Vejper forum
Manta RTA...ko tu greši? - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Vejper zajednica (http://forum.vejper.com/Forum-Vejper-zajednica)
+--- Forum: Vejping - O svemu i svačemu (http://forum.vejper.com/Forum-Vejping-O-svemu-i-sva%C4%8Demu)
+--- Tema: Manta RTA...ko tu greši? (/Thread-Manta-RTA-ko-tu-gre%C5%A1i)

Manta RTA...ko tu greši? - vukpavlovic74 - 12-04-2019

Pre par meseci mi je stigao ovaj RTA i moram da kažem da nikako ne kontam u čemu je fora. (Ako nekog zanima mogu da navedem osnovne parametre ali toliko je već napisano o njemu da trenutno ne vidim svrhu). Kvalitet izrade je vrhunski, izgleda vrlo lepo - barem za Kineza Smile, produkcija pare je odlična ali nikako ne kontam otkud tolike hvale. Aroma koju daje je po meni osrednja (blago rečeno).
Nisam primarno DL parilac ali ovih par DL atija koje imam su neuporedivo bolji. rDl atomizeri i driperi koje imam daju daleko bolju aromu, što je i očekivano ali...
U njemu sam koristio 3 x 0,32 mm SS klepton, 24 ga sa 36 ga klepton, 22 ga A1, ribbon, twisted 0,4 mm SS i A1. Koristio sam i voćke, kremove, kompleksne arome i sve što mi je palo pod ruku.
Promenio sam par drip tipova ali bez nekog značajnijeg rezultata.
Na kraju bih zamolio članove koji imaju lepo mišljenje o njemu da mi daju par predloga kako da poboljšam aromu...

Manta RTA...ko tu greši? - Oddy - 12-04-2019

Koristim je i ok mi je. Sasvim solidna aroma po mojim standardima. Nisam neki DL korisnik, ali sam skroz zadovoljan Mantom za to malo kada je uzmem.
Setap je Fused Clapton kanthal A1 0.4mm x 2 i preko 0.1mm. Pravio sam grejač od 3mm prečnika, 5/6 namotaja i dobio 0.27ohma. Palim ga na 50w.
Ovo mi je možda malo deblja žica i mislim da bi bolja bila 0.32mm x 2 i 0.1 preko.

Na prvoj slici je neki minimum spuštanja grejača za ok aromu, mada sam ga podigao nakon slikanja da je još udaljeniji od otvora za vazduh.

[Slika: 1cf70e04378891d7c10f1f3a79080b47.jpg]
[Slika: 11b3ef72f8977d38726f870fce1ba833.jpg]
[Slika: e63384604eabc7f0092614f31514420f.jpg]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

RE: Manta RTA...ko tu greši? - vukpavlovic74 - 21-04-2019

Šta god da joj radim Aromamizer RDTA V2 mi je daleko bolji...čak I kad mu stavim samo jedan grejač...

Ima li neko da puni Mantu odozdo? Kako to efikasno uraditi obzirom na mali prostor između tanka I komore? Meni je teško čak i špricem...

RE: Manta RTA...ko tu greši? - Oddy - 21-04-2019

Punim odozgo od kada je imam, bez ikakvih problema.
E sad, koji je bolji, to ne znam, nisam neki DL korisnik, kao što sam rekao. Za svoje retke ispade u to polje, Manta mi je ok i nisam imao potrebe da tražim nešto drugo.
Testirao sam single coil DL atomizere i ni jedan mi nije davao aromu kao dual coil. A baš sam hteo single jer me 2 grejča smoriše zbog odžavanja, koje nije nešto duže niti komplikovanije, al je taman toliko da mi je cimanje. Big Grin

Ponekad mi malo zaslini kad sipam odozgo. Nije ništa strašno ali ipak sam hteo da probam odozdo al neće da oće...video sam da Bet puni odozdo al ne kontam kako
Što se tiče single coil atija imam 2 rDL I oba su mi odlični
Od plućaša imam Aromamizer I Mantu (I staromodni Avocado) I u fazonu sam dal se ljudi šale s ovim atijem...meni je on potpuno bezličan...Aromamizer ga jede za večeru...al moje iskustvo u tom polju je smešno I moguće/verovatno da grešim
Ako DL koristiš povremeno, po meni je driper pravo rešenje...uopšte ne razumem zašto al daju nemerljivo bolju aromu I TH od RTA-ova (ovo su sve mišljenja čoveka koji je na početku rDL/DL upoterebe)

RE: Manta RTA...ko tu greši? - Oddy - 21-04-2019

Manta hoće da procuri kada se puni odozgo, ali za to postoji rešenje

Za RDA rDL/DL imam Hadaly RDA. Od kada nemam Squonker mod stoji i služi samo za testiranje tečnosti.

Baš ću da proverim o čemu se radi, hvala za video! Eto čovek kaže za Mantu da je flavor beast a meni smešno...al šta da se radi, hiljadu ljudi hiljadu udi...iljadu žena dve iljade grudi...

Što se tiče rDL-a, meni su tu driperi nepotrebni jer atiji koje imam bukvalno kidaju kako rade...da daju jaču aromu, smučio bi mi se život
Svi dripci su mi dual coil DL-ovi I svi kidaju, ne može ni jedan RTA da im prismrdi...(opet subjektivno)

RE: Manta RTA...ko tu greši? - Samac - 03-05-2019