![]() |
|
Review Artery Nugget X Kit - Recenzija - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Vejp Kompleti (http://forum.vejper.com/Forum-Vejp-Kompleti) +--- Forum: Vejp kompleti za početnike (http://forum.vejper.com/Forum-Vejp-kompleti-za-po%C4%8Detnike) +--- Tema: Review Artery Nugget X Kit - Recenzija (/Thread-Review-Artery-Nugget-X-Kit-Recenzija) |
Artery Nugget X Kit - Recenzija - Oddy - 31-05-2018 Artery Nugget X Kit - Recenzija ![]() Nakon Nuggeta i Nuggeta V2, treća verzija malog kompaktnog moda dolazi sa baterijom još većeg kapaciteta. Ovog puta je Artery uspeo da upakuje bateriju od 2.000mAh a da pritom gabariti i dalje ostanu približni kao kod prethodnih verzija. ![]() Artery Nugget X Kit sam dobio preko ESC-a na nagradnoj igri koju je organizovao HeavensGifts i jedna je od retkih nagradnih igara u kojoj sam učestvovao, a pored toga sam imao ogromnu sreću da budem izvučen. Obožavam male modove, najviše iz praktičnih razloga. ![]() Pakovanje je, manje više standardno i ono uključuje: - Nugget X mod - AR22 Tank sa fabričkim glavama grejača (0.3ohm 25-45W) - Dodatni grejač (0.3ohm 25-45W) - Dodatno staklo za atomizer - Pakovanje gumica - Korisnička uputstva - Garantni list - Overen listić da je prošao kontrolu kvaliteta (kineska kontrola kvaliteta...) Dok su parametri Nugget X kita sledeći: - Dimenzije: 36.6 x 23 x 97mm (sa atomizerom, 58mm visina bez atomizera) - Kapacitet baterije: 2.000mAh - Izlazna snaga: 5-50W - Izlazni napon: 0.5-8V - Prihvatljivi otpori grejača koje mod čita: 0.1-3.0Ohm - Kapacitet AT22 atomizera: 2ml ![]() Nugget X mod je izrađen pretežno od aluminijuma i lagan je (85gr). Završna obrada i farba deluju prilično kvalitetno kao i dugmići koji se fino klikću. Kad smo kod dugmića, veće okidač dugme mi smeta pod prstom jer se okreće kao kazaljke na satu, levo-desno i čudno mi je svaki put kada osetim, iako ne smeta u radu. Ako bih imao zamerku na samu izradu, pored dugmeta, to bi bio 510 konektor koji nema neku podlogu od materijala na kojem bi skidanje i zavrtanje atomizera vremenom ostavilo manje tragova. Ovako imam osećaj da će farba oko 510 konektora da počne brzo da se skida. Možda grešim, videću kako vreme bude prolazilo, za sada stoji postojano. Neki govore da je mod previše kockast i oštrijih ivica pa žulja ruku, lično nemam taj problem. Displej je solidno velik kao i podaci na njemu, crne pozadine, većeg kontrasta, čitljiv. ![]() ![]() Tek iznad USB konektora, stoji led dioda. U pitanju je indikator punjenja baterije koji sija crveno. Vreme punjenja je sat ipo, od prazne do pune. Odradio sam test baterije i koliko drži. Kada sam testirao bateriju, testirao sam je sa KFL+ atomizerom otpora 1.13ohma na 12W. Trajala je ~1250sec povlačenja (očitavanje sa displeja moda koji sam resetovao pre početka testa). Na osnovu svojih ranjih testova, uporediću je sa Sony VTC6 baterijom deklarisanog kapaciteta 3000-3100mAh u DNA75C modu. Sony VTC6 je sa istim atomizerom i grejačem izvukao ~1600sec. Podatak za poređenje, čisto ako nekog zanima. ![]() Prezadovoljan sam samim radom moda. Okidanje je skoro pa instant. Problem koji postoji jeste "overshooting", tj mod isporučuje veću struju od one koja piše na displeju. 35W deluje kao 40W, dok je 12W u stvari 14W. Nemam merne uređaje da potvrdim ovo i izjava je samo na osnovu mog ličnog iskustva i poznavanja atomizera sa određenim grejačima u sebi, koje sam testirao, a za koje znam kako rade na ostalim modovima među kojima i par DNA. Od opcija postoje svi trenutno aktuelni TC modovi (kontrola temperature) kao i Power Mod sa regulacijom snage (W) i mogućnošću podešavanja dijagrama snage preko krive u sekundama unutar nekoliko predefinisanih profila. U prevodu, postoji "pre-heat", "boost" ili "punch", kako ko već voli i kako ga ko zove ![]() ![]() Što se AT22 atomizera tiče, u pitanju je standardni subom atomizer sa fabričkim glavama grejača, širine 22mm i niskog profila, kapaciteta 2ml. Postoji regulacija vazduha. Punjenje je odozgo, odvijanjem kape sa drip tipom. At22 atomizer radi skroz ok. 0.3ohma na 35W, fina količina pare, ok aroma, dobro natapa. Nisam imao dry hit, nisam imao potop, niti grguljanje...niti jednom u 3 punjenja. Kada složim setap u recimo Ammit-a 22mm ili Griffina 22mm dobijem bolje, ali za jedan atomizer na fabričkim glavama grejača, i više nego solidan. Nemam nikakvih zamerki. I za kraj, sa nekoliko sitnih zamerki, po meni odličam mali mod. Više nego dobar kit (paket u kombinaciji baterijski mod i atomizer). Pitanje zašto sam ga postavio u deo "Vejp kompleti za početnike"? U pitanju je mali mod sa integrisanom baterijom sasvim solidnog kapaciteta i snage da izgura ~30ak Watti koliko traži AT22 atomizer i bar 2 punjenja istog, tj 4ml. Komplet za početnike koji ne žele MTL nego su isključivo za DL način parenja (sve zbog reklama, murikanaca i novog trenda...). Dosta jednostavan za korišćenje, a ima napredne opcije. DL subom atomizer koji je i više nego dobar za početak. Ako se ikada odluče za veće baterijske modove, sa više izmenjivih baterija, ovo će im biti odličan rezervni mod, tzv. "backup". Cene možete uporediti OVDE. RE: Artery Nugget X Kit - Recenzija - Vapoholic - 31-05-2018 Pošto sam imao prilike da probam, potvrđujem overshooting. Nije subjektivan osećaj, definitivno puca koji watt više. Nije problem smanjiti snagu na 10W umesto na uobičajenih 12W ali opet treba skrenuti pažnju potencijalnim korisnicima. Što se detalja opisa tiče, čista 10ka za čika Oddyja!
|