Vejper forum
Review Berserker MTL RDA - Recenzija - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri)
+--- Forum: Atomizeri RDA/RDTA (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri-RDA-RDTA)
+---- Forum: MTL Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-MTL-Atomizeri--16)
+---- Tema: Review Berserker MTL RDA - Recenzija (/Thread-Review-Berserker-MTL-RDA-Recenzija)

Berserker MTL RDA - Recenzija - Oddy - 09-05-2018

Berserker MTL RDA

[Slika: cD6dkAy.jpg]

Kratak info:

Širina: 18.1mm
Visina: 42.2mm
Dubina baze: 12.8mm
Materijal: 316 stainless steel konstrukcija
Konekcija: 510
Kontrola vazduh: podešavajući prsten sa 6 opcija plus 6 različitih opcija preko reducira
Redovan 510 pun pin i BF pin

[Slika: tTh3yBg.jpg]

Kineska kompanija Vandy Vape nakon velikog uspeha sa Berserker MTL i Berserker Mini MTL tank atomizerima obnavlja saradnju sa moldavijskim Youtube recezentom Aleksom (Alex from VapersMD) i ovaj put korisnicima elektronske cigarete prezentuju Berserker MTL RDA, driper sa BF opcijom. Trenutna ponuda MTL dripera je veoma mala i uglavnom su u pitanju "high end" modeli, u prevodu skupi MTL driperi. Slična situacija kao i kod MTL tank atomizera, gde su odlično prošli, ovaj put se odlučuju za MTL driper, driper sa, na papiru odličnim karakteristikama i opcijama, a po pristupačnoj ceni.

[Slika: rNVv91t.jpg]

Sam paket je dosta bogat i pored atomizera uključuje 2 dodatna prstena od 22mm i 24mm za lepši izgled na širim box modovima, dodatni plastični vrh drip tipa crne boje, 6 gumica, 3 šrafića, pozlaćeni BF pin, mali imbus za promenu 510 BF pina, plavi krstak šrafciger, alat za postavljanje grejača, 2x premotana Ni80 Superfine MTL Fused Clapton 30GA x 2 + 38GA otpora ~0.7ohma grejača i 6 plastičnih reducira.

[Slika: Y2Ge3Y1.jpg]

Ako nešto treba izdvojiti kod Berserker MTL RDA dripera to su opcije za vazduh. Vazduh ulazi sa strane kroz jednu od 6 rupa na zidu atomizera prečnika: 0.8mm, 1mm, 1.2mm, 1.4mm, 1.6mm, 2mm. U pitanju je kontrola protoka vazduha koja se šteluje okretanjem samog zida. Sledeća je preko jednog od 6 plastičnih reducira koji se ubacuju kroz predviđene rupe u samoj bazi i dolaze ispod grejača. Izbor plastičnih reducira je: 1.2mm, 1.4mm, 1.6mm, 2mm, 3x1mm i jedna duguljasta 3x0.5mm. Dakle vazduh ulazi u samu bazu sa strane, ali u grejač udara tačno ispod preko plastičnog reducira.

[Slika: yIm3cqQ.jpg]

Dek je dosta dubok ali mi se ipak dešavalo da ga korišćenjem kao skvonkera prepunim i tečnost počne da izlazi napolje. Igleda da podsvesno zbog same dubine mislim da može još tečnosti da stane i desi se da preteram. Ovo je jedan od razloga zašto mislim da je pozicija za reducire trebala biti višlje postavljena. Drugi razlog je dosta nezgodan položaj za postavljanje grejača koji iziskuje korišćenje dodatnog alata uključenog u paket, jer grejač treba "odgurati" dole bliže reduciru i rupi na istom kako bi se dobila bolja aroma. Dodatna alatka ima 2 kraja, jedan je prečnika 2.5mm, drugi 3mm. Ako se želi postaviti grejač prečnika recimo 2mm biće komplikacija.

[Slika: rMoH3XJ.jpg]

Fabrički grejač nisam probao da koristim jer mi je za moj način MTL parenja prejak. Probao sam od kantala 0.2mm double twisted preko 2mm prečnika, 0.25mm double twisted preko 2.5mm i redovnog 0.32mm preko 2.5mm. Aroma je...prosečna iako kapa atomizera ima unutrašnji blagi konus, kao i sam driptip. Druga bitna stvar je što se sa gore navedenim setapima driper solidno greje. Para je podnošljive toplote.

[Slika: KABb1c5.jpg]

Drip tip se sastoji od metalnog i plastičnog dela. Plastični deo je ultem i dodatni crni koji se mogu menjati odvrtanjem-zavrtanjem sa metalnog dela. Drip tip generalno solidno izgleda i ima konus u metalnom delu koji ulazi u atomizer, a koji predpostavljam da je napravljem da bi se izvukla bolja aroma. Aroma jeste bolja sa njim. Problem je što zbog ovog konusa drip tip povlači tečnost iz atomizera u usta. Drugi problem sa konstrukcijom drip tipa je što i pored ovih redova rebara kao na radijatoru koji bi trebali brže da oslobađaju toplotu ipak to ne uspevaju a plastični deo je premali i usta često prekriju metalni deo što nije baš prijatno.

Kao što sam rekao na početku, odlično na papiru, ali prosečno u praksi po mom ličnom mišljenju.

Cene možete uporediti OVDE.

RE: Berserker MTL RDA - Recenzija - Vapoholic - 10-05-2018

Odlična, objektivna i poštena recenzija, kolega!  Clapping

Da li su Speed Revolution MTL dripci bolja opcija po tvom mišljenju i da li slede i recenzije Speedova?

RE: Berserker MTL RDA - Recenzija - Oddy - 10-05-2018

Thank_you2
Meni je lično Sped Revo bolji u nekim segmentima, stim da za razliku od Bersa ima samo jednu opciju vazduha, 1.2mm otvor. Biće recenzija, treba da im odradim foto seŠN  Big Grin