![]() |
|
Review Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Oblik za Štampu +- Vejper forum (http://forum.vejper.com) +-- Forum: Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri) +--- Forum: Atomizeri RTA (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri-RTA) +---- Forum: MTL Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-MTL-Atomizeri--14) +---- Tema: Review Asvape Zeta MTL RTA 22mm (/Thread-Review-Asvape-Zeta-MTL-RTA-22mm) Stranice:
1
2
|
Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Oddy - 27-05-2018 Asvape Zeta RTA 22mm, MTL atomizer. ![]() Kapacitet: 2.5ml Podesiva kontrola vazduha Podesivi centralni pin Prečnik: 22mm Visina: 41.8mm Kapacitet: 2.5ml Materijal izrade: SS304 food grade Keramička termalna baza, i keramički dimnjak. Dosta mala komora, izolovana keramikom od metala sa svih strana i veoma uzak otvor na drip tipu. Proizvođač preporučuje da se koristi na snagama od 8 do 18W i grejačima otpora 1.2 do 1.5ohma. Deluje obećavajuće ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cene možete uporediti OVDE. RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - kinkel - 27-05-2018 Uf, ja se samo plasim kakav ce biti za postavljanje grejaca .. a mogli su i lepsi dt da stave.
RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Oddy - 27-05-2018 Postavljanje grejača kao na Ruži samo bez zida okolo da smeta Više me zabrinjava ovoliko keramike koja je sklona pucanju. Takođe fino akumulira toplotu i dugo je drži. Metalni drip tip na kraju može da ti usled toga peče usta i jezik ako je veća snaga i deblja žica (i 13-14W mi deluje previše, a ne 18W koja se spominje kao gornja granica). U prevodu, "čejn vejping" je no-no Možda grešim, ali u svakom slučaju, nešto novo za MTL ljubitelje. Meni deluje zanimljivo i usput ne izgleda loše.
RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Estariol - 27-05-2018 Ali KAPACITET 2.5ml... Moraju nešto zas**ti pa to ti je. Da su povećali visinu, možda bi i bio za do 18W... Ovako deluje zanimljivo. Taj drip tip je kao od Ruzgar atomizera ali koji milimetar duži, u suštini odličan za MTL parenje na malim snagama. Mana mu je što ume da se nakupi dosta kondenza u njemu pri chain vapingu ili kad se ati drži položen. Što se keramike tiče, ona ako i upije toplotu, prenosi je samo na ono najbliže sebi, tj samo na delove u direktnom kontaktu, tako da se može ispostaviti da da ne bude ekstremnog grejanja drip tipa, ali to treba u praksi proveriti...Ono što meni deluje zabrinjavajuće po slikama je da, ako dobro vidim, nema juice control-a, što može praviti problem kod punjenja odozgo, ali to bez detaljnijih slika, provere u praksi ili neke jutub recenzije za sada ne možemo znati. RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Oddy - 27-05-2018 Ima izdignut dek koji bi u teoriji trebalo da spreči poplavu prilikom punjenja odozgo, kako će se pokazati u praksi na konkretno ovom atomizeru, ostaje pitanje. Išli su na izgled, na 22mm i niski profil, zato i 2.5ml. Jedino ako se odluče da izbace neki ekstender i povećaju visinu atomizera a samim tim i kapacitet na 3.5-4ml. Drip tip mi deluje da naleže na keramiku, a kako je vrh keramike u pitanju, toplota ide na gore, znači drip tip Sviđa mi se...u nedoumici sam da li da ga poručim ili ne, vagam opasno ![]() EDIT, greška u šacovanju. Kad sam bolje pogledao, ne naleže drip tip na keramiku... Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Pukan - 27-05-2018 Ko je pušio Zetu, Moravu i sl. možda ga povuče nostalgija .E, šalim se, i meni se sviđa kako izgleda. Ne verujem da ću se zaletati za njega, al svakako me kopka kako radi. Sent from my ONE A2001 using Tapatalk RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Estariol - 27-05-2018 Zetu nisam, al morava bez gaća (filtera) je bila zakon.
RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - alfini0507 - 27-05-2018 Bice to vrelo a leto tek dolazi... Mozda sa drugim driptip-om i nekako... Iskreno meni se ponekad i na ruzici v2-s posle uzastopnih 3-4 povlacenja cinilo da je driptip bar za moje shvatanje prevruc a keramike je bilo samo odozdo i sa dosta duzim putem koji para treba da predje od grejaca do usana... Sent from my E2105 using Tapatalk Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Draganchica - 29-05-2018 Što jes - jes, lep! Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока RE: Asvape Zeta MTL RTA 22mm - Oddy - 02-10-2018 Pre par nedelja stigla Asvape Zeta MTL RTA - 2.5ml zahvaljujući BuyBest.com ![]() Karakterestike su već napisane na početku teme, tako da mislim da nema potrebe da ih ponavljam jer sve što piše stoji. Asvape Zeta MTL RTA dolazi u plastičnoj kutiji neobičnog mehanizma otvaranja i na oko sve to deluje dosta kvalitetno i nekako premium. ![]() Od dodatnih stvari tu su šrafciger, gumice, 2 šrafića, dodatni 510 pin (o 510 pinovina nešto kasnije), dodatna keramika za postolje deka i 2 grejača. Grejači su sa nešto dužim nogicama zbog konstrukcijskog rešenja deka. Da bi se smanjio otpor koji se dobija sa ovolikom dužinom nogica, Asvape je za iste koristio materijal bez otpora, tako da je otpor grejača samo u namotajima. Materijal namotaja je isto nepoznat, ali bih na oko rekao da se ipak radi o kantalu koji termički obrađen. ![]() Pogled iz par uglova: ![]() ![]() Tečnost se sipa odozgo gde se kapa sa navojima standardno odvrće. Navoji kako na kapi tako i na celom atomizeru su ok i tu nemam nikakvih zamerki. Na kapi takođe postoje 2 proširenja preko kojih se oslobađa pritisak u atomizeru prilikom zavrtanja nakon punjenja. Generalno, punjenje odozgo jeste praktično, ali ako natapajući materijal nije ok postavljen, doćiće do ulaska tečnsoti u dek. Atomizer se ne može puniti odozdo. ![]() Atomizer sam, rastavljenog, postavio pored krojačkog metra, ako nekog interesuju neke dodatne dimenzije. Ono što je zanimljivo jete potrebna dužina nogica grejača koje su skoro pa 10mm i na kojima se dobija solidno povećanje otpora grejača. ![]() ![]() Komora je kompletno obložena keramikom koja se satoji iz dva dela i oba se mogu skinuti i izvaditi. Prvi je deo koji leži na deku ispod grejača a drugi je zid i gornji deo komore, početak dimnjaka. Sa keramikom, komora je širine 10mm a visine 8mm. ![]() Atomizer se može detaljnije rastaviti gde se može odvojiti tank od dimnjaka. Za to postoje dva usečena mesta i najlakši metod je novčićem. ![]() ![]() Sa Asvape Zeta MTL dolaze dva 510 pina. Razlika je u prečnicima otvora na izlazu gde je širi 2.3mm dok je uži od 1.5mm. ![]() Kada smo kod vazduha, količina vazduha se reguliše preko spoljnjeg prstena koji ima graničnike i ima korake, dakle nije slobodan iako se može namestiti na međukoraku. Zanimljivo je da kada je prstenom otvor skroz zatvoren, i dalje se može koristiti, dakle i dalje dobija vazduh. Mnogi će reći: "Da, ima falš vazduh." Hm, po meni ovo nije falš vazduh jer, kako Asvape tvrdi, ovo je namerno urađeno zarad tesnog vazduha i njegove primene pri korišćenju tečnosti sa nikotinskim solima i veoma tesnom MTL. I ovako zatvoren, vazduh je konstantan, nije isprekidan. Nije isprekidan, ali je na svakom koraku, od skroz zatvorenog do poptuno otvorenog nekako krecav. Mogao bih ovo najpriblišnije opisati kao da prelazi preko šmirgle. Ne smeta i ne dobija se na kraju oštar vazduh, on je čak poptuno suprotno, dosta mekan, pogotovu sa keramikom u komori. Ono što mnogi recezenti nisu primetili je da spoljni prsten za regulaciju vazduha ima određen slobodan hod gore-dole. Kada je podignut, a prsten poptunom zatvara otvor za vazduh, vazduha ima. Tada ima taj "falš vazduh". Kada se prsten spusti dole, "falš vazduh" skoro poptuno nestaje. Problem je što prsten živi i može lako slučajno da se pomeri. ![]() I za kraj, utisci. Hm...gledajući sve sa tehničke strane, posmatrajući podatke i dimenzije na papiru, ovo bi trebalo da bude odličan atomizer, odličan vejp, odlična para, odlična aroma. Međutim, po meni je prosek ili nešto malo iznad proseka, na žalost Ne razumem šta je to što kvari. Koristio sam ga sa keramikom, koristio sam potpuno bez keramike. Bez keramike mi je bolji. Bez keramike dobijam bolju aromu, doduše i para je neznatno oštrija ali i dalje relativno mekana. Izgled mi je super i sviđa mi se kako leži na većini modova. Ima nizak profil, završna obrada je dobra, gravure relativno duboke, ali mi nije opravdao performanse kako bih ga koristio redovno što kapacitet od 2.5ml dodatno pogoršava.Metalni drip tip se verovatno nekima isto neće svideti, dok je po meni dobar. Kratak je i ima otvor na vrhu od 2.3mm, što je odlično za MTL. |