Vejper forum
Info Vrste natapajućih materijala - Oblik za Štampu

+- Vejper forum (http://forum.vejper.com)
+-- Forum: Atomizeri (http://forum.vejper.com/Forum-Atomizeri)
+--- Forum: Oprema za atomizere (http://forum.vejper.com/Forum-Oprema-za-atomizere)
+--- Tema: Info Vrste natapajućih materijala (/Thread-Info-Vrste-natapaju%C4%87ih-materijala)

Stranice: 1 2 3

RE: Vrste natapajućih materijala - Samac - 17-04-2019

Probao svasta!
U ono vreme mehanike, dripa i sl. stvari.
Uvek sam gurao pricu da treba pobeci od fibera...veoma opasna stvar po pitanju pluca.

Konac za vez...odlicno je radio, ali sa tankom zicom je brzo i pregorevao.
[Slika: d8094ff84855.jpg]

Cist pamuk u pletenici (fitilj za gas lampe), tvrd kao djavo...neverovatno je dobro upijao, a nesto duze trajao.
[Slika: Fitilj-za-svece-12-20-metara_slika_XL_8498889.jpg]

Bamboo...samo sto sam jurio beli...davao odlican ukus!
[Slika: ac4a6b6058d3.jpg]

Cesljani pamuk.

...svasta je tu bilo. Cak sam pravio grejac od keramike koja se koristi u filterima za vodu u akvaristici. Rezultat keramike je neverovatan (u to vreme), ali sa jednom ogromnom manom. Nema najave da ce nestati tecnosti i...pakao Smile

RE: Vrste natapajućih materijala - vukpavlovic74 - 17-04-2019

@mejden
Meni je Muji (Ecru - nikad čuo, štamugajepasadto? Smile) odličan...u većini domaćih vape prodavnica ga prodaju za 100-ak din komad pa je moguće da si ga probao a da ne znaš Smile

zanimljiva pretpostavka
gledao sam jednog recezenta koji tvrdi da je ukus vate u prvih 10-ak puff-ova, koji je većini ljudi blago čudan zapravo ukus masnoće koju vata pokupi sa prstiju...(prirodna masnoća koju ljudska koža luči)

Kad smo već kod neobičnih grejača, da li je neko od ekipe koja koristi old scool Genesis atomizere, probao keramičke grejače ( u obliku štapića)...
Svud sam ih tražio al džaba...sigurno da ima dobar razlog zašto ih niko više ne koristi

RE: Vrste natapajućih materijala - mejden - 18-04-2019

@vukpavlovic74
Hvala na info! Imam taj muji, pa nije loš, naručiću ga danas, biće za do kraja godine dovoljno pamuka. Imam, tj. koristim i cotton bacon, imam i doctor coil cotton, meni sve to ok, ne primećujem neku veliku razliku.

RE: Vrste natapajućih materijala - Samac - 18-04-2019

Keramika je (one poroznije) neverovatno dobar materijal kada se gleda na momenat upijanja i provodjenje tecnosti, a pri tom nema potrebe razmisljati o vecinskom PG-u, ili vecinskom VG-u. Sto bi rekli "k'o pijan u kafanu" stize na grejac.

Na netu postoji gomila video zapisa iz nekih vremena kada je entuzijazam i istrazivacki duh vapera bio na maksimumu, a industrija sve to pomno vrebala.

Test keramike (razne poroznosti)

Problem tih keramickih "stapica" za gen su brojni. Iako daje odlican rezultat, on je krt, ali ako zazmurimo na krtocu ostaje ono uzasno. Keramika nema postepenu najavu, da tako kazem, nestajanja tecnosti. To se desi u trenutku i nastane uzas...kremiras se!

O tim problemima je pisao i nas kolega Tabby, koji je sa Scubom pravio handwork grejace za gen. Uglavnom, iako smo koristili razlicite materijale, a dobre provodnosti, dobijali smo iste rezultate.

[Slika: 181aa9ef3eaf.jpg]

[Slika: 5056227b6892.jpg]

* moram da naglasim da se radi o entuzijazmu davne 2012-2013 godine!

Keramika (koja se koristi/la) za nase potrebe je krta. Ukoliko bi povecao specificnu tvrdocu, stigli bi do "sanitarija" i pozdravili se sa dobrim napajanjem i provodnoscu.

Davno, davno nas kolega i moder MilosNS je imao sjajnu ideju o keramickim grejacima (zica zatopljena, ali u tvrdu keramiku...znaci direktno isparavanje tecnosti sa keramike), ali ...sve pada u vodu kada se baci kalkulacija na papir. Tipicno za sve nas...svi bi hteli, a kada se nesto zavrsi, kada covek sam sebe isfinansira, nigde nikog, eventualno poneko. Danas vidimo razne verzije grejaca i upotrebe keramike kod istih.

Nemacke magaze su u to neko davno vreme prodavale keramicke stapice raznih precnika i duzina, ali je sve to brzo palo u vodu.

I da dodam samo jedan video, koji govori dovoljno o mojoj zelji i potrazi za drugim materijalima...naravno ne samo mojoj vec svih nas iole svesnih nekih stvari!

P.S.
Pomenuta je i sajla.
Prvi u nasim krajevima je pario Ce iz Novog Sada, a na Yenky-jevom G-Bell.
Red je da se pomene i jedan i drugi...i postovanje!

RE: Vrste natapajućih materijala - kinkel - 18-04-2019

Citat:Davno, davno nas kolega i moder MilosNS je imao sjajnu ideju o keramickim grejacima (zica zatopljena, ali u tvrdu keramiku...znaci direktno isparavanje tecnosti sa keramike), ali ...sve pada u vodu kada se baci kalkulacija na papir.

.. to je i meni padalo na pamet .. nesto slicno smo pravili u firmi za neki uredjaj koji brzo prazni akumulatore -(vojni) .. pa smo grejace tj potrosace trpali u keramiku tj, neku mesavinu materijala (nemam informacije koj sta, nisam bio zaduzen za taj deo uredjaja, al mogu da se raspitam) koja se nakraju stvrdne i bude kao keramika. Sve to je neophodno bilo jer je struja praznjenja velika i da zica nije u keramici .. pukla bi .. e sad hteo sam da se zezam sa time samo u mikro varijanti, al odustadoh .. reko ko zna sta tu sve isparava.. a zahteva slobodno vreme, koje imam u tragovima.
kalkulacija!? u vidu matematike, napon - struja - otpor ili matematika kao finansija?

RE: Vrste natapajućih materijala - Oddy - 18-04-2019

@vukpavlovic74 Muji je u suštini prodavnica

"Ryohin Keikaku Co., Ltd., or Muji is a Japanese retail company which sells a wide variety of household and consumer goods. Muji is distinguished by its design minimalism, emphasis on recycling, avoidance of waste in production and packaging, and no-logo or "no-brand" policy."

Ecru je boja neizbeljenog pamuka.
Muji Ecru je tip pamuka koji prodaje Ecru prodavnica iz Japana.

@Samac
Nisam nikada probao keramiku iako se pojavila u nekoliko navrata poslednjih godina.
Vaporesso CCell
Kanger Ceramic Coil
I možda najinteresantniji
Joyetech Riftcore Duo

Problem kod keramike je što do sada (bar koliko ja znam) nije ispitana da li je i koliko štetna u e-cig. Štetna je keramička prašina, koja izaziva silikois, vrstu astme, bolest od koje najčešće boluju rudari. Međutim, ova bolest uglavnom nastaje posle dugog niza godina (govori se oko 10 godina) izloženosti velikim količina ove prašine.
Imamo istraživanje o štetnosti keramičkih vlakana.

Zašto Uwell ne pravi keramičke grejače: The Truth and Science behind Ceramic Coils

Rizik kod keramike postoji, postoji i kod svega ostalo, samo je pitanje u kojoj meri. Podatak koji nisam uspeo da nađem....

Da, silikoza...veoma opasno zatrpavanje pluca sitnim cesticama.
Onaj uzas na videu je fiber.
Danas je rizik sve, pa sam proizvodjac sirovine laze u startu...a kasnije svi u lancu do kraknjeg korisnika!
Kako ono kaze nas zakon:
"Za kvalitet proizvoda odgovara proizvodjac...."
Proizvodjac u Tunguziji...ovde oprane ruke.
Momenat u kome zivimo!

-----------------

Ali i mi smo cudan soj...suicidnih ideja ima na pretek.
Davno na jednom forumu covek je tvrdio da ce napraviti grejac svih grejaca, ali od bakra....ubedjen...
Nema granice gluposti, a posle se po tabloidima (dnevna i nedeljna stampa su odavno preminule) razvlace tekstovi i misljenja o stetnosti parenja i sl.
Ma i mi sami doprinosimo toj halabuci.

RE: Vrste natapajućih materijala - vukpavlovic74 - 18-04-2019

@mejden
Meni je Muji super a imaces pre ga do kraja decenije nego do kraja godine Smile

@Oddy
Nisam mislio na keramiku u fabrickim grejacima vec na keramiscke stapice koje su koristili u Genesis atijima...evo prvi video koji sam video na tu temu a ima ih...

@Samac
Hvala na zanimljivim postovima!
Kazes na keramici su gadni dry hit-ovi? Pretpostavljam da se to moze desiti i kad je tank pun?
Sto se sajle tice narucio sam metar precnika 2mm, upravo za G bell V2...da li znas kako se pokzala na bell-u?
Inace experimentisem sa eco wool-om, sajlom, keramikom (probao bih al nema Sad) itd jer nikako da dobijem dobro natapanje na G Bell-u...Ody je na mom Bell-u dobio odlicne rezultate al meni nikako ne polazi za rukom da dobijem konstantno dobro natapanje...a ocu da poludim jer kad dobro radi, nema boljeg atija...kida

Ne. Nece kada je pun tank.
Evo jedan stari Ceov snimak bas sa sajlom, stim sto je napisao:
"Test klasicne inox sajle od 3mm nije 7x19 vec obicna."

RE: Vrste natapajućih materijala - vukpavlovic74 - 18-04-2019

Pa ako nece da napravi dry hit kad je pun tank onda to za mene nije nikakav problem jer to je nesto na sta uvek pazim Smile
Pominjao si akvaristiku pa u to ime evo jednog nacina kako doci do keramickog fitilja, obzirom da ih vise nema u prodaji...trenutno mi to izgleda prekomplikovano jer nemam cak ni brusilicu ali ko zna, mozda jednog dana...?

https://www.e-cigarette-forum.com/threads/alamak-omg-all-hail-the-porous-ceramic-wick.384046/

Ali zato mi ova prica sa sajlom izgleda potpuno ok. Ovo je sajla koju sam porucio, kako ti se cini ? Cak i da je krs, iskoristicu je za nesto drugo...

https://www.aliexpress.com/item/Stainless-Steel-Wire-Rope-Tensile-Diameter-2mm-Structure-Cable-Fishing-Lifting-Cable-1M-5M-10M-15M/32947540346.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a604c4d9dFLd6

Nije mi jasno (sto se ovog videa tice) da li je oksidirao mesh koji ide preko sajle? Mozda je vata preko sajle bolje resenje?
Ako nadjes i ovaj video koji najavljuje tj onaj u kome detaljno objasnjava upotrebu sajle, molim te postuj !