![]() |
|
MTL nedoumice - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Vejper zajednica (http://forum.vejper.com/Forum-Vejper-zajednica) +--- Forum: Vejping - O svemu i svačemu (http://forum.vejper.com/Forum-Vejping-O-svemu-i-sva%C4%8Demu) +--- Tema: MTL nedoumice (/Thread-MTL-nedoumice) |
RE: MTL nedoumice - Vapoholic - 19-06-2018 Moje iskustvo se potpuno poklapa. Kayfuni slinave na šrafiću za vazduh. Lepio sam i ja ali nakon nekog vremena selotejp se odlepi. Neko rešenje da se koristi heat sink sa finovima da bi se sprečilo da tečnost/kondenz dospe u mod. Sa DoggyStyle mnogo manje kondenza dole a i to malo je mahom od prstena za AF. Ipak kad sve uzmem u obzir, lično meni nema za sad boljih MTL atomizera a da je odnos performansi i smaranja toliko povoljan. RE: MTL nedoumice - Samac - 16-04-2019 Cunami MTL atomizera, a ostane par kapi. Nema ko nije izbacio proizvod pod MTL geslom, ali da li je to stvarno tako. Naravno da nije. -komora presiroka -komora duboka -komora se zavrsava bez konusa -dimnjak velikog precnika -drip tip veceg unutrasnjeg precnika ...posebna prica je otvor za vazduh ispod grejaca. Rupa za klikere! Dobro, uvek ima dobudzivanja prema licnom ukusu, ali vecito urezivanje navoja, pa busenje otvora na vijku za tu narezanu lozu...stalno nesto, smuci se coveku. Stoji tu gomila MTL i "MTL" proizvoda, ali veran sam starom Doggystyle (verziji sa malim otvorom ispod grejaca) i Fumytech Rose. Naravno, spitback komada 2 su uklonjeni (+) i nisam stavio originalni tank vec 1.5mm nizi, sto je dalo pravi rezultat. Eeee, za malo da pocinim greh, a bez pomena oldtimer Kaje...nista bez nje! MTL nedoumice - kinkel - 16-04-2019 - konus, po meni budalastina (aj mozda za "visoke komore) .. svi koji su imali skoro ravnu komoru davali su mi bas dobru aromu i nesto gusću paru, konus za moj mtl je suvisan .. a može se reći i za sirinu dimnjaka, meni nije važno jel široka il uska. .. koristim nize tankove, primer: kfl plus sa akrilnim tankom, male visine, bez poklopca za komoru (tank se zavrce na komoru) .. izvaredan mtl vajp bajka v7 (org.) .. konus otisao da proseta, aroma vrlo dobra. delimično moze i dwarv u ovu kategoriju kao i mesmerize, koji takodje ima neprimetan konus i rupcagu kao dimnjak. .. sto bi rekao jedan moj prijatelj : "Utice sve po malo, i protok vazduha i velicina komore i kanali za natapanje i sistem natapanja i dimnjak.. Pa ko kako ubode dok pravi"
RE: MTL nedoumice - vukpavlovic74 - 19-04-2019 U zadnje vreme sam poceo mnogo vise da koristim rDL I DL atomizere i primetio sam da mi grejaci na njima izgledaju mnogo bolje nego na MTL atijima. Posle istog ili cak i duzeg perioda upotrebe. Ono sto me posebno cudi je cinjenica da sa rDL/DL atijima koristim tecnosti sa vise arome i vise VG-a, pa bi po logici stvari grejaci u njima trebalo da su zagoreliji...ali nisu, razlika je dramaticna u korist rDL/DL-a... Takodje sam primetio da mi grejaci u MTL atijima podjednako zagorevaju, bez obzira dal koristim TC ili Power mod... Tesko da cu dobiti odgovor na ovaj paradox (osim da mozda razvijaju manju temperaturu pa manje zagorevaju?) ali me zanima ima li neko slicno iskustvo? (Da me neko ne shvati pogresno - naravno da ne mislim da je DL bolji/manje stetan i sl...) RE: MTL nedoumice - Oddy - 19-04-2019 Koja je razlika u Heat fluxu, ili po naški prenosu toplote? RE: MTL nedoumice - ezgeta - 19-04-2019 http://www.termoklima.rs/12113_Tečni-teflon-Loxeal-55-03-50ml.html za curenje na srafu RE: MTL nedoumice - vukpavlovic74 - 19-04-2019 @Oddy Uradio sam u steam engine-u poredjenje dva grejača od SS žice. Jedan je 0,32 mm, 2, 5 mm, 0,7 ohm, heat flux 200 i s druge strane SS fused clapton sa tri paralelne 0,32 mm žice, 3mm, 5 namotaja heat flux 5,2...40-ak puta više kod MTL grejača...eto zgodnog primera kako nauka objašnjava svakodnevne nedoumice ...hvala Ody!@ezgeta Mislim da za curenje na šrafu za vazduh kod Kaye ne pomaže tečni teflon, bar ne duže od dva zavrtanja atomizera...ispravite me ako grešim... RE: MTL nedoumice - vukpavlovic74 - 10-05-2019 Primetio sam da mi nikako ne prija da parim MTL kad sam napolju. Para se čas posla rasprši i kao da se džaba trudim... Sa DL atomizerima je savim druga priča. Jel neko primetio ovu pojavu ili sam utripovao? MTL nedoumice - kinkel - 10-05-2019 ja, al sa podovima je super mtl na ulici RE: MTL nedoumice - Oddy - 10-05-2019 Kod e-cig mi je bitna para koju unesem u sebe, ne ona koja izađe i šta se posle desi sa njom, tako da...nemam problem Inače imam veoma loše mišljenje o DL i javnim mestima. |