Vejper forum
MTL nedoumice - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Vejper zajednica (http://forum.vejper.com/Forum-Vejper-zajednica)
+--- Forum: Vejping - O svemu i svačemu (http://forum.vejper.com/Forum-Vejping-O-svemu-i-sva%C4%8Demu)
+--- Tema: MTL nedoumice (/Thread-MTL-nedoumice)

Stranice: 1 2 3 4 5

RE: MTL nedoumice - scooter - 19-05-2018

Pa , kako da kazem...Kada sam presao na paru koristio sam ego bateriju i kanger T2 pa evod pa PT2 i...ostao na PT2 Big Grin Kontam , ako me je u tom "periodu odvikavanja" zadovoljavala snaga ego baterije ( odnosno napon 3.3V ) pri otporima 1,8-2,2 oma i jacina tecnosti od oko 8mg ( kupio 16mg pa drugog dana morao vec da secem sa 0 jer mi je bila jaka ) zasto bi mi danas bilo potrebno bilo sta jace od toga tim pre sto ja nisam nikada kombinovao cigarete sa ecig vec sam jednostavno presao na alternativu koja mi se dopala od prvog momenta.. Vremenom sam jedino imao potrebu smanjivati dozu nikotina sa 8 na 6mg da bi vec duze vremena uzivao sa 3mg i mislim da ispod te jacine necu ni pokusavati Smile
A sada da pokusam odgovoriti na postavljena pitanja kolege @Oddy ( nema te u padajucem meniju Confused ) sto se tice brzine odziva zice debljine 0.25mm pri 6.5W ona je identicna odzivu zice debljine 0.32mm pri 9W ( primecujem da ima i takvih korisnika sto ujedno potvrdjuje da to nije nemoguca misija ) sto je prakticno za manje od pola sekunde bez ikakvih boostova ( donji primer je 0.25mm ss316 pri 6.8W )..

[Slika: ptWTB9V.jpg]

Primera radi podizao sam i ja snagu na tako tankoj zici i pri 8-9W sam vec imao utisak da mi non stop zagoreva setup te o poplavama nema ni govora jer evo upravo probao da spustim i na 5W , naravno ima manje pare ali i dalje nigde ne curi Wink
Da , setup koji inace preferiram je kantal 0.25 oko 1,8-2mm i gledam da ubudzim PT2 glavu gde god je to moguce sto je i slucaj sa Ijust atomizerom na slici za koju si pitao a osim toga sto mi je prosecna duzina povlacenja ~3sec ima jos jedna bitna stavka koja nadomescuje kolicinu pare a to je prosecan broj koji se krece dnevno od 1300-1500 povlacenja ..
Nemam problem sa tim da svako pari onako kako mu odgovara ali ovo je moj nacin MTL parenja Grin

RE: MTL nedoumice - drako - 30-05-2018

Kratko i jasno, svaki atomizer, ma koliko dobru aromu davao, lepo izgledao, bio tehnicki napredan, koji nisam mogao da koristim na 8 w a da sam zadovoljan parom koju dobijem i da mi ne pravi propratne probleme (komplikovano punjenje, curenje, potreban zanat za setup) sam prosledjivao oglasima.
Nisam se prilagodjavao cigaretama, pa necu ni atomizerima.

RE: MTL nedoumice - Vapoholic - 30-05-2018

Šta je ostalo kod tebe u upotrebi od atomizera za MTL sistemom eliminacije? Good3

RE: MTL nedoumice - drako - 30-05-2018

Malo, prime, kfl, dvarw.
Ruzu tretiram kao muzejski primerak a oko hastura mini mtl se dvoumim iako sam mu nasao odgovarajuci driptip.

RE: MTL nedoumice - Jagodinac - 19-06-2018

Možda ja grešim, ali uvek gledam da mi Voltaža bude oko 3,7 V. Pa koliko bude W - vati!
Parim M2L na iStick-u 75 sa kayfun lite pawn (prvi ati kog kuliram od kad sam prešao na Dogistajl), Dogistajlu, Kajfunu v3 mini i Prajmu. Uvek gledam da mi V bude oko i iznad 3,7V. Najčešće mi je između 9,5 i 11 W snage.
Koristim kantal 0,255mm, 2 mm prečnika i 5 do 7 namotaja (zabrojim se nekad sigurno) i dobijam od 1,25 do 1,5 oma otpora.
Grešim negde?

RE: MTL nedoumice - NemaN - 19-06-2018

po mom misljenju NE, jer i ja slicno radim, jurum uvek negde oko 3,75v sa slicnim setupom ...

RE: MTL nedoumice - Vapoholic - 19-06-2018

Sa nisko profilnim atomizerima kao KFL u namo ili quartz konfiguraciji i DoggyStyle i ja sam na ispod 3.8V pošto mi tako para bude taman topla koliko mi prija.

Kad koristim KFL sa velikim tankom oko 4V. Inače mi bude premlaka para.

RE: MTL nedoumice - vukpavlovic74 - 19-06-2018

Kad reče premlaka para, moram da primetim da sam se pored nikotina navukao i na temperaturu tj na taj udar temperature u pluća. Btw taj fenomen (tj. udar vreline u pluća) ni nema ime a trebao bi. Zbog toga mi je jako teško da se skroz prebacim na TC. Kad na TC podesim 220 C jedva izdržim da tako parim dok sam na poslu i onda jedva čekam da dodjem kući da ogrejem alveole. Taj udar toplote na pluća je vrlo sličan TH-u samo je negde u dubini i meni je neophodan - bez njega mi džaba i nikotin i sve ostalo.
Još jedan problem koji mi se javlja kad sam na TC je da posle 5-10-15 min parenja atomizer počinje da baca sve manje pare jer je konstanstno u Temperature Protection-u. Isto sam primetio još kod par kolega. Inače to mi se dešava samo kad koristim DNA (u mom slučaju 60) a kad koristim ove manje precizne modove ovaj fenomen se nije javljao. Ima li još neko ko koristi DNA da mu se ovo dešava i kako se to može rešiti - ako je uopšte moguće?

RE: MTL nedoumice - NemaN - 19-06-2018

ja trenutno koristim samo Berserker mini,zaboravih da napomenem, tako da je @Vapoholic u pravu sto se tice niskoprofilnih atomizera i te voltaze ....

RE: MTL nedoumice - Jagodinac - 19-06-2018

Međutim, moram da dodam da mi takav setup 1,2 do 1,5 oma otpora, sa oko 3,7 V i na oko 10 W, na KF Prajmu i KF mini v3 greje atomizer, dok na KF Lite pawn stars i na Kučećem, toplote skoro da nikad nemam.

Što se slinavljenja tiče, na KF Lite i KF Lite pawn stars, po preporuci mog ličnog vejp gurua, prosto sam zalepio parčence selotejp trake preko šrafa za vazduh i rešio se tog malog curenja, slinavljenja. Međutim, curi i preko šrafa za punjenje jer posle nekog vremena popusti ona gumica... Pride na KF lite pawn stars kad bih ga stavio na iStick 75w, rupa za vazduh bi uvek došla do poklopca za bateriju na modu i na poklopcu bi se stvarao kondenz. Sve te sitnice su me vremenom smorile, pa sad KF lite i pawn stars izbegavam...

Na KF mini v3 tog slinavljnja imam ponekad, jer u njemu držim tečnost koju slabije parim (karamel, recimo) i hoće da sa donje strane atomizera odnosno deka, po spojevima da slinavi po malo. Vrlo malo. Ali ništa strašno i to je sve vrlo retko.

Na KF Prime-u ima skoro stalno malo slinavljenja. Pre svega, kao na KF mini v3, sa donje strane deka, odnosno atomizera po liniji gde je spojen sa onim delom za podešavanje vazduha, ali tog slinavljenja ima mnogo više nego na KF mini v3. Recimo da svako malo moram da obrišem i sa donje strane deka i gornje strane moda. Slinavi i nakon punjenja kada vraćam top kep, pa se malo tečnosti istisne i to moram odmah da obrišem. Ovako ne grgolji, ne curi, ali eto ima taman curenja da me živcira.

Na dogiju sam imao slinavljenje nakon punjenja jer bi se neki višak tečnosti zadržao u navojima pa bi prilikom zavrtanja tanka na dek (ili deka na tank) malo tečnosti bivalo istisnuto i oznojilo bi i donji deo deka i tanka. E, onda sam, opet po savetu mog ličnog vejp gurua, skinuo gumicu koja stoji na spoljnim navojima deka i sad šljaka kao leptir!
Dogistajl najbolji ati! Naručio sam još jedan komad, čekam da stigne!!!