![]() |
|
Review VOOPOO Alpha One (α-I) 222W - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Baterijski Modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Baterijski-Modovi) +--- Forum: Regulisani Modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Regulisani-Modovi) +--- Tema: Review VOOPOO Alpha One (α-I) 222W (/Thread-Review-VOOPOO-Alpha-One-%CE%B1-I-222W) |
VOOPOO Alpha One (α-I) 222W - Oddy - 11-10-2018 Recenzija VOOPOO Alpha One (α-I) 222W koji nam je stigao od Healthcabin.net ![]() U paketu se nalazi:
Dok su osnovne specifikacije:
![]() Voopoo Alpha One je izašao nakon VOOPOO Drag moda sa kojim deli isti Gene čip i koji pored drugačijeg izgleda i za nijansu većih dimenzija donosi, po meni, dve bitne promene. Prva je povećanje izlazne snage sa 157W na 222W, dok je druga to što je blagim povećanjem dimenzija omogućeno da se sa njim koriste i atomizeri preko 22mm. Atomizeri do 24mm će lepo i skladno leći na njega dok je sa atomizerima prečnika 25mm ok sa svih strana osim sa prednje gde će istupati nekih pola milimetra. Izgledom Voopoo Alpha One podseća na audio-video tehniku osamdesetih. Kockast, minimalistički, retro. Materijal od kojeg je izrađen je legura cinka, dok je poklopac baterije od legure aluminijuma. Primetno je da ergonimija Voopoo Alpha One uopšte nije bila u planu kineske kompanije Voopoo (*dizajnirano u Kaliforniji???). Ivice su oštre i kada kažem oštre, mislim oštre Međutim ono što žulja ruku jesu ćoškovi moda. Daleko od toga da se zbog svega ovoga mod ne može koristi, ali kao neko ko koristi male i zaobljene modove, ovakve stvari odmah primećujem i smetaju mi. Pored oštrih ivica imam samo još jednu zamerku, a to su dugmići. Dugmići ok reaguju i za aktivaciju je potreban možda malo jači pritisak dok je negativna strana ta što dugmići iako dosta veliki, hvataju samo kada se pritisnu na sredinu. 510 konektor je vrlo malo izdignut i po meni je ovo odlična stvar, prvenstveno zbog farbe oko konektora koja neće nastradati zavrtanjem i odvrtanjem atomizera. ![]() Motor koji pokreće Voopoo Alpha One je poznati Gene čip i njegovo vreme odziva od neverovatnih 0.025 sekundi. Iako je Gene čip već neko vreme aktuelan, meni je ovo prvi put da sam u mogućnosti da se malo više poigram sa njim. Nakon nekoliko dana se mogu samo složiti sa većinom koja ga hvali. Prezadovoljan sam njegovim radom, a opcije koje nudi su solidno bogate. Pomoću 3 klika na veliko okidač dugme se prebacuje između VW moda regulacije snage i TC modova SS, Ni200 i Ti. Ovde može doći do problema ukoliko se prebacuje između modova sa stavljenim atomizerom u kojem je grejač sa jednim od TC materijala. Pošto mod skoro pa instant okida, prebacivanjem od 3 klika će 3 puta okinuti i poremetiti otpor grejača. Ovo se može lako rešiti tako što će se prebaciti u željeni mod pre postavljanja atomizera. ![]() ![]() Kada smo u VW modu, pritiskom od par sekundi na "+" i "-" dugmiće, zajedno, se ulazi u podmeni u kojem se može:
![]() ![]() Ako se odabere jedan od M profila (M1 do M5) selektovani profil će biti prikazan na glavnom ekranu. ![]() On se može dalje fino štelovati tako što će se veliko okidač dugme stisnuti 4 puta i tako dobiti pristup podmeniju. U njemu se može podesiti snaga u svakoj sekundi počevši od nulte do devete. ![]() LOVE opcija je fabrički uključena (može se isključiti) i aktivira se kada snaga pređe 160W. Ono što LOVE mod radi jeste da nekoliko puta u sekundi pulsira snagu. Konkretno, ako je snaga postavljena na 200W, mod će u delićima sekunde, kada se okine, pulsirati između 200W i ~120W. Sa LOVE opcijom VOOPOO je zamislio da se dobije manje napadan udar visoke snage kao i da se štede baterije. Kod TC opcija imamo sličnu situaciju sa podmenijima. Potrebno je biti u nekom od 3 TC moda i dužim pritiskom na "+" i "-" dugmiće, zajedno, dobijamo podmeni sa sledećim opcijama:
![]() ![]() Pristup i način podešavanja jednog od 5 odabranih TC profila je isti kao i kod VW moda. ![]() Izlazna snaga u VW režimu se menja za po 1W i kreće se od 5W do 222W sa prekidom na 160W ukoliko je uključen LOVE mod, bez ubrzanja. Ovo je čudno rešenje, jer kod menjanja temperature u TC režimu je prisutno ubrzanje dužim držanjem "+" ili "-" dugmeta. U TC režimu raspon temperatura koje možemo odabrati je 100-315C ili 200--600F. Međutim, ovde je prisutno jedno drugo, veoma čudno rešenje. Prelazak između C i F je moguć samo ka dole, tj smanjenjem recimo C do 100C i onda sledećim klikom na "-" dugme se prelazi u F. Zaboravio sam da napomenem da displej "potamnjuje" nakon 13 sec ukoliko se mod ne koristi, dok se na 30 sec gasi. Mod je moguće zaključati i tada nijedno dugme ne funkcioniše, dok ne postoji opcija "stealth" gde će se samo displej ugasiti dok će mod moći da se koristi. |