![]() |
|
Review SXK RAVE Mini 67 Squonk - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Baterijski Modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Baterijski-Modovi) +--- Forum: Squonk modovi (http://forum.vejper.com/Forum-Squonk-modovi) +--- Tema: Review SXK RAVE Mini 67 Squonk (/Thread-Review-SXK-RAVE-Mini-67-Squonk) |
SXK RAVE Mini 67 Squonk - Oddy - 12-06-2019 RAVE Mini 67 Squonk by SXK ![]() Kratak info: Dimenzije: 56mm x 45mm x 25mm Zapremina bočice: 4ml Materijal: Ispolirani PEI (žuti Ultem) + 316L stainless steel konstrukcija Konekcija: porešavajući 510 BF pin bez opruge (atomizeri max širine 22mm) Dual MOSFET sa zaštitama ![]() Iako SXK RAVE Mini koristim tek 2 dana, ovo mi je bilo sasvim dovoljno vremena da istestiram sve što mislim da je bitno, kako bi se napisala recenzija. Odmah na početku ću reći da sam i više nego zadovoljan ovom malom spravicom. U pitanju je SXK klon RAVE Minija koji u originalu pravi 67 Mods. Dakle, original prave Belgijanci. Tačnije, moder je Belgijanac, dok se mod kompletno pravi u Kini. 67 Mods su dosta popularni i skoro svi modovi im se rasprodaju čim se pojave. SXK je bacio oko na Rave Mini i rešio da ga isklonira, te ga ponudi duplo jeftinije u odnosu na original (cena klona $65-%70, dok je original ~$110-$120). SXK Rave Mini verzija, za sada, dolazi samo u ispoliranoj Ultem varijanti, dok originalni nudi više opcija te različit izbor materijala i boja, pa i opcije sa gravurom. MOSFET Iako se i sam MOSFET čip (kod 67 Mod orignala) pravi u Kini i može se naći u prodaji i na zvaničnom sajtu za relativno male pare $7.00, SXK se odlučio za meni nepoznatu varijantu MOSFETA (lako moguće da je neka SXK varijanta jer i sami svašta prave za svoje potrebe). Originalni Rave Mini MOSFET ima sve potrebne zaštite, odrađena mu je zaštita ploče u slučaju da se tečnost nađe na istoj i na samoj ploči postoji 3 posebne led diode za obaveštenje o trenutnoj napunjenosti baterije, koje se sa 3 klika mogu isključiti. SXK varijanta MOSFETA navodno ima takođe sve zaštite (nisam testirao), ali nema zaštitu od izlivanja tečnosti. Postoji LED indikator sa 3 boje ali spakovane u jednu. Nema opcija da se one isključe. Takođe NE predstavljaju indikator napunjenosti baterije, jer zelena blješti do samog kraja, a crveno se upali tek kada je baterija potpuno prazna. Plava se upali samo na momenat kada se sa 5 klikova gasi mod. Jačina zelene led diode ![]() Jedna od bitnih stvari koju sam odmah testirao je pad napona. Sa novom Keepower 18350, koja je bila na 4.11V i grejačem od ~1.35ohma (0.32 kantal, 7 namotaja preko 2.5mm, mikro), napon koji je isporučivan na grejač je bio 3.96V. Kod napunjenosti baterije od 3.61V, okidanjem sam dobijao struju na grejaču od 3.49V. Po meni i više nego odlično. Napomenuo bih da je po specifikaciji otpor grejača sa kojim mod funkcioniše 0.25-3ohm. Međutim, kako se radi o 18350 bateriji, minimum je 0.4ohma (ne bih išao ispod 0.5ohma), jer je trenutno najjača 18350 baterija 10A. Zbog ovog treba posebno obratiti pažnju na otpor grejča i bateriju sa kojom će se koristiti ovaj skvonker! Što se zaštite MOSFETA od tečnosti tiče, iskreno, ne znam koliko je potrebna u ovom slučaju, jer se "elektronika" nalazi ispod dugmeta, i relativno je sklonjena od tečnosti koja cirkuliše između bočice i atomizera, na drugoj polovini moda. Pošto se mod lako rastavlja, ja sam ipak odlučio da providnim lakom za nokte pređem preko kompletne štampane ploče (osim preko prekidača). Blještavu zelenu diodu sam dodatno prešao sivim lakom za nokte i solidno joj smanjio intenzizet koji malo prolazi kroz sam lak, taman dovoljno. ![]() Bočica Skvonker dolazi sa jednom silikonskom bočicom u sebi, bez rezervne. Bočica je tamnije sive boje i po meni je odlična! Nema nikakav miris, odlično čuva samu aromu u tečnosti i jako lepo radi. Međutim, ipak imam nekoliko zamerki. Dosta teško se vadi napolje, pogotovu dok se ne razradi. Treba uhvatiti za onaj čmičak na dnu, koji je premali, a mesta za prste nema od zidova moda. Druga zamerka je punjenje. Metalni centralni stub, kroz koji prolazi tečnost u bočici treba da upadne u čmičak na dnu bočice kako bi kapa uhvatila navoje. Za ovo vreme, ako se ne prekrije rupa na vrhu kape, tečnosti će biti po celim rukama. Ušao sam u fazon nakon nekoliko punjenja, i sada mi je jednostavno, ali traži pažnju. Idealno bi bilo uzeti neku namensku bočicu za punjenje preko 510 konektora. ![]() 510 BF pin U pakovanju dolazi imbus ključ koji služi za podešavanje 510 BF pina. Zavrtanjem ili odvrtanjem se posešava visina. Ne postoji opruga. Sviđa mi se rešenje. Ovo takođe nudi mogućnost da se za svaki atomizer podesi gde će se otvori za vazduh nalaziti, tj da li će se atomizer malo više okrenuti ili ne, dok će uvek savršeno nalegati na pin. Doduše, ovo iziskuje malo više cimanja nego da je redovna opruga. Kod rešenja sa plivajućim pinom sam se nebrojano puta susretao da je predubok ili prenizak, pa da atomizeri neće da se navrnu do kraja, ili da se pin vremenom zaglavi, pa neće naoplje i onda nema kontakta i ne prepoznaje atomizere. Ovde je situacija jasna i sve može Dugme Dugme savršeno leži u svom "kućištu", mikroprekidač je za sada odličan i sve to funkcioniše po meni savršeno. Ovde nikakvu zamerku nemam. Dugme je dosta veliko i jedino na modu, a na savršenoj poziciji za okidanje palcem. Ako se baš zeza i hoće da se pronađe mana, onda recimo da je to u slučaju ako se dugme pritisne na samim krajevima, hoće da prekine okidanje. Doduše, ovo treba baš namerno da se radi i da se cilja. Poklopac baterije Poklopac baterije ima udubljenja kako bi se sa dva prsta mogao uhvatiti i lakše odvrnuti/zavrnuti, dok su i sami navoji, kako na poklopcu, tako i na kućištu moda odlični. Dakle, sa ove strane je sve super. Problem koji vidim je nedostatak ventilacije za samu bateriju. Nema je. Ja korsitim otpore koji su preko 1ohm kao i 18350 baterije deklarisane na 10A. U ovom slučaju nisam imao nikakvih problema sa grejanjem baterije, ali ipak...po meni propust i upozorenje za korisnike da obrate pažnju. ![]() ![]() ![]() SXK RAVE Mini 67 Squonk mod se može naći po kineskim prodavnicama. Recimo, na Fasttechu je cena sa MAP kodom $67.59 dok je na 3FVapeu $67.99 Video recenzija originala RE: SXK RAVE Mini 67 Squonk - Oddy - 12-06-2019 Btw, ne vole me više 67mod & Stimy Vapor zato što nisam kupio original nego SXK verziju
RE: SXK RAVE Mini 67 Squonk - Samac - 12-06-2019 Nisam bas razumeo onaj # ![]() Brine me sto si se potresao! RE: SXK RAVE Mini 67 Squonk - vukpavlovic74 - 12-06-2019 Asshole? Kakav bezobrazni mali podguzni stalaktit... Tražio sam mu mail na netu (jer FB nemam) da mu napišem par reči al ne nađoh... RE: SXK RAVE Mini 67 Squonk - Oddy - 12-06-2019 LOL! Ma daj... čovek je dovoljno pokazao sebe, nema nikakve potrebe za bilo kakvom daljom diskusijom. Prave ok modove i sviđaju mi se, ali na žalost nemam pare za izlete u Custom Made pijacu niti sam u e-cig svetu zbog neke mode i ekskluzivnosti. Slabe vajde bi oni svakako imali od mene, ali možda jednog dana neko naleti na ovu temu, sazna za njih i njihove modove, pa makar to bilo i preko kineskog klona, oni se svojski trude i prave negativne reklame.... SXK Rave Mini sam uzeo sticajem okolnosti. Redovno teško da bih se odlučio za kupovinu neregulisanog mosfet skvonkera za 60 i nešto dolara, a kamoli originala od 110-120 usd. Mnogo šta je moglo tu da mi ne štima. Ono što mogu da kažem je da sam probao klona, da je stvarno minijatura koja je lepo spakovana, veoma funkcionalna. Razlika klona i originala je u mosfetu i to je to. Ako neko ima $ bilo za original ili za klon, traži ovako nešto, bilo šta da uzme, po meni, neće pogrešiti. RE: SXK RAVE Mini 67 Squonk - vladimirkrstic - 12-06-2019 Ahahahahahah.
|