Vejper forum

Puni Oblik: Kina zabranjuje online prodaju e-ciga?
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
"According to a new statement by the country's state tobacco monopoly administration and State Administration for market regulation, all Chinese websites and apps selling e-cigarettes are to be shut down and all online marketing campaigns halted."

http://www.tobacco.gov.cn/html/27/2701/2...173_n.html

U saopštenju od pre nedelju dana se objašnjava da ova mera ima za cilj da zaštiti tinejdžere od pristupa vejping proizvodima.
U Kini, do sada, nisu postojali propisi koji su se odnosili na upotrebu i upravljanje e-cigaretama. U 2018. godini, kinesko regulatorno telo za duvanske proizvode je pozvalo vladu da uređaje reguliše na isti način kao i ostale duvanske proizvode.



Ono što je interesantno je pitanje na čega će se ova zabrana odnositi.
U saopštenju državnog organa, govori se o zabrani e-cig proizvoda, ali ako se čita između redova, izgleda da se zabrana odnosi samo lokalno, odnosno za prodaju u samoj državi.
Kina ima svoj zatvoreni internet i online prodavnice koje mogu videti samo Kinezi. Sa druge strane, preko specijalnih dozvola i ko zna čega sve ne, prodavnica može dobiti dozvolu za rad sa strancima, ali je onda ona nedostupna lokalcima i bavi se isključivo prodajom strancima (sajtovi koje mi posećujemo poput Alibaba, Aliespress, FT, 3FV, itd...)
a proizvodnja?
Nisam naišao da se negde spominje proizvodnja, mada, posle zabrane prvo u Indiji, a sada i u Kini... biće problema i u proizvodnji, sigurno.
Neverujem da će je zabraniti (proizvodnju), ipak to donosi dobar novac, braća su pre svega trgovci, može da se desi da ograniče na neki način kao kompromis... Svakako loše vesti za nas iz država trećeg sveta

Novac od el. cig za ekonomiju kine .. je statisticka greska..
Svakako, ali ta greška sigurno zapošljava koje milionče ljudi i još par puta toliko novca donosi tako da...

Onako kako ja vidim stvari .. vajping je žrtvovan skorašnjim sporazumom USA-Kina... Otprilike ovako .. Hoćete 5g, onda nas podržite u embargu vajpinga.. malo i naše duvandzije da zarade.. koliko čitam po forumima, mnogi vajperi su se vratili na pljuge u USA, mahom onih koji koriste gotove grejače i pod sisteme, a takvih je procentualno najviše.
Ostaje da mi napravimo svoje attyje i modove, made in Serbia bato! Nešto po uzoru na lampek za rakiju stilski, ne znam baš kako ali to bi išlo ko Halva! U boji trule višnje kao Yugo, sa bakarnim detaljima. Ne mogu oni nas zajebati.
Smrt globalizmu, živela radna klasa!


PS Samo da nam ne diraju SXK i YFTK.
Sumrak civilizacije, fašizam i totalitarizam. Huh