Vejper forum
Review Joyetech Exceed D19 - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Vejp Kompleti (http://forum.vejper.com/Forum-Vejp-Kompleti)
+--- Forum: Vejp kompleti za početnike (http://forum.vejper.com/Forum-Vejp-kompleti-za-po%C4%8Detnike)
+--- Tema: Review Joyetech Exceed D19 (/Thread-Review-Joyetech-Exceed-D19)

Joyetech Exceed D19 - Oddy - 18-08-2018

Joyetech Exceed D19 Starter Kit - 1500mAh koji nam je stigao na recenziju zahvaljujući buybest.com

[Slika: dqLm18x.png]

Joyetech je ponudio Exceed D19 Starter Kit u 5 različitih boja

[Slika: DOT8SJ2.jpg]

Takođe, atomizer i baterijski mod postoje i kao odvojene, posebne opcije.

Specifikacije su sledeće:
  • Veličina baterije sa atomizerom: 19mm širina, 118mm visina
  • Visina same baterije: 76mm
  • Visina atomizera: 42mm
  • Kapacitet baterije: 1500mAh
  • Maksimalna izlazna snaga: 40W
  • Modovi: "direct output mod" i "constant voltage output"
  • Konekcija: 510
  • Kapacitet: 2ml
  • Glave grejača: EX 1.2ohm MTL glava (8 - 15W) / EX 0.5ohm DL glava (20 - 35W)

[Slika: lhnI6Xv.png]

Prva stvar koja me je iznenadila, kada sam otvorio paket, bila je veličina vejp kompleta. Iako malo fali, skoro da sam uspeo celog da ga sakrijem u šaku. Čak ni Vape POD sistemi nisu nešto mnogo manji, a ima i većih od Joyetech Exceed D19, koji je za razliku od POD sistema ipak ozbiljnija stvar sa baterijom od 1500mAh i konkretnim atomizerom.

[Slika: LfwIxqw.png]   [Slika: hrPM20O.png]

U samom atomizeru je fabrički montirana MTL glava grejača EX 1.2ohm koju je poželjno pre upotrebe prajmovati, tj kanuti 1 ili 2 kapi sa vrha u gornji otvor glave grejača i nakon toga napuniti tank atomizera. Atomizer se puni odvrtanjem plastične kape koja je izjedina sa drip tipom i drip tip, na žalost, nije zamenjim, dok ovo i ne vidim kao poseban problem jer je solidno udoban.

[Slika: RvCGs4w.png]

Problem kod plastične kape sa drip tipom, kod Joyetech Exceed D19 atomizera, jedino mogu biti navoji, ako se prejako steže, tako da treba voditi računa o ovome i zavrnuti kapu dok se ne oseti otpor. Postoji gumica koja radi solidno posao kod dihtovanja i nema uopšte potrebe za nekog silom. Kad smo kod gumica, u primerku koji mi je stigao imao sam problem sa gumicama na gornjem i donjem delu staklenog tanka koje su zapekle i morao sam ih zamenuti sa novim.

[Slika: Vxg4m2I.png]

Kao što sam rekao, u atomizeru je montirana EX 1.2ohm MTL glava, a u pakovanju stiže i EX 0.5ohm DL glava. Iste glave grejača su i za Exceed D22.
Na MTL glavi grejač je motan oko 1.5mm, tako da, pošto je u pitanju vertikanlni grejač, ovo je ujedno i širina protoka vazduha. Otvori za tečnost, sa strane su oko 2.5mm.
Kod DL glave grejača širina protoka vazduha je oko 3.5mm dok su otvori za tečnost oko 3mm.

[Slika: NZNWQkh.png]    [Slika: g3zZt7e.png]    [Slika: CvP66zy.png]

Iako je u specifikacijama navedeno da je kapacitet atomizera 2ml, ja sam uspeo samo 1.5ml da uspem u njega. Kako je komplet namenjen početnicima koji će koristi tečnosti 12 do 16mg nikotina i imati potrošnju od oko 4ml do 5ml na dan i zbog jednostavnosti punjenja, ovaj kapacitet ne vidim kao poseban problem.

Regulacija vazduha se vrši preko prstena na dnu atomizera koji ima graničnike. Od opcija postoje 3 rupice prečnika oko 0.7mm i jedna veća širine otvora na prstenu. Sa MTL načinom parenja sam bio zadovoljan sa vazduhom koji sam dobijao sa 3 otvorene rupice.

[Slika: 0ly1PDb.jpg]  [Slika: M3LcEPs.jpg] 

Što se baterije tiče, ona je od 1500mAh i maksimalne izlazne snage od 40W. Ima dva načina rada, a to je "direct output" što znači da snaga koju baterija isporučuje direktno zavisi od napunjenosti baterije. Druga opcija je "constant voltage output" i po specifikaciji bi trebalo da bude 3.8V. Dakle, ne bitno da li je baterija puna ili skoro prazna, isporučivaće 3.8V. U relanosti, prilikom korišćenja, rekao bih da je pre u pitanju 3.7V ili 3.75V dok se pad performansi primeti kada baterija padne negde ispod 20% i, odokativno, tada isporučuje 3.6V do 3.65V.
Odabir jedne ili druge opcije se dobija sa klikovima na okidač dugme.
5 brzih klikova se pali ili gasi baterijski mod. Kada je ugašen, sa dužim pritiskom na dugme se menja između "direct output" i "constant voltage output" opcije. Indikator promene je led sijalica na vrhu baterijskog moda oko 510 konektora. Plavo beličasta boja je "direct output", dok je žuto narandžasta "constant voltage output".

[Slika: vAj1GBe.png]   [Slika: 4SuT6vI.png]

Takođe ove led sijalice, prilikom korišćenja, pokazuju i trenutnu napunjenost baterije. Kada se pritisne dugme za okidanje, led sijalica zasvetli i skidanjem prsta sa dugmeta, ona se na sekundu gasi i nakon toga ponovo pali da bi ukazala koliko je trenutno baterija napunjena. Ovo radi na nekoliko načina:
Baterija 60%-100% - konstantno sija
Baterija 30%-59% - polako treperi
Baterija 10%-29% - umereno treperi
Baterija 0%-9% - brzo treperi

E sad, što se performansi baterije tiče, uspeo sam da izguram 5ml tečnosti sa MTL glavom i "constant voltage output" modom.
3ml tečnosti, dok baterija nije pala ispod 60%
4ml tečnosti, kada je baterija pala ispod 30%
5ml tečnosti, kada se baterija ugasila.

Punjenje baterije je trajalo oko 2h i rekao bih, ako uzmemo da je cutoff na 3.3V, to je 0.75A punjenje.

I, kakvi su utisci na kraju, pitate se? Za jedan početnički komplet, sjajni! Aroma za fabričke grejače je i više nego pristojna, među boljim koje sam probao. Grejači, po meni, nemaju poseban početnički šmek kakav sam osetio kod drugih i imaju dosta brz "prelomni momenat", tj relativno brzo počne aroma da se oseća onako kako treba i generalno para postaje onakva kakva treba da bude. A pare ima, solidno je gusta i "masna". Možda da napomenem ono što sam primetio, a to je da grejač ume da bude dosta glasan u proizvodnji "čšššššš" zvuka, pa da ne uplaši neke Big Grin
Za 2 punjenja baterije i potrošenih oko 10ml tečnosti nisam imao ni jednom "zagorikis" ili poplavu u grejaču. Jednom sam napunio atomizer do samog vrha i onda je bilo "grgoljanja" koji sam rešio sa par "otresanja".
Defitivino moja iskrena preporuka!

Jedan komplet, jedna dodatna baterija, 5 ili 10 dodatnih glava grejača i početnik je spreman da se jednom za svagda reši cigareta! Cool