![]() |
|
Zaptivke (podmetači) za atomizere - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri) +--- Forum: Oprema za atomizere (http://forum.vejper.com/Forum-Oprema-za-atomizere) +--- Tema: Zaptivke (podmetači) za atomizere (/Thread-Zaptivke-podmeta%C4%8Di-za-atomizere) |
Zaptivke (podmetači) za atomizere - Oddy - 21-04-2019 Imam nekoliko atomizera sa nešto dužim 510 pinom i zbog toga ne mogu da se zavrnu do kraja na nekim modovima. Rešenje sam pronašao u plastičnim/silikonskim zaptivcima za atomizere. Pored ove uloge, da popune prazninu i da atomizer bolje legne na mod, služe i da produže postojanost površine moda oko 510 konecije od odvrtanja i zavrtanja. Do sada sam imao iskustva samo sa ovim: Replacement POM Heat Insulation Gasket for Atomizers (5-Pack) 22mm (Fasttech) ![]() Idealnih spoljnih dimenzija (22mm), ravni, bez tragova obrade, centralna rupa tačno prolazi preko 510 pina atomizera. Problem je što su nešto deblji i što sam morao da ih šmirglam kako bih ih istanjio. Pošto sam ih doradio za svoje potrebe, tih 5 komada mi je dovoljno, nisam tražio dalje. Pored ovih, na FT-u sam našao još nekoliko, uglavnom, ako je sudeći po slikama, lošijih varijanti, tj lošije završne obrade. Takođe, na osnovu komentara korisnika, pominje se i centrlna rupa, za koju kažu da je nešto šira. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, osim što će prilikom zavrtanja atomizera trebati da se drži prstima kako bi ostala centrirana. Tanji su i sa te strane bi trebalo da rade posao. ![]() Replacement Heat Insulation Gasket for Atomizers (5-Pack) 22mm (Fasttech) AliExpress izgleda ima veći izbor, i mislim da su ovi, koje sam pronašao, idealni. ![]() ![]() 10pcs/lot ecig accessory 22mm 24mm silicone atomizer gasket to avoid mod scratched and screw too tight 22mm/24mm (AliExpress) Ne znam da li je neko probao ove sa AliExpressa? Da li još neko ima iskustvo sa nekim drugim možda, koje bi mogao da preporuči? RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - Samac - 21-04-2019 Ovi sa Alija su OK za razliku od poslednjih serija sa FT koji su 1mm, pa i vece debljine...odrah prste smirglom! Nije mi jasno sta im se desilo, ranije su bili...pa recimo OK. ...to oko debljine vazi za precnik 22mm, ali 24mm su tanki i dalje...bar ovi moji! RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - vukpavlovic74 - 21-04-2019 Ima li neko ideju za DIY? Koji bi material bio dobar? Silikon, meka guma? Ima li neko ideju šta iskoristiti za ovo...? RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - mejden - 21-04-2019 Klingerit! RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - vukpavlovic74 - 21-04-2019 Klingerit za prirubnice I holendere (rečenica u kojoj su sve reči nepoznate ; rečce su ok) Šns...da nije to suviše kruto tj teško da se seče? RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - mejden - 21-04-2019 Pa, sad, i nemora da se seče sa makazama, i mislim da ga ima u različitim debljinama, i postoji alat koji koriste obućari, tkz. zumbe, pa može da se proba, mislim da je bolji materijal od plastike, neznam. Inspiracija mi došla kao grom.! RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - Samac - 21-04-2019 Teflon, samo treba nahvatati čika strugara. RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - Oddy - 21-04-2019 Teško to sa strugom odraditi. Mislim, može, samo što više otpadne nego što ostane A i tanko je, materijal se greje, deformiše.To se izbija sa trake ili table, poenta je samo u debljini te table, da bude odgovarajuća. Napravi se alat, što kaže @mejden neki probijač, zumba i udri. RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - vukpavlovic74 - 21-04-2019 Pada mi napamet silikonska modla za mafine/projice-pošto mi treba svega jedan mogu da secnem samo kraj-modla će ostati funkcionalna...debljina je ok...jedino je pitanje kako to precizno iseckati...makazama bi bilo neravnomerno RE: Zaptivke (podmetači) za atomizere - mejden - 21-04-2019 Ja mislim da na strugu je to teško obraditi, dimenzije su sićušne, samo neki materijal koji se nebi klizao, koji bi bio mat, i alat za sečenje. EDIT: a teflon je klizav, nezgodan |