sam odvojio + pol. Toliko sam podizao temperaturu na duvaljci da se sve okolo kremiralo...i jedva nekako. Tako i na malom Joyetech-ovom boksu. Dole na dnu, pljunuli su kuglicu kao kliker, a ona je prosvirala plasticnu nalepnicu (izolaciju) i pravila kratak spoj sa donjim poklopcem. imao sam zelju da odlemim, ocistim i malo pecnem...ostalo je na dobroj volji. Morao sam da polako turpijam, prelepim i cak sam na srafove koji drze poklopac stavio podloske koje sam ukrojio od podloski za stare maticne...na kraju sam ga dao. Definitivno "pljucnu" cudan materijal...pete generacije Da, sa Eleaf nisam apsolutno nikada imao jada! RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Estariol - 16-08-2019 Smok regulisani modovi su oduvek krš, da se rešimo iluzije. Ta kompanija iz mog džepa nije i neće dobiti ni cvonjak. RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - Samac - 16-08-2019 Koliko znam jedino Osub 80W nije pretrpeo neku pljuvačinu, ali pitanje je u kojoj količini je prodat. RE: Smok V-Fin kalibracija baterije - tasicss - 16-08-2019 Raniji period 2014-15 Smok modovi su bili jedni od boljih u cenovnoj klasi tipa M50, M36 i nisu imali ove decje bolesti. Mehaniku sam koristio jedan kratak period i nisam je voleo. Btw, danas sam punio bateriju do 100% pa cu prazniti do 0% ukoliko uspem da izvucem svu energiju iz nje da probam sa klasicnom rekalibracijom kao kod Ni-MH barerija ali sobzirom da je ovo Li-ion i to sa elektronikom koja brljavi mislim da je slaba vajda od toga ali da probam. Nadjoh zanimljiv tekst bas za V-fin i njegovu bateriju: Hey SMOK, stop playing battery ratings games! SMOK V-Fin “8000mAh” Battery Test Followup Battery testing |