Vejper forum
Review Jorda B MTL RDA 22mm - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri)
+--- Forum: Atomizeri RDA/RDTA (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri-RDA-RDTA)
+---- Forum: MTL Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-MTL-Atomizeri--16)
+---- Tema: Review Jorda B MTL RDA 22mm (/Thread-Review-Jorda-B-MTL-RDA-22mm)

Stranice: 1 2

Jorda B MTL RDA 22mm - Oddy - 18-07-2019

Jorda B RDA by KHW Mods

[Slika: XU9FjCj.png]

[Slika: WcRfT3n.png]

Kratak info:

Širina: 22mm
Visina: 18mm (bez drip tipa i 510 konekcije)
Drip Tip: Delrin 510
Materijal: Stainless steel konstrukcija
Konekcija: 510
Kontrola vazduh: Podešavajući sa 3 otvora na deku, svaki od po 1.5mm
Redovan 510 pun pin i BF pin
Imbus šrafovi

[Slika: MjEzLFw.png]

Cena: 89,99 €

Link ka proizvodu: https://www.khwmods.com/index.php/product/jorda-b-rda/

///////////////////////////////////////////////////////

Pre početka recenzije, prvo što ću napisati je:
Jorda B MTL RTA je najbolji driper koji sam do sada probao!

Tako. Sad mogu polako da krenem sa recenzijom. Cool

Pre nekog vremena sam uzeo Rave Mini Squonker (Ultem) o kojem sam već pisao. Na Jordu B sam se odlučio, jer sam tražio 22mm MTL driper sa Ultem varijantom koji bi "legao" na ovaj mod. Dosta sužen izbor. Još ako na to dodam i potrebu za "old school" MTL performansama, nije baš da sam imao neke opcije Big Grin Gledajući cenu klona, nisam se mnogo razmišljao, jer za tu cenu nisam mogao mnogo ni da izgubim.

Svoj primerak, koji sam kupio, nije original, nego je u pitanju klon sa Fasttecha SKU: 9649216 za $8.49.

[Slika: AFeJ7VY.png]

[Slika: lS510oY.png]

U pakovanju se nalazi:
- Jorda B RDA sa SS mat kapom (5 otvora za vazduh, 3 sa jedne strane, 2 sa druge, svi otvori su od po 1.5mm)
- Dodatna ULTEM kapa sa manjim otvorima za vazduh (3 otvora za vazduh, 2 sa jedne od 0.8mm i 1mm i jedan sa druge od 1.2mm)
- Crni plastični drip tip
- Crni imbus ključ, 2 rezervne gumice od 22m, rezerni šrafić od deka za montiranje grejača i dodatni BF pin

[Slika: trP5tRQ.png]

Prva stvar koja mi je upala u oko, kada sam otvorio pakovanje, je 510 BF pin, koji je stigao nerazbušen.

[Slika: FYrEz6Q.jpg] [Slika: ZXlIdcM.jpg]

Ok, pošto nisam imao alat za ovu operaciju, ostavio sam ga, a montirao sam redovan pun pin i koristio ga u prvo vreme kao redovan driper.
Kako sa njim dolaze dve kape, jedna je metalna mat siva, a druga je ultem (PEI), počeo sam sa Ultem varijantom zbog tesnijih opcija za vazduh.

[Slika: FzxeJiR.png]

Kod Ultem kape, otvori su od 0.8mm, 1mm i 1.2mm. Kombinacije su:
- 1 x 0.8mm
- 1 x 1mm
- 0.8mm + 1mm
- 1 x 1.2mm

Koju god kombinaciju da sam probao, vukao je falš vazduh i grguljao. Ok, skinem Ultem kapu i postavim sivu metalnu. Sve radi idealno. Vazduh se bukvalno ne čuje.
Uzmem šubler i premerim jednu i drugu kapu. Sve mere iste. Šta sam ustanovio da se događa?

[Slika: Mxg2UVG.png]

Kanali za vazduh kroz bazu su postavljeni dosta visoko, tek milimetar-dva ispod samog vrha. Kada se postavi kapa, obe gumice na bazi su ispod otvora za vazduh, dok iznad nema ni jedna. Kada se kapa postavi, njen ni jedan deo ne naleže na vrh deka. Pored ovog, kapa je i vrlo malo šira od baze. Sve ovo, kada je tesnije povlačenje, dovodi do toga da deo vazduha koji ulazi kroz kapu, ne prolazi kroz otvore deka nego pod pritiskom traži kraći put do drip tipa i prelazi preko deka. Usled kondenza koji se javlja između kape i deka dolazi do pištanja, zviždanja i grgoljanja.

Siva metalna kapa ima 5 otvora za vazduh, svih 5 su od po 1.5mm i 3 se nazale sa jedne strane, a 2 sa druge. Kombinacije su:
- 1 x 1.5mm
- 2 x 1.5mm
- 3 x 1.5mm

Sa otvorom od 1.5mm ne može da se napravi toliki pritisak (bar ja nisam uspeo) da nateram vazduh da ide preko deka umesto kroz otvore u njemu.
Uzeo sam Ultem kapu i otvor koji je bio od 1.2mm razbušio na 1.5mm. Proradilo idealno.

Ne znam kakva je situacija kod originala, ali kod primerka koji sam uzeo, ovo su problemi na koje sam naišao. 1.5mm mi je idealan vazduh, tako da sam imao sreće. Za one koji traže tesnije...ne znam šta da kažem. Možda je samo do mog primerka.

Što se setapa tiče, malo je čudna situacija. Dek je konstruisan tako da grejač ide paralelno sa postovima, a ne između njih. Ovo je ok rešenje, ali kada su postovi relativno blizu jedan drugom. Kod Jorde B je razmak između postova 6mm. Na slici ispod je 0.32mm kantal preko 2.5mm prečnika, 7 razmaknutih namotaja.

[Slika: hUEtj3s.png]

Mesta za vatu za ovaj setap tek da ima i to je dosta tesno. Takođe je poželjno da se vata malo odmakne od zida sa rupicama za vazduh kako deo tečnosti sa vate, kada je natopljena, ne bi ulazila u kanale.

[Slika: N9WNbNr.jpg]

Na slici iznad se može primetiti i dosta veilik prostor u kadici iza BF otvora. Pretpostavljam da je to deo koji bi trebao da ima svrhu rezervoara za tečnost. Po meni je taj deo previše velik i totalno nepotreban. Ako se u njemu nalazi tečnost, mora se paziti sa naginjanjem jer će u tom slučaju sigurno iscuriti kroz kanale za vazduh.
Moža postoje oni korisnici koji vole da postoji višak tečnosti u driperu i da zbog toga ređe dokapavaju...ne znam.

Što se generalno dimenzija Jorda B MTL RDA tiče, potrudio sam se malo oko toga.

[Slika: 2eWn1Xs.png]

[Slika: kpocWwz.jpg]

[Slika: 5GC0S7M.png]

[Slika: 2YNHm5a.png]

[Slika: 5josojp.png]

Krajnji utisak:
Kada se 1.5mm otvor na kapi dobro centrira sa otvorom na bazi, Jorda B je totalno nečujan driper. Sa 2 ili 3 otvora od po 1.5mm (siva metalna kapa) atomizer je tek nešto glasan, uglavnom šuška, ali i dalje nije rDL nego je više otvoren MTL. Ako rupice nisu idealno poklopljene, hoće da pišti i zviždi. Za ono što meni odgovara, savršen!
BF Pin sam razbušio i radi kao skvonker. 1.5mm je prečnik otvora kroz pin. U kombinaciji sa modom na kojem ga koristim savršeno radi. Blažim stiskom squonk bočice na modu natopi vatu, popuštanjem squonk bočice vrati svu tečnost iz atomizera. Nisam ni u jednom momentu imao problem prelivanja.
Para, aroma...uuuu...aroma. Sabija! Kao što sam na početku recenzije napisao, najbolji driper koji sam do sada probao! Prvih par dana sam se borio sa njim zbog vazduha, o kojem sam pisao iznad, čestim menjanjem setapa, čačkanja, te nisam uhvatio potencijal. Pored svega ovog, komora mi je delovala prevelika da bih mogao bilo šta da očekujem. Ala sam se prevario... Testirao sam oko 6-7 različitih duvanskih aroma i mogu reći da je svaka nota dosta jasna, a opet generalno su sve zaokružene. U tečnostima se jasno primeti duvan, orašasto, kremasto, kiselkasto, gorko i to tačno onoliko koliko bi i trebalo da bude. Ništa ne naglašava, ništa ne ubija, bar ja nisam primetio. Sad razmišljam, iskreno ne znam za koje tečnosti ne bi bio dobar...
Setap koji vozim je već napisan, ali ću ga ponoviti. Kantal 0.32mm 7 razmaknutih namotaja preko 2.5mm. Radi lepo i sa 0.25mm kantalom preko 2mm, ali zbog razmaka postova zahteva malo veću akrobaciju. Sa druge strane, deblje žice od 0.32 nisam probao, niti veće prečnike, ali mislim da bi sa 3mm prečikom bilo malo svađe sa pamukom i gde ga ugurati.

Za cenu koliko klon trenutno košta, mogu samo da kažem: UZIMAJTE DOK GA JOŠ IMA! Lol

Jorda B MTL RDA 22mm - pablo - 20-07-2019

Bogami ako je tako dobar ja bi uzeo original,samo ima li jos neke druge boje top cap ili samo ultem..
Jurim jos jedan mtl rda a Jorda mi se cini dobra i jos kad ti kazes onda znam da je to to..
Kad mi treba mtl znam kome se obracam @Oddy ti si tu po meni br 1

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

RE: Jorda B MTL RDA 22mm - Oddy - 20-07-2019

Baš, baš mi se svidela Jorda B i definitivno ima moju preporuku. Sa klonom sam imao određene probleme koje sam napisao. Sa originalom ne znam kakva je situacija.
Mere klona sam takođe napisao, pa ako ljudima odgovara i mogu da pređu preko "mana" koje sam naveo, sa aromom se sigurno neće razočarati.

Original se prodaje sa jednom kapom, metalna SS siva kapa, sa 5 otvora za vazduh, 3 sa jedne i 2 sa druge strane, svaki otvor je od po 1.5mm.
Postoji opcija da se kupi MTL kapa koja ima ovore od 0.8mm, 1mm i 1.2mm, koja je takođe metalna SS siva.
Video sam da ima PEI (Ultem) kapa, MTL varijanta.
Crnu Delrin varijantu sam video da ima samo za prvu verziju Jorde.

Klonove imaš u svim varijantama Big Grin

RE: Jorda B MTL RDA 22mm - Samac - 20-07-2019

[Slika: fed35b324c0a.png]

Jorda B RDA
89,99 €

[Slika: jb1.jpg]

Trenutno "Out of stock"...ipak mi je drazi klon Smile !

Bogami klon ima top cap ultem,beli i crni a meni treba beli i doduse ovaj nije bas beli ali leci ce na ovaj squonker,tako da cu poruciti klon,hvala ljudi.. [Slika: 0d8865e72ca115b59569657e3ffaef8d.jpg][Slika: 1dd54a243cbcea5a73ec738e880404c6.jpg]

Hm... pazi samo @pablo ta "bela" kapa kod klona je PMMA (akrilik) plastika, koja ne voli baš temperaturu, a i video sam po komentarima da pišu o "mirisu" plastike...

A ultem i crna

Jorda B MTL RDA 22mm - Djiva - 20-07-2019

Dobio ime zato što je dobar Smile
Jó RDA
[Slika: fc7a121768b2581cb9e52d23d9f28528.jpg]
[nije šala]

BTW, ako ste u dripper i KHW fazonu, vredi pogledati/probati Pelso V3

https://eliquidonlineshop.com/profi-felujithato-kazanok-rta-rba-rda-rdta/91598-pelso-v3-rda-.html

(V2 i 1 je teško naći)

Sent from my S60 using Tapatalk

@pablo Crni bi trebalo da je POM (Delrin) koji ima nešto veću temperaturnu izdržljivost od PMMA (Akrilik), dok je PEI (Ultem) najbolja varijanta, najizdržljivija.
Za PMMA (Akrilik) znam iz iskustva da je osetljiv. Koristim "shorty" drip tipove koji su PMMA i koji ne vole baš dripere...

RE: Jorda B MTL RDA 22mm - vladimirkrstic - 20-07-2019

@pablo Orginal se ne proizvodi vise, pitao ovog baju sto ih pravi. :/