Vejper forum
Info Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Vejper zajednica (http://forum.vejper.com/Forum-Vejper-zajednica)
+--- Forum: Vejping - O svemu i svačemu (http://forum.vejper.com/Forum-Vejping-O-svemu-i-sva%C4%8Demu)
+--- Tema: Info Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu (/Thread-Info-Kako-spasti-regulisani-mod-kad-upadne-u-vodu)

Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Vapoholic - 12-07-2018

[Slika: Z3q2JFV.jpg]

Sinoć kasnim kod drugara i na brzinu posle posla ulazim u toalet da šištim pre polaska, mobilni vrat/rame, zovem taksi istovremeno da uštedim na vremenu i... gledam kako mi iz džepa od duksa Swag sa DoggStyle pada pravo u WC šolju. Dodgy

Sreća pa nisam obavio šta sam hteo, brzo izvadim mod, skinem atomizer (DoggyStyle bez ikakvih oštećenja), odvrnem poklopac od baterije i zakopam mod u kesu sa dovoljno pirinča da potpuno prekrije mod sa svih strana.

Skupim kesu na vrhu izdahnem, usta na kesu i udahnem dok se kesa ne skupi da bih napravio vakum. To iz razloga da pirinač ne kupi vlagu iz vazduha, nego samo iz moda.

Čuo sam i ranije da je pirinač jedan od načina spašavanja mobilnih koji upadnu u vodu, pa ajd da probam.

Posle 12 sati, izvadim Swag, pregledam i deluje suv. Ubacim bateriju. Radi!!! Heat

Dakle, eto Swag je jeftin mod ali dovoljno kvalitetan da preživi kupanje...

Verujem da bi još bolje bilo imati strpljenja pa ostaviti mod u pirinču par dana ali nisam mogao da se strpim.

Druga opcija, posip za mačke/kuniće koji još bolje skuplja vlagu.

Moja kesa sa posipom sadrži i praha, a ne samo krupnijih granula. Postoji opcija da se posip proseje da bi ostale krupne granule ali sam ipak odustao: predugo bi trajalo a uvek postoji opcija da prah dospe u unutrašnjost moda pošto sam poklopac od baterije skinuo.

Pirinač sam samo istresao iz komore za bateriju koja deluje izolovana od ostatka moda. On nema praha i ne može da se zavuče gde ne treba pa mi je to ispala bolja i brža opcija.

Kao što se vidi na slici, u displeju nema vode, niti je zamagljen. Swag je čak zapamtio i podešavanja, snagu na kojoj je bio i ostao je u power modu. Prošetao sam posle kroz meni, sve deluje u redu.

Ovo mi se prvi put desilo, modovi mi gotovo nikad ne ispadaju, čuvam opremu i sve mi izgleda uvek kao novo, ali eto... desilo se i spašavanje je uspelo.

Ne znači da će uspeti u 100% slučajeva ali ako se pad u vodu desi, vredi probati.

Napomena: da voda u wc šolji nije bila čista, odustao bih i oprostio se ali ovako, dezinfekcija sa alkoholom i sve OK!

Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Jagodinac - 12-07-2018

Naravoučenije: Ne nosite mod kada idete u toalet!
U svakom slučaju, odlično si prošao!

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

RE: Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Vapoholic - 12-07-2018

Da... Obično ga ostavim na veš mašinu, sad sam bio spreman da izađem iz kuće... Još samo... Big Grin

RE: Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Estariol - 12-07-2018

Kad su pomenuli posip za mačke, nisu mislili na standardni posip, već na silikatni (silica gel). Njega imate i u onim jastučićima u kutijama za patile/obuću. Klaasičan posip je uglavnom od bentonit gline, i prilikom trenja grudvica jedne o drugu, stvara se nova količina fine prašine, koju svakako ne želimo unutar modova Wink

[Slika: 80089_KING%20STAR%20silikonski%20posip-600x800.jpg]

Ovako izgleda silikatni posip:

[Slika: 7.jpg]

Ovako bentonit:

[Slika: HTB1L8XtHpXXXXataXXXq6xXFXXXT.jpg]

Glavna razlika je u tome da, kad bentonit primi vlagu, mikroskopski nabrekne i izgubi svojstva posle sušenja, dok silika gel posle sušenja postaje ponovo upotrebljiv. I bentonit postane lepljiv, kao i svaka glina, zato se i grudva.

RE: Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Vapoholic - 12-07-2018

E, to. Moj ima praha.

Silica gel vlagu upija postepeno a pirinač naglo, to mi je drugar napomenuo kao razliku.

RE: Kako spasti regulisani mod kad upadne u vodu - Estariol - 13-07-2018

To nisam znao, hvala.